RE: Poklon učiteljici za 8 mart (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Od đačića do đaka



Poruka


Anck Su Nmaun -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (28.2.2018 9:36:13)

Ja sam se uvek drzala onoga ko skuplja pare ( a nije to ni malo lako s obzirom da ljude treba stalno podsecati) da odluci sta da se kupi . jer od npr. nas 30 oro naravno da se necemo svi sloziti.
Meni je uvek naj bolje uzeti neki vaucer za neku parfimeriju, pa nek uzimaju sebi sta im treba. Mislim da ce se i one naj vise tome obradovati.




mama Jo -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (28.2.2018 9:38:32)

To si u pravu, uvek ce se neko buniti, a nece se prihvatiti skupljabja i organizovanja kupovine...
To je i lep znak paznje i neka bude neka sitnica, uciteljica ce se svakako obradovati




lesica -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (28.2.2018 10:03:58)

Da, da, kod nas se u oba slučaja skuplja novac za grupni poklon tj. poklone. E sad šta... Razmotriće se već [sm=smiley36.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (28.2.2018 10:06:50)

Mi smo dali po 300dinara za uciteljicu. Uzecemo joj vaucer u P. S. -u posto se tamo oblaci.




Anck Su Nmaun -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (28.2.2018 10:08:11)

Kod nas svuda razlicito u jaslicama po 400, predskolci po 200 a u skoli 300.




Misha i Ljisha -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 9:51:41)

E ovako. Svake godine se preteruje sa skupljanjem novaca. U starom vrticu su mame davale i po 1000 din (da dobro ste procitale jedinica i tri nule) sad u ovom novom po 500. I sve je to super. Dala sam novac ne zanima me nek kupe sta god zele. Ali onda ide smaranje u viber grupi da kupimo ovo ili ono da kupimo ovo ili ono. I stize danas poruka od "glavne" mame i kaze ucestvovalo je nas toliko, jedino TA LANA (pazite TA LANA inace to je ime deteta) nije dala NISTA! I ja izrevoltirana skroz na skroz posaljem lepo u grupi da se u danasnje vreme preteruje i ako one misle da ce svakoj nastavnici od petog da se skuplja po 500 dinara onda su skroz siznule.

I da ako one od muzeva dobijaju poklone u vrednosti od 5000 dinara za osmi mart onda su se dobro udale. Ma svasta sam napisala. Pitala sam sta sad mi cemo se potpisati ali cemo izostaviti Lanu???? Ma grozno mi je sve oko 8.marta. Sta ljudi sa troje dece, aloooo to je 1500 dinara. Ne razumem tu potrebu slihtanja vaspitacicama. Ja neizmerno cenim sve SVE prosvetne radnike. Malo su placeni, tezak im je posao, deca su sve zahtevnija i teza i za vaspitavanje i za poducavanje ali ovo preterivanje je otislo do u nedogled.

Ja sam za osmi mart dobila pano sa slikama dece i gde su se oni potpisali, veliko plisano srce, jednog malog medu ijednog velikom medu, vazu u obliku deda mrazove cizme. I td. Znam tacno koji razred mi je sta poklonio tj koju sitnicu i sve su mi ostale uspomene. Da sam dobila novcanik ili koznu torbu pa ne znam ni priblizno mi ne bi bio drag poklon. Mozda sam ja luda. Mozda su svi ostali u pravu. Ne znam. Ni ne zelim da razmisljam. Nije mi stalo ni do misljenja ovih mama iz vrtica jer sansa da ce moja D da ide bas sa njima u skolu je vrlo vrlo mala. A i bas me briga ako ce ici. Ja samo vidim da roditelji nisu kako treba.




Maraj -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:03:46)

Ljiso to jesi u pravu. Moje dete ne ide jos u vrtic ali da se preteruje, preteruje se. Pa covece koliko cete novca sakupiti za tu vaspitacicu ako svi dajete po 500 din a u grupi obicno kma oko 30 dece. Sta ce joj kupiti? Zlatni novčanik [sm=zz_timebomb.gif]




lesica -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:07:49)

Ljišo, ali sami smo krivi, zar ne?
Mislim mi roditelji, i ta neka naša preterivanja.
Prozivke na račun onog ko nije dao iz bilo kog razloga su gnusne. Toliko


Kod L u školi se skuplja po 100 dinara, i već je uzet poklon - komplet 3 knjige dobitnika Ninove nagrade i 2 karte za pozorište, i uz to korpica sa cvećem. Klinci su u pripremi zajedničke čestitke. I tetkice će dobiti jedan poklončić - 200gr kafe i neki slatkiš.
Da me ne razumete pogrešno, tog dana deca nemaju ni engleski ni versku nastavu, samim tim smo se složili da nema potrebe da i njima uzimaju i ganjaju po školi. A tetkice su im svakako tu.

