RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta



Poruka


lenn -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (10.5.2013 22:18:04)

Mislim da mnogo zavisi i od vaspitacica,moj sin prvih dana nije hteo nista da jede.Posle 3 dana kaze meni jedna vaspitacica da ga je naterala da jede, kaze plakao je malo al jede, bolje i nekoliko zalogaja nego nikako.Međutim mislim da to druga vaspitacica ne radi, jer mi ona uvek kaze jeo je nesto malo.Znam da nisu one duzne da ih hrane al imam utisak da se jedna potrudi malo vise oko nove dece, a druga nece.Al imamo veci problem,on ne nosi pelene vise od pola godine, poslednjih meseci ne pamtim kad se upiskio, al jednu noc se otkrio,prehladio,upiskio se u vrticu 3 puta i one su mu stavile pelenu. Od tog dana svaki dan se upiski jednom kad dodje tek u vrtic i one mu stave pelenu. Ne bih ni saznala to za pelenu, vaspitacice mi nisu nista rekle nego mi on prica svaki dan.Pitala sam ih danas, kaze ova jedna jeste stavimo mu, moramo jednom se upiskio 3 puta.Bas mi je krivo, imam osecaj da on to namerno radi da bi nosio pelenu (da bude kao mala beba), valjda video od druge dece.




cockic -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (11.5.2013 17:19:09)

vezano za jelo i ne jelo deteta,meni se sin razjede kad pije vitamine sa kompeksima B vitamina.sad sam uzela oligovit leni da bi koliko toliko povecala apetit.obicno im dajem do  marta aprila.ali  sad poceh zbog nejela da joj dajem.

ovo je malo omasena tema,ali i nije.ima veze sa nejelom dece u vrticima.sto ne probati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jovicaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (15.5.2013 8:35:14)

nas brine sledeca stvar.
aleksandar je ove godine pripao mladjoj vrtickoj grupi od 3-5 godina.
a prosle godine su deca rodjena decembra pripadala jaslicama.
mislim nas brine zato sto je on realno tek sad na nivou dece iz jaslica. uopste ne znam kako ce se snaci medju toliko starijom decom[sm=zmeden.gif] jako je nezreo.. tek sad je poceo da govori, ne jede sam, ne zna da pije iz case, ne znam ni da li cemo uspeti od pelena da ga odviknemo do septembra....
hajde pretpostavljam da cemo uspeti da ga naucimo da jede sam do tad, ali opet on je generalno nezreliji od vrsnjaka.




peca -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (15.5.2013 15:32:32)

I mi da se upisemo medju onima koji idu u vrtic [sm=smiley1.gif]

Pocela je sedmog ovog meseca da ide, bilo je obavezno kao 5 dana na privkavanju koje njoj nije potrebno inace uopste :) Posto je meni noga bila u gipsu vodila je moja sestra, sad je vodi tata... Njoj je tamo super, i svaki put kad neko dodje po nju kazu da je bila super, ali isto tako svaki put kazu kako nista nije jela :( A nece ni kuci da jede, i ja ludim od toga...




Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 7:50:14)

Do kad se ide u vrtic odnosno kad pocinje raspust ovde u NS ( jer dole u Srbiji sam skontala da je drugacije)?

Jeli do 21 Juna?




Torbica -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 8:13:44)

Anck, do 12.6. Jedna mamica mi rece jer skupljamo novac za poklon sestricama u jaslicama, posto nam deca prelaze kod vaspitaca.




Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 8:24:27)

Mi smo taj poklon vec kupili, imamo roditeljski sledece nedelje za kraj, al nisam pitala do kad se ide




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 8:59:12)

A kako to "do kad se ide"? Mislim šta se dešava posle tog datuma?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 10:26:24)

Pa odna ide raspust, naravno ima i posle dezurstava celog leta za decu koja idu i dalje.




Tiziana -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 10:34:53)

Kakav raspust u obdanistu!?
Kod nas nema nikakvog raspusta. Tokom letnjih meseci kad deca idu na more spoje decu u jednu,dve grupe,u zavisnosti od toga koliko ih ima...ali obdaniste stalno i normalno radi..




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 10:37:14)

Mislim da ni kod nas ne postoji raspust, nisam nikad do sad za to čula, samo počinje sezona odmora pa decu spajaju ili vaspitačice imaju zamene, ali sve vreme se ide normalno koliko ja shvatam, uostalom ko bi mi čuvao dete dva meseca?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Tiziana -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 10:55:31)

Kod nas u obdanistu toga zasigurno nema. L je ovo treca godina kako ide i u toku letnjih meseci je isao sasvim normalno. Ni meni nema ko da ih cuva 2m tako da ne postoji druga opcija osim obdaniste.




cockic -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 12:24:48)

meni petar ide do kraja juna,tako nam rekli.do sad koliko sam razumela 1.jula se prelazilo. mozda ce ih i ranije prebaciti.prosle godine kad je iz pekijeve grupe preslo par dece rodjene do prvog marta,presli su 1.jula.meni mm kaze da ce to mozda biti i ranije.jer su petrove vaspitacie zavrsile sa generacijom 2010 i od septembra dobijaju nove bebironce lenino godise 2012.tako da ce lena mozda opet kod vaspitacica od svog bate [sm=smiley1.gif] mada svakako sledece godine u julu prelazi u vrtic.tako da ce opet menjati vaspitacice.bice kod njih od septembra do jula i prelazi u vrtic.




Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 13:42:07)

Ma sta vam je zene, naravno da ima, ali kazem dezurni su vaspitaci tu za decu koja idu i preko leta.
Kod nas se uvek pravio popis da se zna koja ce deca ici i preko leta, zbog spajanja grupa!




