RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2013 22:23:41)

Ja sam odmah dala i to meso koje sam kuvala sa povrcem. Mi nismo imali nikakvu reakciju. Prvo je probao curetinu.
Bebac je vec nekoliko dana izbacio jedan obrok, sada imamo 5. Pre se budio oko 6-7h da siki i nastavljao da spava do 9h kada sam mu davala voce, a od skoro se uopste ne budi do 9h.

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2013 22:50:21)

imam ovu hipp kasicu sa kukuruzom, pireom i curetinom pa sam mislila to sutra da joj dam da proba par kasicica, a ostatak obroka sargarepa i tikvice..
koliko sam citala temu, svi su uveli karfiol i brokoli medju prvim povrckama, mojoj bebani ne prija nista od toga i sad nisam pametna sta dalje da uvodim od povrca, za sada jede krompir, sargarepu, tikvicu i bundevu, od voca jabuku..

Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2013 23:39:23)

U knjizi Od prvog obroka do školske užine piše da se u uzrastu do 8 meseci može uvesti krompir, šargarepa, brokoli, karfiol, tikvice, bundeva, spanać, blitva, grašak (za početak sam davala kroz kupovne kašice radi lakšeg varenja), celer, paškanat i koren peršuna, od mesa piletina, ćuretina, junetina i teletina, a od voća jabuka, kruška, kajsija i banana (banana nije prijala mom detetu, pa sam je ostavila za kasnije, a uvela sam još i breskvu, šljivu i avokado). Npr. blitvu je obožavao, kombinovala sam je sa krompirom/pirinčem (krompir ili pirinač su mi uvek bili osnova), tikvicama i šargarepom. Onda, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko za početak), ne znam da li si planirala da počneš i sa tim... To je već ihahaj namirnica za uvođenje, pa kad napuni 8-9 meseci imaćeš veći izbor povrća koje biste mogli da isprobate. Nemoj da te brine ako ti se čini da vrtiš samo par namirnica za ručak, u tom periodu je to sasvim ok.

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.4.2013 12:04:34)

Moiraina hvala [sm=smiley31.gif]
probacu onda jos blitvu da uvedem od povrca.
danas cemo par kasikica kase sa curetinom i naredna tri dana, onda sam mislila jos jednu vocku pa taman posle toga blitvu.

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.4.2013 15:41:52)

Mojoj izgleda blitva ne prija. Pojela je suuuuupeeer, ali je pose 4h bljucnula zelemo, ima li veze ili ne, ne znam ...

Neeeego, danas sam prvi put mesti krompira kuvala integralni pirinac, auuuuu na sta je ono liciloooo.
Izgleda sa preterala, a znam da ne bi trebalo, sa zitaricama.
Pa - koliko kasicica pirnca da stavljam na standardnu porciju?

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.4.2013 9:23:31)

Ja sam zaglavila na onoj temi ishrane 3-6 pa nikako da se prebacim ovdje.

Mi smo dosad uveli krompir, sargarepu, tikvice, bundevu, karfiol, brokoli, pokusali s blitvom ali imam utisak da joj nije prijala..., zatim jabuka od koje se osipa pa je eliminisana, kruska super, sljiva, i banana koju obozava. Naravno rizine pahuljice.

KOnacno smo probali i janjetinu, i to smo uzeli iz teglice i srecom jer ako mi je toliko smrdilo iz teglice mogu misliti koliko bi mi smrdilo da sam je kuvala...uh bas je ne volim....prva dva dana je mrljavila a treci dan sam skuvala karfiol i pomijesala sa janjetinom i bolje je jela...danas cemo vidjeti hoce li ista vise pojesti...

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.4.2013 21:26:11)

mi smo jeli curetinu i svidja joj se bas [sm=smiley1.gif] prva tri dana sam davala kupovne kase, a danas sam joj ja kuvala i sve je smazala.

danas se desilo da je preskocila sisanje u 16.30h jer je rucala tek u 14.45h, u 10.45h je pojela vocnu kasu. e sad, ne znam da li je to samo danas ili ce nastaviti tako..

pandina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.4.2013 8:09:41)

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Neeeego, danas sam prvi put mesti krompira kuvala integralni pirinac, auuuuu na sta je ono liciloooo.
Izgleda sa preterala, a znam da ne bi trebalo, sa zitaricama.
Pa - koliko kasicica pirnca da stavljam na standardnu porciju?