Iskreno, ja jesam da se uvek kupi neki znak pažnje i da se pokloni, i isto tako bar sam ja imala takvo iskustvo sa vaspitačicama i sad učiteljica, one se više i iskrenije obraduju onome što je poteklo od dece baš. I da, listom svi klinci će se potpisati, par dece je bolesno i neće ići u školu u četvrtak, ali će im sutra već biti dostavljena čestitka za potpis.


I da, moram da pohvalim drugare iz odeljenja a i roditelje, što su pustili decu da se sami dovijaju oko sakupljanja para i organizacije čestitke. Pa se kriju da ih ne vidi učiteljica, domunđavaju, i ovih dana su toliko okupirani i važni time da trenutno nema nikakvih nevaljalština dok su u školi.


A da, za vrtić, pošto su 3 vaspitačice u pitanju, skupljamo malo više, 200-300 dinara, i one će dobiti nešto slično, i u taj novac je uračunat i poklončić i za njihove vrtićke tete spremačice.




IvanaSK RR -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:15:24)

Ljiso, skoro identican slucaj smo imali pre par dana. Kazu svi po 300 din za poklon i da se uzme vaucer u Moni, Zari za taj novac. Ja napisem da nije problem, dacu novac (i poslala sam po sinu) ali da smatram da je 9000 din mnogo za poklon za osmi mart. I onda gospodje osule drvlje i kamenje. To je dva pica u kaficu, bla bla... Rekoh da se ne radi o novcu nego o tome da je suludo, a ide nam kraj četvrtog razreda za tri meseca. Tada mi je ok i da skupimo vise (koliko god da treba) i da kupimo nesto krupnije. Onda jedan tata napise da sigurno nece dati svi i da ce to biti cifra oko 4-5000, sto opet smatram da je mnogo. A bas me interesuje jel on svojoj zeni kupio poklon od toliko novca.
Pa je moj muz poludeo i trazio da ga ukljucim u grupu... Haos opsti [sm=smiley36.gif]
Stvarno se ne radi o novcu,ali na primer decu niko nista nije pitao. Evo par dece je izrazilo zelju da se oni dogovore... Moj predlog je bio neka lepa knjiga pa da se na kraju knjige svi potpisu, nacrtaju nesto... I neko cvece, kozmeticki set uz to.
Na kraju predškolskog smo skupljali 500-1000 din ali smo kupovali pet poklona. Trenutnim dvema vaspitacicama, dvema koje su im bile jedno vreme i medicinskoj sestri.




Misha i Ljisha -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:17:21)

pih izbaci me rr.

Ovo ovde kod nas je samo primer malogradjanstva.

Lesice bravo za decu to su prave sitnice i pokloni paznje[sm=bravo.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:24:13)

Mi smo kod predskolaca po 200 din bas iz razloga sto ide kraj godine i tu ce se skupljati pa sigurno po 500 din.
A prosle god kod T je bilo i svadje oko poklona sta cemo [sm=zmeden.gif]

U jaslicama su malo preterali ali ajde necu da komentarisem sa po 400 din.
I od jutros bombardovanje ja bih ovo, ova druga ja bih ono..dok nisam poslal jednu kratku poruku sve se smirile [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Znaci ajmo Maona, Zara, kurte i murte. Ma jbga vise mi je preko glave preterivanja al ajd nisam kavgadzija al nekad onako upakujem svoj popiiizzzz [sm=jezicek.gif]

Lesice svidja mi se ideja karte za pozoriste [sm=bravo.gif]




Zemunka85 -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:27:24)

Mi ove godine imamo vaspitaca [sm=jezicek.gif].
A prosle god smo se L i ja toooooliko iscimale napravile neku 3d cestitku bas sam bila ponosna (+ bombonjera), a ona ode za 5 dana jos se ispostavilo da je razlog jer je bila gruba prema deci [sm=zz_furious.gif]




mama Jo -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:29:39)

Iskreno, meni je to previse novca za 8.mart... pa takav poklon - vaucer u Moni, Zari i slicno se kupuje eventualbo za kraj godine kad se oprastaju od vaspitacice... ili za kraj 4.razreda... 8.mart neka sitnica, cvece sasvim u redu i super...
Preteruje se, na sve troskove roditelja...




lesica -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:33:24)

Opet kažem, mi roditelji smo krivi za ta preterivanja!

