RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta



Poruka


Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:12:29)

Bea , ja sam imala i situaciju da je ona dosla izgrizena - decak je dobio brata i krenuo da trazi paznju , rekla sam da prvi put necu praviti problem ali ako se ponovi zahtevam da dete pregleda psiholog jer je i M jednom izgrebala decaka jer joj je uzeo igracku ( iskreno da je ona dosla tako izgrebana sa nekim bih se potukla i naravno da sam isla na razgovor sa psihologom i pedagogom , oni dolazili da je gledaju i nista - na svu srecu nije ponovila )
a dolazila je i sa razbijenim ustima , decak koji je na spavanju bio u krevetu pored nje imao je obicaj da je udara i stipa za usta i kad sam rekla da ne zelim da je neko dira i ako zbog jednog incidenta koji je ona napravila ja sam imala kojekakve razgovore i pricala o tome kad je rodjena , dokad je sisala , da se pravdam sto je jedinica zeli da se neko i meni pravde jer je nastancao dvo - troje i sad ne znam da pruzi paznju jednakosvojoj deci
razdvojili su ih
malo sam konfuzno napisala ali znam kakav je to stres i svi mi se nosimo sa slicnim stvarmi




Anoniman -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:12:38)

Ma i ja lupim po peleni, ali ona i dalje tera po svome, ali interesantno je da decake ne dira, samo devojcice, previse je zivahna, nemirna, videcemo kako ce biti, vec me je uhvatio strah.

Bea, nadam se da ce se to resiti sa tim ujedima.




Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:16:18)

Unina mama ako bude ujedala i stipala drugu decu deca ce se ili braniti pa je izgrebati , izujedati ili sta vec ili se nece igrati sa njom i bezati
tvoje je da je ucis da se to ne radi ( ja sam zvercici vratila kad me ujede ) pa ce nauciti
stresno je to ali prodje




Anoniman -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:19:16)

Desi se i mene da ugrize, kada je stavim da spava, vratim i ja njoj, ali ne vredi. Pricam, pricam, i pricam, i videcemo sta ce biti, jeste stresno, iskreno volela bih da se neko njoj suprostavi da bi se ona smirila.




Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:23:45)

ma to ujedanje sa dve je sigurno neka faza , skoro sva deca koju znam su je prosla , nemoj previse oko toga da se sekiras
a ako nastavi , preduzecete nesto ( nemam pojma sta ali nesto sigurno postoji kod upornih malih ujedaca )
verovatno postoji tema o ujedanju , odoh da nadjem pa da linkujem ako postoji




Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:25:12)

evo nesto o ujedanju , stipanju i cupanju KLIK




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:26:06)

Ja sam njima i spomenula još prvi put da sam spremna za saradnju i ako misle da moje dete eventualno nekoga provocira svojim ponašanjem ili tako nešto da me odmah upute kod psihologa/pedagoga i da rešavamo to, ali oni očigledno nisu uputili ni onoga koga su trebali.
UM, deca su različita, sve ja to razumem, i moj je povremeno nemoguć, al dokle god ne ugrožava drugu decu to je podnošljivo, ali mora neka granica i postojati. Deca su to, potućiće se, gurnuti,štipnuti, grebati sve mi je jasno, ali pet puta za nepunih 20 radnih dana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] to je baš too much
Agresija se mora regulisati,sputavati, nedopustivo je da druga deca trpe zbog mog deteta, ja uvek krećem od sebe i ne dopuštam mu ništa što ne bi volela ni njemu neko da radi




Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:28:19)

Bea , to je previse
i treba reagovati , deca i sve ok ali niko ne sme da te grize niti ti smes nekoga da grizes , to se uci od pelena
samo ti insistiraj da svako dete koje ga je ugrizlo pregleda psiholog inace ces zvati inspekciju




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:37:47)

Mislim da me, osim činjenice da mi je dete povredjeno naravno, najviše izbacila iz takta njihova upornost da me ubede da je to normalno (osim ovog danas rukovodioca). Aloo bre gde je to normalno??? U kafileriji? u Zoološkom vrtu??? Ma dosta je bre, baš dosta. Svi mi imamo animalne instinkte ali oni se valjda moraju regulisati od najranijeg detinjstva, a ne usvajati kao pojam normalnosti. Inače bi svi vršili nuždu po ulicama, ujedali se ako nas neko iznervira ili lupali kamenom u glavu šefove.




