RE: ime za devojcicu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

Anoniman -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 0:10:20)

IZVORNA PORUKA: tijatija

Joj meni se nije svidjalo u pocetku ali mm navalio bilo je djina ili marta, a kod mene u Su sve Marte stare bake i nekako mi je delovalo madjarski ( nista nije po nac. osnovi) ali sad vidim da nisam pogresila i da smo joj dali pravo ime, inace ja sam htela da se zove Itana ...

[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] kao da slusam moju mamu! da joj je poslednje dete bilo zensko zvalo bi se Itana. Tako je ona trebala da se zove, ali djed otisao opstinu sa tim imenom na umu (dugo ubedjivan sa bakine strane) i vratio se sa Persa. Dobro je ziv ostao!
Marta mene inace asocira na bubnjarku jednog naseg benda - nit su bicepsi u pitanju, a kamo li masnice i vrpce [sm=jezicek.gif]. I to je jos jedan + zasto volim to ime.
Pepeljugo, evo ti jos jedno za predlog - Milica.

pepeljuga -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 0:22:54)

E hvala, ali kuma mi danas kaze da je otkacila muza kad je predlozio Milica [sm=smiley36.gif]
Inace, danima joj vec predlazem imena, predlozila sam Mina, Mila, Janja (znam otprilike sta voli), za svako nadje neki grozan primer (neku Milu koja se ubila, Janju koja je luda i tako, svako veze za nekog ludaka, ubicu ili bolesnika [sm=smiley29.gif] ) i danas zovem sva ponosna jer sam ovde procitala Irina, lepo bi im islo uz prezime i kazem a ona kaze ma meni je svejedno, mislim da ce se zvati Ivana (kao ja [sm=smiley9.gif] ) i ja kazem pa dobro, lepo, po ludoj kumi [sm=jezicek.gif]

madre -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 0:26:36)

izgleda da nije vazno ime, bitno je da je lud[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pepeljuga -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 0:31:04)

Onda je nasla pravi materijal [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 0:33:16)

lepa i irina i ivana [sm=smiley1.gif]
ja imena vezujem za ljude koje poznajem. nema ih bas ludih ali nisu sasvim bazdareni

nina26 -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 12:49:35)

Mi planiramo ako bude devojcica da joj damo ime Valentina, jer nam je ET bio na dan zaljubljenih[sm=smiley1.gif]

Mada se meni vise svidjalo ime Melina koje moze da se prevede kao i Medena jer Meli znaci med na grckom, ali nekako Valentina nam je skroz simbolicno[sm=smiley1.gif]

tanjica85 -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 13:14:13)

cim cujem ime Valentina setim se deteta Marka Jarica i Adrijane L. univerzalno ime svakako jeste. Dopada mi se ime Melina. Samo se plasim da takvo ime ne nosi nadimak Mela

Daca88 -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 13:27:27)

Nisam trudna,i ne radimo jos na drugoj bebi,ali na insistiranje muza posto nam je sin Alen,ako bude devojcica zvace se Nela,sto je unazad od Alen.
Ja o tom jos ne razmisljam,a moj svekar hoce Andjelu da bi mogao da tetovira rec Nada sto bi bila pocetna slova nasih imena,tj N kao muz,A kao sin,D kao ja,i A kao buduca cerka(ako bude).

nina26 -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 13:44:44)

cim cujem ime Valentina setim se deteta Marka Jarica i Adrijane L. univerzalno ime svakako jeste. Dopada mi se ime Melina. Samo se plasim da takvo ime ne nosi nadimak Mela

Joj jeste i mene podseti na njih, a oni su se valjda vencali na dan zaljubljeni, ali mi smo tada "zaceli" bebu tako da imamo vise prava na to ime[sm=smiley36.gif]

Salim se naravno[sm=smiley36.gif]

A ne ide mi nesto nadimak od Melina, Mela[sm=zmeden.gif] Bas mislim da da ne bi ni imala nadimak, ali ko zna....

marince1 -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 15:49:14)

Ja neznam, svidja mi se ime Dunja (Dunja i David),a svidja mi se i Lana

Anck Su Nmaun -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 15:58:24)

Kod nas je bilo u opticaju Dunja, al sam na kraju bila srecna sto nije ostalo jer se u tom periodu , svaka devojcica koja se rodila zvala Dunja [sm=smiley5.gif]

Lana je super, i na to smo pomisljali, Una,Nina,Lena,Nadja, Lara ...al eto ispade Hana tj. Tara je izabrala ime izvlacenjem ceduljica [sm=smiley1.gif]
I sad u vrticu ima 3 Jane, 2 Lane, 2 Dunje ...

Anck Su Nmaun -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 16:02:16)

Inace obema mojim devojcicama tepam "Milice moja" , tako da jemm rekao ako bude treca cera ima da se zove Milica [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

viking -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 16:42:54)

Super je kombinacija Dunja i David!

