Lilla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.5.2012 15:20:33)
|
Ne znam za domace kasice Von, ja ih inace ledim, to sam vec negdje pisala, jer uvijek napravim vecu kolicinu raznih kasica i zaledim, tako da imamo da kombinujemo za vise dana. U frizideru ih nisam drzala pa ti ne smijem nista reci. Znam da kupovne mogu da stoje otvorene u frizideru ako beba nije jela direktno iz teglice, neke cak i 2-3 dana. Evo da napisem sta mi je rekla za jaje, apropo one nase iznad diskusije. Kaze da je nekad bilo tako da se djeci nisu davala jaja do prvog rodjendana zbog alergija, pa se onda to promijenilo i davala su se postepeno, dok istrazivanja nisu pokazala da djeca koja su alergicna na jaja reaguju kada god da ih probaju, bilo sa 6 mjeseci ili poslije godine, pa je svejedno kada ih beba proba. Jedino mi je rekla da kad mu dam jaje prvi put sacekam 2-3 dana prije nego mu ga opet dam, i pratim hoce li biti reakcija a dok cekam da mu dajem da jede samo ono sto je vec probao, da bih znala da je reakcija bas na jaje. Nije mi rekla nista novo, ali eto. Pitala sam za svaki slucaj. Mislim da cu cekati dok ne napuni 7 da mu ga dam, a do tad valjda skontam na koji nacin da mu ga "provucem".
|
|
|
|