Anoniman -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 12:38:38)

Bea to i jeste previse, moras to resiti. Olga hvala na temi.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 13:04:21)

беа [sm=smiley20.gif]



IZVORNA PORUKA: Olga RR


( ja sam zvercici vratila kad me ujede ) pa ce nauciti



Исто. Али не кроз шалу да мисле да се играте, треба да заболи. (не мислим да детету одгризете прст)




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 13:08:10)

I ja sam to radila kad je Viktor pokušavao da me gricne kad su mu izlazili zubi, pokušao je dva puta, treći put se na vreme zaustavio, valjda se setio šta sledi, i više mu nikad nije palo na pamet




Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.8.2013 13:24:29)

Joj Bea [sm=smiley13.gif] a baš sam juče pričala mm o ovome, i komentarisali smo kako je naš vrtić mali, u grupama ih je malo i valjda neće biti takvih problema. Stvarno strašno, a to kada mi kažu pa to je normalno.. ne znam šta bi im uradila.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 12:25:59)

Марко данас остаје 3 сата. [sm=smiley1.gif]




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 12:44:49)

Bravo za Marka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] kako se snalazite sa klopom? hoćeš nositi ili ....?




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 13:44:35)

Одлука је да ће долазити након доручка (у 9 сати), тамо ће ужинати у 11, углавном је воћна ужина, но дадиља увек понесе оно "за сваки случај", дешавало се да је некоме рођус па служе сладолед, или некада имају воћни јогурт. и биће тамо до 13 часова, а ручак у вртићу је у 13.15.
Тако ће избећи оброке и могућност контакта са алергенима, а опет ће моћи колико - толико да прати програм предвиђен за његов узраст.




cockic -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 13:53:10)

ja petru pricam objasnjavam,ali on je u fazi da ne zeli da me cuje.ali ne mene nego ni vaspitacice.u smisli kazes ne to,on kao da nisam nista rekla.a cuje fantasticno.

on je mene ujedao stalno,i kao beba pa do druge godine.bas je slicno kao sto je sanica 26 napisala na drugog temi.bili na rodjendanu imao je 16 meseci i ujeo jednu devojcicu.ja ne znam sta je mama ocekivala da uradim sem da kazem da on stvarno je tad umeo krene da te poljubi i ujede iz cista mira.batine deci nista ne znace.samo otezvaju.jer vidim po petru,ja ga sad cupnem za zuluf kad uradi nesto bas sto nesme.ali batine ne.jer on sad prevaspitava lenu,misli da ako ja udarim njega po guzi kad nesto uradi sto nevalja da sme da on grdi lenu.ma upijaju ko sundjeri.i ovo sto nije dobro.

mada lena zna vec da uzvrati,ali nece nikad prva.mada kad joj nesto uzme krene da place i da ga udari.




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 14:08:31)

Iz ugla mame ujedenog deteta, pretpostavljam da je očekivala da bar nekako odreaguješ.
Ja bi mog lupila po dupetu kao što i uvek radim kad pokuša nešto što mi je nezamislivo. Deca su vrlo jednostavna bića, ako ne dobiju kaznu za nedozvoljeno ponašanje onda će nastaviti da ga ponavljaju. Naravno da ga ne lupam svaki čas, ali za ekstremne situacije (po meni ekstremne) obavezno a pogotovo kad je u pitanju tudje dete. Ne dozvoljavam mu da otima, uzima nešto što nije njegovo, ne dozvoljavam da u besu čupa ni cveće (to mu je omiljeno, razbesni se u dvorištu i onda od besa čupa) a kamoli da čupa,ujeda,štipa,udara, povredjuje na bilo koji način tudje dete.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 14:15:09)