IZVORNA PORUKA: marince

Ja neznam, svidja mi se ime Dunja (Dunja i David),a svidja mi se i Lana

viking -> RE: ime za devojcicu (12.4.2012 16:46:48)

To stvarno sve zavisi od trenutnih okolnosti, ja na primer ne pozanjem lično ni jednu Dunju a Hana i Tara znam po 4-5... Sva imena koja si pobrojala su sada baš česta i popularna, nego kako se kome "zalomi" [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Kod nas je bilo u opticaju Dunja, al sam na kraju bila srecna sto nije ostalo jer se u tom periodu , svaka devojcica koja se rodila zvala Dunja [sm=smiley5.gif]

Lana je super, i na to smo pomisljali, Una,Nina,Lena,Nadja, Lara ...al eto ispade Hana tj. Tara je izabrala ime izvlacenjem ceduljica [sm=smiley1.gif]
I sad u vrticu ima 3 Jane, 2 Lane, 2 Dunje ...

JAmy -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 19:45:18)

Cure,ja i mm imamo malo tezi zadatak oko imena,jer jos ne znamo pol a vjerovatno ce tako do porodjaja ostati ...
Uglavnom,morali smo da se podijelimo,pa smo se dogovorili ako bude zensko ja dajem ime(zato sto tvrdim da je curica),a ako bude musko on (tvrdi da ga instikt ne vara i da je[sm=modricrtici.gif])...[sm=smiley1.gif]
Za sada su mi na umu dva imena__Katarina(Kaca),i Andrea (Ana)...Moram da mislim i o nadimku koji bi dobila,pa sam zato izbacila iz opticaja ime Silvija koje mi se inace jako svidja...

MASHKA -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 21:28:28)

jamy a zašto mora da ima i nadimak?!

JAmy -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 21:41:42)

Zato sto nas narod nikada ne zove djecu imenom,pocevsi od najblize familije,nego iz miloste ponekad znaju potpuno da izopace ime,mogu da zamislim kako bi izveli nadimak imena Silvija... Mozda Sisi,ili Sikica[sm=jezicek.gif],sigurno ne bi nekako normalnije[sm=smiley36.gif]

MASHKA -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 22:10:35)

Ali što efektnije ime daš i kraće , manje su šanse za nadimak. Evo ja se npr. zovem Maša i nikada nisam imala nadimak!
Zato sam ćerki dala ime Staša a i za drugo moram nešto tako da smislim [sm=smiley1.gif]

magnetic -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 22:20:12)

Danas sam prvi put cula za ime NIA i bas mi je slatko,pa eto mozda ideje za neciju curicu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

JAmy -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 22:23:27)

Za to su dobra imena: Ana,Olja,Mima,Anja,Lana,Ena,Ema,Luna...[sm=jezicek.gif]
Ja imam sestricinu kojoj su roditelji dali prelijepo ime Martina a svi su je poceli zvati Marica(sto najzad nema nikakve veze sa imenom),i ostalo joj tako [sm=smiley6.gif] Bas bezveze.A prosto ne mozes zabraniti ljudima da daju te bzv nadimke.
Ponekad cak ako ne moze nadimak da se izvede iz imena onda tu dodju nadimci tipa Cana,Cale,Beba,Mila,Lepa,Draga,Mara,Cica,Mica.......itd.

magnetic -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 22:27:57)

Ma ko hoce da ti nadene nadimak taj ce vec naci neki,ma koliko kratko ime imao.Anu zovu anci ili Anica,Lanu zovu Lanuska ,Milu zovu Miluska i.t.d.

magnetic -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 22:30:42)

Ja se zovem Tanja,a masa njih me zovu Seka.Culi od mog brata jos kad smo bili klinci,pa me mnogi tako prozvali.Misim ok kada te tako zove brat,mama ili tata,ali sam od ostalih alergicna na taj nadimak.

snješka -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 23:10:53)

I ja se ježim na te nadimke. Ali mi je mnogo ljepše i draže kad me tako neko zovne nego punim imenom. Imam osjećaj da se nešto ljuti na mene.
A moju ćerku su počeli zvati Sena, jer ona nije znala svoje ime izgovoriti nego je tako govorila, Sena. Ali sam je nagovorila da svima koji je zovnu Sena ili Senči kaže da to nije ona nego da je to neka druga djevojčica i lijepo kaže svoje ime. Kaže: ja se zovem Selena, a Sena je neka druga devojcica, to nisam ja. [sm=smiley36.gif]

JAmy -> RE: ime za devojcicu (13.4.2012 23:27:41)

Magnetik,apsolutno si u pravu.Mislim da nigdje na svijetu ne postoji tolika sklonost ka raznim nadimcima nego kod naseg naroda...
Snjeska,ideja ti je odlicna[sm=bravo.gif],i steta bi bilo kvariti tako lijepo ime...

Anoniman -> RE: ime za devojcicu (15.4.2012 23:16:01)

Ali što efektnije ime daš i kraće , manje su šanse za nadimak

Moj brat se zove Luka, u skoli je dobio nadimak Lucifer, a mama ga je zvala Lukijano. Ne pali to bas uvek ...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>