RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2013 13:44:03)

Dada - teze se vari, teze se apsorbuju hranljivi sastojci. Tako pise [sm=smiley36.gif]

nina26 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2013 18:16:32)

a ako kombinujemo povrce i sisanje, jel i to ne valja[sm=zmeden.gif]

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 7:43:25)

Mene i dalje muce mlecni proizvodi - kada ih uvesti, kako i koje?

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 8:48:27)

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Uh i mene...ja sad cekam kontrolu 25og pa cu vidjeti od dr da li imam zeleno svjetlo za mlijecne....mislim da mozes pomalo pavlaku, mladi sir (pasterizovan naravno) kiselo mlijeko i jogurt...

nina26 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 9:31:00)

Aj sad objasnite mi nesto, ako se kravlje mleko daje posle godinu dana, kako onda dajete druge mlecne proizvode ranije???nije mi to jasno uopste[sm=zmeden.gif]

Trcosava -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 9:32:45)

Zbog kulture bakterija koje su u jogurtu, kiselom mleku, pavlaci - dobre su,a jogurt mislim da kreće od 7-8 meseca. Mleko možeš polako da uvodiš i pre kroz hranu (tipa spanać)

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 11:24:19)

Ja kupila pavlaku danas od 12%mm, tako? Pa stvarno...Nije vise tako mala. Sledeci cu gluten, pa pilece i onda taman idemo kod nutricioniste.

Samo mi molim vas kazite koja je to mera pavlake koju treba da dostignem. Koliko najvise po jednom rucku? Meni pise dve kafene kasicice u slani obrok, umesto m ulja, ili putera. OK! A ako joj dajem kao dorucak uz kacamak?

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 11:29:03)

Zemunka, mislim da treba punomasna pavlaka od 20% mm....ne znam, ispravice me neko...isto tako i jogurt i kiselo mlijeko...a i kad se kravlje mlijeko kasnije uvodi treba sa najvise masti....3.2%mm...e sad jedino mlijeko sa tim procentom sam ja vidjela imlekovo sa vitaminima, zuto pakovanje??

A mislim da ti je kasika u obrok sasvim dovoljna...samo postepeno, prvo jako malo, pa onda povecavaj do kasike...

Mi smo uveli pilece bijelo, telece i jagnjece meso, sledece planiram zecetinu, pilece batake, junetinu...pa cu onda mlijecne proizvode i gluten polako...

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 11:37:01)

Uh uh.....pa ne mislim tako, ali neka neko presece. 20 ili 12?

U knjizi po kojoj ja idem, pise prvo belo meso - curece, telece, pilece, jagnjece. To je dovoljno na 7,8mesec. Posle isto to, samo tamno.

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 11:48:03)

I ja bih voljela da saznam to za pavlaku...znam da uvijek podvlace sto masnije jer bebama treba masniji mlijecni proizvodi a ne light verzije...

Nisam znala da teletina spada u bijelo meso...meni djelovala prilicno crvena [sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:21:10)

Zemunkama, bebama se daju mlečni proizvodi sa što više mm, znači daješ joj onu pavlaku od 20% mm. Ja sam Makiju i jogurt kupovala od 3,2% a sad mu već dajem od 2,8%.

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:23:27)

Ana ja neki dan bas gledala po policama, nigdje nisam nasla 3.2 kiselo mlijeko i jogurt samo 2.8...koji proizvodjac??? A mlijeko sam samo nasla to imlekovo 3.2 sa vitaminima??

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:25:09)

Aaaaaaaaa hvala Ana.
LO, eto :-). Eeeeee da smo se kladileee :-).

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:28:24)

Aaaaaaaaa hvala Ana.
LO, eto :-). Eeeeee da smo se kladileee :-).