беа [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif]




Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 15:07:20)

Bravo, Bea! I treba tako![sm=bravo.gif]
Stefana je jednom ugrizao dečak pored koga je spavao. Bilo je modro 2 nedelje, strašno je izgledalo, jer kad si budan, ti trgneš ruku, a on to nije uradio jer je spavao, pa je ovaj mali grizao dok se Stefan nije razbudio. Vaspitačice su mislile da sva deca spavaju i samo su čule Stefana kako vrišti. Prvo su mislile da je nešto sanjao, pa kad se on skroz razbudio, tek su onda shvatile šta se desilo. Odmah su mi rekle kako je sve bilo i ime dečaka i videla sam baš da su se loše osećale što se tako nešto desilo. Nisam pravila probleme, rekla sam - Dešava se. Mislim, ne možeš u grupi pripaziti na svaki pokret koji svako dete napravi. Da se ponovilo, sigurno bih reagovala. Mama tog dečaka nikad ništa nije rekla, nije joj palo na pamet da stane, da popriča, da se izvini ili bilo šta slično, što bih ja sigurno uradila da je situacija bila obrnuta.
Moje dete isto nikada nije udarilo nijedno drugo dete, ja ga od malena učim da se ne sme udarati, gristi, otimati i sl, čak mu nikad nisam rekla da vrati ako ga neko prvi udari, pa je obično na igralištima žrtva. Vremenom je naučio da se skloni od nasilnika, samo se okrene i ode na drugu stranu igrališta. Pitala sam vaspitačice u više navrata kako se snalazi u konfliktima, rekle su mi da on tačno ima drugare u vrtiću koji su slični njemu, koji nisu agresivni i sa njima onda ni ne dolazi u konflikte. Nekad mi ga bude baš žao, jer što kaže Bea, pitomi najgore prođu u životu, i prosto ne znam više ni kako da se postavim, ni šta da mu kažem kako da se ponaša, ali mi je u svakom slučaju drago što moje dete nije nasilnik. I sve se više nadam da dolazi neko vreme kada će bilo kakva agresivnost (ne mislim samo na dečju, već uopšte) biti sve strože sankcionisana.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 15:12:34)

Хеј Диди, шта си одлучила за избор вртића?




Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.8.2013 15:30:55)

Baš sam htela da napišem - ipak sam išla da pišem molbu da Sofiju premeste u Stefanov vrtić. Ovaj gde je ona primljena je objekat gde imaju samo jaslice i svakako bi posle morala da menja grupicu, pa sam pomislila da će joj možda biti lakše da prihvati sve kad je i Stefan u istom objektu jer se oni sreću u toku dana (napolju su svi zajedno u dvorištu, do 8h ujutro i posle 14:30h su u velikom holu zajedno...). Ne znam, dosta sam razmišljala i na kraju prelomila. Nama će sigurno biti lakše da ih ne nosimo na dva potpuno suprotna kraja grada.




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.8.2013 8:50:20)

Polako ali sigurno obaramo rekord u ujedanju - 6 puta za mesec dana[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.8.2013 9:11:54)

Диди,
Ја нисам осетила Марков полазак у школицу, заиста је било као из бајке. Надам се да ће и вама бити тако захваљујући старијем бати.

Беа,
Опет?!?!




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.8.2013 9:36:25)

Opet[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Besna sam do neba i plače mi se isto toliko.
Sačekaću još sutra da vidim hoće li me zvati na sastanak sa rukovodiocem koji je došao sa odmora (ono u petak je bio zamenik) pa ako ne zovu kao što su obećali, onda ću videti šta ću. Da li ću se još mlatiti sa njima ili idem u upravu vrtića na Čukarici ili direktno u prosvetnu inspekciju?
Nažalost sve to neće nadoknaditi modrice po rukama mog deteta[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>