RE: Pomoć bebi sa grčevima (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Sanidej -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (26.2.2019 22:40:19)

Nosenje i masaza stomacica




Jelena1234 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (15.3.2019 9:15:29)

mi smo nasoj bebi dali INFAKOL i zaista pomaze,nema sta nismo probali i koje sve kapi nismo koristili SAMO ...INFAKOL....i grceva vise nema svaka pohvala i hvala vladici -SA,, bebac..

EDIT: REKLAMIRANJE NIJE DOZVOLJENO!




Jelena1234 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (17.4.2019 7:32:36)

mi smo nasoj bebi davali INFAKOL i kao rukom odneseno i mi i beba posle toga nismo imali vise problema kapi smo nasli kod i ovim putem je pozdravljamo i jos jednom joj se zahvaljujemo...ZAISTA POMAZE




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (17.4.2019 10:35:15)

Mom prvom detetu Infacol nije pomogao, a bila sam uporna i popio je bas puno bocica. Donosili su mi iz Madjarske i Grcke. Sad drugom detetu, po preporuci patronazne, dajemo Coliprev. Cena mu varira od 1.400 do 1.800 dinara, a efekat jos treba da propratim. Grejanje stomaka svakako pomaze i nosanje preko ruke dok radim cucnjeve. Vrv se razmrda od tog ljuljanja gore-dole i to potpomaze da se gasovi rasporede. 




dunja RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (22.4.2019 14:19:42)

Meni je dr Julka preporucila Lefax kapi.Nema ih kod nas, ali na srecu, drugarica koja nam je u poset_i, bila za vikend u Berlinu i kupila. Donosi nam danas. Valjda ce pomoci, M se toliko grči da je to strašno. 
Maslacak da li si cula mozda za te kapi, Bayer ih proizvodi? 




dunja RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (22.4.2019 14:21:43)


Fili evo nas opet ovde skupa. Ovo prvi put cujem, kako to tacno izvodis? 
IZVORNA PORUKA: Filadendronka

i nosanje preko ruke dok radim cucnjeve. Vrv se razmrda od tog ljuljanja gore-dole i to potpomaze da se gasovi rasporede. 






Maslacak15 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (23.4.2019 22:30:12)

Hej Suzi, nisam cula Ali evo sad procitah i moram da kazem interesantno 😀da moje dete ima Probleme prvo bih tako nesto probala. Za razliku od drugih stvari bar "nije zivo". Ja Sam stvarno nrpoverljiva prema probioticima i nikad ih nisam davala Ali Ove kapi rade Po drugom principu i samo mehanicki stabilizuju sadrzaj stomaka, da tako kazem smanjuju penusanje. Pa time i gasove...ne znam koliko je efikasno Ali ne moze da steti. Drzim vam fige!!!Pozdrav iz Berlina




dunja RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (23.4.2019 23:03:01)

Super Maslackonjo hvala ti!I dr mi je rekla da pomaze, za razliku od svega ostalog, a mi se bas mučimo sa grčevima. E sad, dr Julka mi spomenu neki dan da se dva puta prsne pre podoja, jer to je sprej. Uputstvo je samo na nemackom pa ne mogu da proverim. 




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (24.4.2019 8:22:29)



IZVORNA PORUKA: dunja RR


Fili evo nas opet ovde skupa. Ovo prvi put cujem, kako to tacno izvodis? 
IZVORNA PORUKA: Filadendronka

i nosanje preko ruke dok radim cucnjeve. Vrv se razmrda od tog ljuljanja gore-dole i to potpomaze da se gasovi rasporede. 






Ejjj pa radim klasicne cucnjeve dok mi je bebac preko ruke okrenut stomakom na dole. To bas zna da ga umiri posto ga vrv pritisak na stomak razmrdava dok idem gore-dole. Inace J bas ima jezive grceve. Trenutno koristi Coliprev, Wayu i sinoc smo uzeli homeopatske kapi Colikind. Pijem "Baby love" caj za dojilje, a davala sam i njemu pomalo caja od kima. On prducka non-stop, tako da sigurno nesto od ovoga ima efekta. Nzm samo kako bi bilo da ne dajem nista. Maslacak, jaooo Berlin, blago tebi. Obozavam gaaaa 💕💕💕💕




Maslacak15 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (24.4.2019 8:50:52)



Nzm samo kako bi bilo da ne dajem nista.



a mozda bi bilo isto[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sta cu kad sam profesionalno deformisna. Fale vam kontrole za te eksperimente drage moje zene. Ali ako mislite da ima efekta samo napred. Ja evo podigoh troje a da nisu okusili ni P od probiotika. Cak ni cajeve ni vodu im nisam davala kao bebama do puna cetiri meseca. Samo majcino mleko, jesu bljuckali i prdeli ali nije bilo strasno.

Dunja da 3-5 puta dnevno 1-2 "prskanja" 8 to je kao pumpica ili dozer neki koliko kapiram.




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (24.4.2019 9:37:27)

Evo dala sam mu i lazu i odmah je prihvatio. Starije dete jedva da je htelo da lizne, samo ponekad. Ja inace ne podnosim varalice, ali kad se dete muci svasta pokusavam. Dunja, javljaj kakvo je to novo “cudo”. 