Integralni pirinac ne bubri toliko kao beli, otprilike nam je u tom periodu u kome je sada tvoja beba bila mera oko 2 supene kasike. Sa bananom i mlekom je jako ukusan kada se kombinuje. Mislim da je to odlican izbor za dorucak. Ako i pretekne, ukusno je i kada se ohladi, odlicna poslastica.

tanjicak79 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.4.2013 10:13:18)

Negde sam čitala da ne treba davati integralni pirinač bebama do godinu dana, ali zaboravila sam gde. Bolje je prvo početi sa običnim pirinčem, a kasnije uvesti integralni.
Da li je još neko čuo ili čitao nešto slično?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.4.2013 11:21:23)

mina je pisala zasto ne integralno - ako te ne mrzi prelistaj godinu unazad (za taj vremenski okvir sam sigurna da se post nalazi). ja dajem, ali zaista povremeno.

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2013 16:32:18)

MI smo danas kuvali supicu s piletinom...piletinu smo probali kuvanu sa sargarepom a danas smo kuvali sargarepu, karfiol, brokuli i piletinu i bila je dosta tecna kad sam izmiksala sastojke ali opet kao supica....i svidjelo joj se...inace izgubili smo apetit zadnjih 10tak dana, bili smo malo bolesni pa se sad kao vraca apetit, dosta trazi tecnosti pa sam dosla na ideju da joj skuvam supicu i proslo je...vidjecemo da li ce i sutra identicno biti raspolozena...

Uveli smo i maslinovo ulje i malo maslaca u povrtne kasice pa mijenjamo...jel stavljate vi ovo u kasice?

Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2013 16:48:03)

Starijem sam stavljala po kašičicu maslinovog ulja od punih 6 meseci, na kraju pripreme, pre samog jela, a od nekog 7. meseca ako se dobro sećam, stavljala sam po pola onog najmanjeg President putera (ceo ima 10g). Ipak sam češće stavljala maslinovo ulje. Tako planiram i sa mlađim.

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2013 20:05:56)

Nama je nutricionista rekao obavezno kasicica m ulja ili 5gr putera. Tako da ja stavim ili m ulje, ili u zdravoj hrani sam uzela ulje od repice i puter od bundeve to taaaaaaaaako da ukus jelima da se ona i ja otimamo :-)

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2013 21:22:11)

e to ulje od repice sam vidjela da je cesto u kupovnim kasicama...bas cu da ga potrazim izgleda da im daje bas fin ukus...

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2013 22:15:25)

Puter od bundeve..super,sad cu i ja da potrazim,nadam se da ga ovde gde kupujem u zdravoj hrani imaju[sm=smiley1.gif]

Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2013 22:39:53)

A ja ljankase sad prvi put čujem za puter od bundeve. Sad sam malo gledala na netu i vidim da je super stvar. Baš ću ga potražiti...

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2013 21:51:31)

Danas sam svrnula do Z.hrane da kupim puter od bundeve medjutim na deklaraciji pise moze sadrzati tragove kikirikija,oraha i meda[sm=zmeden.gif] i nisam smela da kupim posto su to sve alergeni i jos ih nismo uveli kao i vecina vas...pa me sad zanima Zemunka ciji je tvoj puter od bundeve posto predpostavljam ,cim si ga davala bebici da ne pise ovako nesto?

nina26 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 21:08:35)

da li mogu sa mesom da krenem cim napunimo punih 6m, ili malo kasnije? i da li dajete prvo vodicu od mesa ili moze bas meso da se da?

a mlecni proizvodi, tipa jogurt, kada mogu da dam?

Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 21:16:53)

Ja ću da krenem sa mesom (ćuretina) za nedelju dana, imaće punih 6. Dr mi je rekla da za početak skuvam zajedno meso i povrće, pa onda izvadim meso i dam bebi to povrće sa malo vodice u kojoj se kuvalo meso. Starijem sam odmah dala i malu kockicu mesa, pa sledeći put više i tako.