Tiziana -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 14:46:02)

Kod nas deca iz jasli prelaze u vrtic u septembru kad polaze i nove bebe,Do tad, bez obzira na godiste ili perioda godine u kome su rodjeni, ostaju u jaslama.
I nama je cerka upala kod sinovljevih vaspitacica i bice kod njih 2god. Ali zato nema sanse da upadne posle kod njegovih vaspitacica u vrtic jer su one sad sa njim do polaska u skolu.






vukosava -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 18:56:33)

Dete mi krece u vrtic 23. juna sa svoje 2.5 godine. Konacno smo dobili mesto, cekali smo od septembra. [sm=bravo.gif]




Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (31.5.2013 19:08:26)

Super [sm=bravo.gif]




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 13:38:54)

Da li je ujedanje "normalno" i uobičajno u ponašanju dece???
Ja sam ostala juče u šoku kad nam je vaspitačica javila da je Viktora ujelo neko dete, i to do krvi. Zato što je hteo da mu otme igračku a Viktor mu nije dao.Jbt ko da sam ga poslala u Zoološki vrt[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] I još me je ubedjivala da je to sasvim normalno.
Da je moje dete u pitanju, još popodne bi imalo zakazano kod psihologa.




Moiraina -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 13:47:53)

Moje dete je jednom došlo iz vrtića sa ujedom na ruci. Nije bilo do krvi, ali se jasno video trag zuba obe vilice [sm=smiley7.gif] Vaspitačica je rekla koje ga je dete ujelo (isto su se podžapali oko neke igračke) i da će skrenuti pažnju roditeljima. Nije se više ponovilo. Moj nije imao tu fazu da ujeda druge, ali koliko čujem, dosta dece prolazi kroz to...




mati -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 13:55:10)

Jao Bea u potpunosti te razumem. Kod nas u grupi(koja je oformljene pre 2 god) pocela da dolaze nova deca. I jedan Mihajlo im je svima trn u oku, grize, stipa, jase... Deca su masovno pocela da se zale roditeljima.E sad ne znam kakvo je to misljenje vaspitaca, kada jedna od njih kaze da ga je sad uhvatila takva faza i da jednostavno oni medjusobno to moraju da rese.[sm=zmeden.gif]
Moje dete je mirno u vrticu i za razliku od kuce, on se tamo ne brani i potpuna je suprotnost, bubica. Na tu vaspitacicinu konstataciju ja sam se iznervirala i rekla"Pa dobro, sta sad ja da radim kad moje dete to ne zna samo da resi, da ga pustim da trpi ili najbolje da nadjem njegovu mamu a ja to resim sa njom?" Ona se zacudila, u fazonu "boze pa nemojte tako'.
Ali roditelji su se pobunili i dosao je i psiholog i pricali su i sa roditeljima deteta. Uglavnom vise se ne zale...




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 13:59:47)

I naša je bila u fazonu, ma to je sve normalno, videćete i vaš će tako[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja sam joj otvoreno rekla, ako do toga dodje ići će kod psihologa, a ona me pogledala ko da sam ja luda[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mene nije sramota da potražim pomoć ako smatram da to treba mom detetu, ali da prihvatim da je ujedanje normalna stvar neću.
Moje dete je stvarno miroljubivo, gleda svoja posla, igra se, ako mu neko nešto otme pokuša da vrati ako ne ide okrene se na drugu stranu i nadje drugu zanimaciju. On je tamo najmladji, svi su stariji od njega najmanje pola godine pa i više, i ne očekujem da se sam brani, valjda i vaspitačice za nešto služe.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 14:03:57)

U svakom vrtiću ima neko dete koje se grize. Ne opravdavam, samo primećujem.

Ja sam moje odvikla od griženja još u bebećem periodu, obojica su dobili povratni ujed čim su pokušali da oštre zube na meni. Ali je Luka dobijao ujede od druge dece. Napravila sam scenu u vrtiću i to se nekako regulisalo.

Ja sam sad u fazonu da decu vaspitavam na sledeći način: "Ne diraj nikoga ali ako tebe diraju grizi, čupaj, grebi, šutaj, udaraj!" Činjenica je da mama ne može da reši taj problem (imali smo situaciju u dvorišu da je jedan mali maltretirao Luku godinu i po dana; ovaj je bežao i sakrivao se kod mene, i dok mu nije pala roletna, i dok nije složio malog na zemlju, to nije prestalo; Isto se desilo i pre par meseci u vrtiću kada je Luka izveo "Kesa-gatan" /valjda se tako piše [sm=smiley36.gif], džudo poduhvat prebacivanja protivnika preko ramena/ na jednog malog, tek tad se taj mali smirio).




bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 14:12:32)

Ja takodje ću pokušati da naučim Viktora da se odbrani, da ne dira ali da vraća, ali to u ovom periodu zaista nije moguće, zato mislim da ipak neko treba da interveniše. Ako ne može vaspitačica onda ću ja. Mada ona kaže da je obavestila roditelje, videćemo kako će dalje biti.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 14:19:40)

Ja bih mu svejedno rekla da ako se to dogodi ponovo, da razvrne to dete najjače što može.

Ja sam imala taj problem sa Lukom, trebalo mu je vremena da shvati da MORA da vrati inače će ga maltretirati zauvek. Sa Markom nemam taj problem za sada, valjda jer ga Luka maltretira pa od malena zna da se brani. Nadam se da će to zadržati i kada krene u vrtić.




Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (24.7.2013 14:20:36)

Joooj, sad gledam ticker, pa on nema ni 1,5 god. Ne znam šta da ti kažem, mali je, ne znam koliko bi te on razumeo.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>