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (24.4.2019 20:59:01)

Dunja nadam se da ce vam pomoci. D je imala strasne grceve a P strahovite i nista nam ne pomaze. Jeste doduse pomagao coliprev i waya jer sam probala X puta da ukidam i bilo je jos gore (ako je moglo biti gore ali ocito i od goreg postoji jos gore) i on je bio na raznoraznim probioticima pa bukvalno do devetog meseca. Mozda i desetog. I sad ga muci stomak ali je to ipak znatno manj da ipak "prezivimo". Inace NISTA od testa mu ne dajem er ne dao Bog da pojede neko testo eto nama nespavanja celu noc i dreke. Nista tesko za stomak. Ma jadnicak on je stalno na dijeti. Kad je dr rekla kad je imao proliv dajte mu bareno povrce ovo ono, kaze mm pa on se jadan tako stalno i hrani [sm=smiley36.gif]

Ja ne znam kako cemo do septrembra da preguramo i da jede "normalno"




Rosita -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (25.4.2019 0:30:08)

Jeste vala gadno, D mi je imao 6-7 m grčeve, a N oko 2 m. Sa mecec i po otprolike počeli smo colief. Bogatstvo smo dali. Slali nam poklone uz kapi, eto toliko smo poručivali. Njemu je to pomoglo. A starijem nisam ništa davala. Namučio se za sve pare. Mislim da se jedino batke više namučio. Evo ga, čvrst je i očeličen 😁




Ivanka 75 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (25.4.2019 0:38:18)

Hmmmm... Vidis Ljiso, kao da opisujes deverovog malog. Otkako se rodio daju mu prebiotike simbiotike, i mnoooogo jake grceve imao, dojena beba.
Svasta su pokusavali ali bez uspeha. Pred novu god, tj pred prvi rodj ukinu mu oni sve to, kao ajde dosta je bilo, porastao je, i on se razboli u roku od nekoliko dana. 
I  sad su ubedjeni da se razboleo zbog toga sto mu nisu davali te dodatke. 
Da li to ima  neke veze, nisam pametna. 




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (25.4.2019 6:10:11)

Ivanka ne verujem da se zato razboleo. Veci je pa su sigurno i oni pokretljiviji pa i vece sanse da malac nesto pokupi 




Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (25.4.2019 12:09:03)

Ma pred Novu smo svi bili bolesni. Ceo forum [sm=smiley36.gif] mi imali i boginje. Mislim da je takav "virusni" period bio. Nema to veze sa tim kapima




Ivanka 75 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (25.4.2019 13:13:33)

Ma oni su povezali bolest sa tim simbioticima, kao, ne bi se razboleo da nisu prestali da mu daju.
Nema logike... 😉




kamičak -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (28.4.2019 15:29:09)

Kapi tipa Biogaja bas se nisu pokazale kod grceva. Valjda zavisi i od deteta, nekome i pomazu




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (28.4.2019 17:59:59)



IZVORNA PORUKA: dunja RR

Super Maslackonjo hvala ti!I dr mi je rekla da pomaze, za razliku od svega ostalog, a mi se bas mučimo sa grčevima. E sad, dr Julka mi spomenu neki dan da se dva puta prsne pre podoja, jer to je sprej. Uputstvo je samo na nemackom pa ne mogu da proverim. 



Dunja, kako ti se cini to novo cudo? Nadam se da pomaze. 




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.4.2019 23:03:12)

Kamicak je pisala oko grceva u drugoj temi, kao i Ivanka. Pa hajde ovde da odgovorim. Ja sam pila Frutekov caj za dojilje i utripovala da se bebi pojacavaju grcevi od njega i zato sam prestala. Coliprev kapi popio dve bocice i mrka kapa. Od veceras presla na Colief koji ima isti sastav kao Coliprev s tim sto je jaci i skuplji skoro duplo. 




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.4.2019 23:04:54)

Zaboravih da pomenem da dajem i Wayu probiotik i neke homeopatske kapi za grceve.  Kad dete vristi toliko snazno ne znam sta sve ne bih kupila i probala da mu olaksam. 




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.4.2019 23:07:00)

joj Fil znaju zene ovde, moj se jadan drao ceo Boziji dan. Ne samo par sati u danu vec po ceo dan. Nista nam veliko nije pomoglo ali jeste bilo bolje od colipreva i waye. a ako dajes colikind izbaci ga. Ja mislim kao i espumisan da samo pogorsava stvari.




kamičak -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.4.2019 23:12:58)

Pitala sam za Bebicol, sada je deo RR paketa za trudnice, da li je probao neko?




Filadendronka -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.4.2019 23:19:53)


Jaoooo dajem Colikind od pre neki dan i stvarno je stanje sve gore. Ijuuuuu hvala ti, meni ono deluje kao secerna vodica i nisam pridavala znacaju. Ukus je takodje bljak. Odmah izbacujem.  
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

joj Fil znaju zene ovde, moj se jadan drao ceo Boziji dan. Ne samo par sati u danu vec po ceo dan. Nista nam veliko nije pomoglo ali jeste bilo bolje od colipreva i waye. a ako dajes colikind izbaci ga. Ja mislim kao i espumisan da samo pogorsava stvari.






Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.4.2019 23:21:23)

IZVORNA PORUKA: kamičak

Pitala sam za Bebicol, sada je deo RR paketa za trudnice, da li je probao neko?

probali smo mi ali je P vec bio prilicno velik. U svakom slucaju je probiotik i namenjen za kolike tako da bi tbalo da poda pomogne

Fil ja sam imala takav utisak i imao je bas eksplozivne stolice. A pre te eksplozije je bila agonija i dranje i zacenjivanje, poplavio mi je cak vise puta. Ma ne mogu ni da ti opisem. JA sam inace FLEGMA MAMA ali mi uopste nije bilo svejedno da ga vidim modrog[sm=smiley13.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>