Iskreno, sada kada smo se dogovarali za novac za učiteljicu, više od pola roditelja je bilo šokirano sa cifrom od 100 din. U fazonu, pa šta ćemo sa time. A realno.. Uz malo dobre volje se može još kako.




Mala Elena -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:33:53)

Previse je zaista taj vaucer.
Ali kad bi posebno dete donelo nesto vaspitacici/uciteljici, ruze ili kozmeticki set, na isto bi doslo...




Anck Su Nmaun -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:37:33)


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Opet kažem, mi roditelji smo krivi za ta preterivanja!

Iskreno, sada kada smo se dogovarali za novac za učiteljicu, više od pola roditelja je bilo šokirano sa cifrom od 100 din. U fazonu, pa šta ćemo sa time. A realno.. Uz malo dobre volje se može još kako.

E to je to

A kad neko redlozi 400-500 sto je po meni puno, niko nece da se javi da kaze da je mnogo da naravno ne ispadne stipsa.




Ana RR -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:46:02)

Mi nikad nismo skupljali pare u vrtiću [sm=zmeden.gif] evo Mare ide u ovaj vrtić od 1. marta 2016. godine i ni jednom nismo skupljali novac za vaspitačice.




Mala Elena -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:49:56)

Lesi [sm=bravo.gif]
Ana, ni mi...od 2015.je starija krenula u vrtic.




Sanjica26 RR -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:50:53)


IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Ljiso, skoro identican slucaj smo imali pre par dana. Kazu svi po 300 din za poklon i da se uzme vaucer u Moni, Zari za taj novac. Ja napisem da nije problem, dacu novac (i poslala sam po sinu) ali da smatram da je 9000 din mnogo za poklon za osmi mart. I onda gospodje osule drvlje i kamenje. To je dva pica u kaficu, bla bla... Rekoh da se ne radi o novcu nego o tome da je suludo, a ide nam kraj četvrtog razreda za tri meseca. Tada mi je ok i da skupimo vise (koliko god da treba) i da kupimo nesto krupnije. Onda jedan tata napise da sigurno nece dati svi i da ce to biti cifra oko 4-5000, sto opet smatram da je mnogo. A bas me interesuje jel on svojoj zeni kupio poklon od toliko novca.
Pa je moj muz poludeo i trazio da ga ukljucim u grupu... Haos opsti [sm=smiley36.gif]
Stvarno se ne radi o novcu,ali na primer decu niko nista nije pitao. Evo par dece je izrazilo zelju da se oni dogovore... Moj predlog je bio neka lepa knjiga pa da se na kraju knjige svi potpisu, nacrtaju nesto... I neko cvece, kozmeticki set uz to.
Na kraju predškolskog smo skupljali 500-1000 din ali smo kupovali pet poklona. Trenutnim dvema vaspitacicama, dvema koje su im bile jedno vreme i medicinskoj sestri.

Tako se i kod T u odeljenju jedna mama napravila pametna i rekla da bi bilo lepo da se skupi po 300 dinara i da joj se da taj novac. Ja sam odmah reagovala. Meni bi bilo neprijatno da mi neko stavi u kovertu toliki novac. Zar smo toliko mizerni? Znam da bi i uciteljici bilo neprijatno. Onda su se odlucile da joj daju vaucer. Ni to se ne slazem. Bolje da su uzeli neki komplet knjiga. Vise bi se tome obradovala.
Meni deca ne daju poklon osim qko imaju cas kod mene. Ne zelim da me jure po hodniku.




madre -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 10:50:58)

Ja mislila samo kod nas ludilo[sm=smiley36.gif] znaci kompletno sve isto, i ja sam bila sokirana i cifrom i neoriginalnoscu poklona (isto je vaučer u pitanju), ali eto sad vidim da je svuda isto.




Ana RR -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 11:15:41)


IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Lesi [sm=bravo.gif]
Ana, ni mi...od 2015.je starija krenula u vrtic.


Pa eto... mi idemo u privatni vrtić, možda je tu drugačiji sistem haha.

Svake godine za 8. mart deca spremaju priredbu i obično svaki roditelj tada donese cveće ili kafu, čokoladu, itd. Nismo nikada kupovali poklon.