Od mlečnih proizvoda sam počela sa jogurtom, dala sam sa punih 7 meseci, pa posle desetak dana sam dala kiselo mleko. Pavlaku sam dala čini mi se kasnije [sm=zmeden.gif]

nina26 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 21:46:00)

a pa mi smo vrsnjaci skoro u dan[sm=smiley1.gif]

i ja sam razmisalja tako da pocnem,posto nesto u poslednje vreme mi slabo klopa povrce, tacnije od kada je probala voce, zabusa sa slanim kasicama.

a jel dodajete malo soli? znam da su misljenja podeljena....

i ovaj gluten sto me stresira, citam svasta nesto na netu, neko kaze, uvesti ga sa 4-6m, neko tek posle 8,9m....ne znam sta mi je pametno[sm=zmeden.gif]

pandina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 22:00:57)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

na deklaraciji pise moze sadrzati tragove kikirikija,oraha i meda[sm=zmeden.gif]

Ne brini zbog toga, slobodno kupi. Obavezni su zakonski da to napisu, ali tih elemenata uopste nema. Naime, to bi bilo isto da ako postis ne pripremas posan rucak u tiganju u kome se nekad pre npr. przilo jaje. Naravno, tiganj operes i nema tragova jaja, ali su oni u obavezi da takvu mogucnost naznace. Cak i da se nadje trag kikirikija ili cega vec, sto je skoro neverovatno, od toga se nece dobiti alergija.

Moiraina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 22:04:30)

IZVORNA PORUKA: nina26

a pa mi smo vrsnjaci skoro u dan[sm=smiley1.gif]

i ja sam razmisalja tako da pocnem,posto nesto u poslednje vreme mi slabo klopa povrce, tacnije od kada je probala voce, zabusa sa slanim kasicama.

a jel dodajete malo soli? znam da su misljenja podeljena....

i ovaj gluten sto me stresira, citam svasta nesto na netu, neko kaze, uvesti ga sa 4-6m, neko tek posle 8,9m....ne znam sta mi je pametno[sm=zmeden.gif]

[sm=smiley1.gif]
So ne stavljam, sasvim lepo klopa i ovako (već sam pisala koliko pojede [sm=smiley36.gif]). Starijem nisam solila baš dugo, isto je super jeo sve.
Od začina sam pre neki dan stavila mrvicu peršuna, a uskoro počinjem sa maslinovim uljem.
Mi smo od voća probali samo jabuku i prošlo je onako... Sutra dajem krušku.
Gluten... morala sam da proverim kad sam dala starijem (zapisivala sam [sm=smiley36.gif]), dakle sa 6mes 3ned dala sam 7 Corn i baš sam oprezno uvodila.

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 22:49:39)

mi sutra prvi put klopamo teletinu. da li se sve novo daje 3 dana? pitam zbog putera, da li to znaci da i njega uvodim kao novu klopu? imam utisak da ce ovo uvodjenje trajati do polaska u skolu[sm=jezicek.gif]
mi do sada jedemo sargarepu, krompir, tikvicu bundevu, jabuku, breskvu, kajsiju i curece meso.

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 22:51:51)

Tacno tako,do skole[sm=smiley36.gif],,,ja sam i maslinovo ulje uvodila tri dana tako da i puter bih ,njega mu nisam davala htela sam ovaj od bundeve ali nije mi se dopala deklaracija pa moram drugi da trazim..

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2013 22:53:37)

IZVORNA PORUKA: pandina

IZVORNA PORUKA: Sanchy

na deklaraciji pise moze sadrzati tragove kikirikija,oraha i meda[sm=zmeden.gif]

Ne brini zbog toga, slobodno kupi. Obavezni su zakonski da to napisu, ali tih elemenata uopste nema. Naime, to bi bilo isto da ako postis ne pripremas posan rucak u tiganju u kome se nekad pre npr. przilo jaje. Naravno, tiganj operes i nema tragova jaja, ali su oni u obavezi da takvu mogucnost naznace. Cak i da se nadje trag kikirikija ili cega vec, sto je skoro neverovatno, od toga se nece dobiti alergija.
Znam,to je odprilike na istoj proizvodnoj traci ide i nesto sto sadrzi te sastojke pa oni to napisu cisto predostroznosti radi ali i ja predostroznosti radi necu da koristim taj njihov puter[sm=smiley36.gif]...naci cu ja vec neki kome kome je deklaracija b.o.[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>