Ma ja se nikad ne kladim [sm=smiley36.gif], bitno je to da smo razrijesile dilemu! [sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:29:54)

LO, meggle ima jogurt sa 3,2 mm, to sam mu kupovala. Baš je gust i ukusan [sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:32:27)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

LO, meggle ima jogurt sa 3,2 mm, to sam mu kupovala. Baš je gust i ukusan [sm=smiley1.gif]

Hvala jos jednom Ana...bas cu da potrazim...promakao mi je Meggle...valjda sto i inace ne kupujem meggle pa nisam zagledala...[sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:32:42)

IZVORNA PORUKA: nina26

Aj sad objasnite mi nesto, ako se kravlje mleko daje posle godinu dana, kako onda dajete druge mlecne proizvode ranije???nije mi to jasno uopste[sm=zmeden.gif]

Zato što to nije isto. Mlečni proizvodi su prerađeni i dobri su za stomak, pogotovo jogurt.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:34:49)

Ako se dobro sećam, sa punih 7 meseci sam počela da uvodim mlečne proizvode, prvo jogurt, pa kiselo mleko pa pavlaku. Sa punih 8 sam uvela gluten i posle toga jaje. Kažu da gluten može sa 6 meseci, meni je to jako rano, mislim da nema potrebe za tim.

nina26 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:35:59)

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Zbog kulture bakterija koje su u jogurtu, kiselom mleku, pavlaci - dobre su,a jogurt mislim da kreće od 7-8 meseca. Mleko možeš polako da uvodiš i pre kroz hranu (tipa spanać)

ok,hvala,razjasnjena mi je dilema[sm=smiley1.gif]

a ima li nekog redosleda kod mesa,vidim da jedni daju prvo teletinu drugi curetinu,a piletina na kraju[sm=zmeden.gif]

ja sam joj dala za sada samo malo teletine, i to samo tri dana, ne bih da je trpam odmah sa mesom...ne znam mozda gresim...

ako postoji neko pisano i nepisano pravilo oko redosleda uvodjenja mesa,napisite[sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:39:20)

Ja vam svima preporučujem knjigu doktorke Jasminke Komnenović " Od prvog obroka do školske užine" u kojoj je sve lepo objašnjeno kada i zašto se šta uvodi.

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:40:39)

Nina, ja sam prvo dala jagnjetinu jer kazu da je najmanje alergogena mesna namirnica...pa sam onda piletinu pa onda teletinu...vidim da svako radi drugacije..

Ana, nama dr rekla da krenemo sa zumancetom od 7mog mjeseca...mjesec dana se uvodi...sad razmisljam da li prvo da uvedem mlijecne proizvode pa da onda mjesec dana nista ne uvodim osim zumanceta....a kad zavrsim sa zumancetom da uvedem gluten...tog glutena se bas bojim jer se reakcije vide tek kasnije....jest da ga preporucuju vec od 6tog mjeseca al mene bas strah...uh :S

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:44:34)

Lo, može od sedmog meseca tj. od punih 7, ali ja sam malo pomerala to, nisam žurila. I taj mesec mu nisam ništa drugo uvodila sem jajeta, gluten tek nakon toga. Ne mogu sad da tražim tabele, ja sam sve zapisivala kada isam mu šta uvela, pisala sam dnevni meni [sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:46:58)

U stvari... mislim da grešim. Jaje sam počela da uvodim sa punih 8 a gluten sa 9. Neverovatno, već sam zaboravila sve [sm=smiley3.gif]

nina26 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:47:31)

IZVORNA PORUKA: little_one

Nina, ja sam prvo dala jagnjetinu jer kazu da je najmanje alergogena mesna namirnica...pa sam onda piletinu pa onda teletinu...vidim da svako radi drugacije..

pih, ja sam sve naopako[sm=smiley13.gif]

little_one -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.4.2013 12:49:55)

Pa tako i ja planiram samo jaje taj mjesec....al razmisljam da par dana iskoristim i uvedem jogurt i pavlaku i mozda malo mladog sira da mogu da pojacam dorucak a da onda na miru uvodim zumanac mjesec dana...a tek onda gluten...i bez glutena se moze al se mora uvesti [sm=smiley13.gif]

Nina, nemoj se brinuti...sve ce biti ok! Mislim da nisi pogrijesila nigdje...ionako ce morati da pregrmi to...bitno je da polako uvedes svo meso pa ce to sve da ide...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 98 [99] 100   Sledeća stranica >   >>