AnaTamara -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 11:54:19)


IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR


IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Ljiso, skoro identican slucaj smo imali pre par dana. Kazu svi po 300 din za poklon i da se uzme vaucer u Moni, Zari za taj novac. Ja napisem da nije problem, dacu novac (i poslala sam po sinu) ali da smatram da je 9000 din mnogo za poklon za osmi mart. I onda gospodje osule drvlje i kamenje. To je dva pica u kaficu, bla bla... Rekoh da se ne radi o novcu nego o tome da je suludo, a ide nam kraj četvrtog razreda za tri meseca. Tada mi je ok i da skupimo vise (koliko god da treba) i da kupimo nesto krupnije. Onda jedan tata napise da sigurno nece dati svi i da ce to biti cifra oko 4-5000, sto opet smatram da je mnogo. A bas me interesuje jel on svojoj zeni kupio poklon od toliko novca.
Pa je moj muz poludeo i trazio da ga ukljucim u grupu... Haos opsti [sm=smiley36.gif]
Stvarno se ne radi o novcu,ali na primer decu niko nista nije pitao. Evo par dece je izrazilo zelju da se oni dogovore... Moj predlog je bio neka lepa knjiga pa da se na kraju knjige svi potpisu, nacrtaju nesto... I neko cvece, kozmeticki set uz to.
Na kraju predškolskog smo skupljali 500-1000 din ali smo kupovali pet poklona. Trenutnim dvema vaspitacicama, dvema koje su im bile jedno vreme i medicinskoj sestri.

Tako se i kod T u odeljenju jedna mama napravila pametna i rekla da bi bilo lepo da se skupi po 300 dinara i da joj se da taj novac. Ja sam odmah reagovala. Meni bi bilo neprijatno da mi neko stavi u kovertu toliki novac. Zar smo toliko mizerni? Znam da bi i uciteljici bilo neprijatno. Onda su se odlucile da joj daju vaucer. Ni to se ne slazem. Bolje da su uzeli neki komplet knjiga. Vise bi se tome obradovala.
Meni deca ne daju poklon osim qko imaju cas kod mene. Ne zelim da me jure po hodniku.

Kod nas u grupi ne mogu roditelji da se dogovore, pa svako za sebe. Ali kod drugaricine male u grupi skupljaju po 1000 din, za dve vaspitacice...njih 27...ej...pa to stvarno nije normalno...27000...




Misha i Ljisha -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 11:54:35)

Kao sto napisah malogradjanstvo u svom vrhuncu.

Evo ove nedelje u SNPu, pisala sam bas u temi kod nasih trudnica, ima bar 3 spektakla na koje bih JA volela da odem a verujem i svako iole normalan. Da ne kazem moze da bude i fora kupiti im karte za 4DX ako nisu nikad bile [sm=smiley36.gif] (imaju odraslu decu obe vaspitacice) Ma nek sitnice i kojestarije. Kakvi lepi ukrasni svecnjaci za 150 din. Evo ja kupila bukmark za uciteljicu baleta i kupila kutiju sa bombonama treneru klizanja.

Ili knjigu dobitnika Ninove nagradema bilo sta. To su sitnice. Ma ja verujem vaucer u univeru bi im bio vise od koristi nego ti vauceri po lilijima i ne znam gde.

Ma strasno. Ne znam ali ja sam najvise izrevoltirana time sto je mama napisala TA LANA. Pa sram je bilo. Dete proziva. To se lepo kaze dragi roditelji skupili smo toliko i toliko, kupili smo to i to i cao. A ne prozivati ljude. I jos napise "nisu svi davali po 500, ali nema veze"[sm=zz_banghead.gif]

I onda meni zena dodje i napise na viberu "Ja nemam vremena na pretek kao neki ovde" (misleci na mene sigurno) Doslo mi da joj kazem sto se bolje ne organizujes[sm=jezicek.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 12:13:07)

Kod nas na Viberu je poslat spisak koje dao pare. To pricam za vrtic. I oni ce vaucer. [sm=smiley36.gif] Ja sledece godine ne dajem pare i kupujem samostalan poklon, pa nek budem sto puta crna ovca.




mama Jo -> RE: Poklon učiteljici za 8 mart (6.3.2018 12:26:10)

Strasno.... ja zaista ne mogu da verujem... kao da je vencanje a deca da su najblizi rod pa kupuju pokloncinu....
Alo 8.mart i ne vidim zasto se ne kupi cvece, pa i neko kvalitetno saksijsko koje ne kosta vise od 1500 din...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>