RE: Koliko je tesko biti roditelj (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

wivern -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (14.12.2016 20:46:19)

Mi i nrmamo mogucnosti da ne prihvatimo izazove. Ne radi se uopste o neprihvatanju, radi se o nekada i nepravednoj borbi.
Ovo je bolesno drustvo i stvari lako izmaknu kontroli prihvatali mi to ili ne.
E to su moji strahovi trenutno.

branki* -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (14.12.2016 20:53:48)

Pa,tesko je.biti dobar roditelj je tesko.da od 4kg mesa stvoris i sagradis coveka,da mu usadis prave moralne vrednosti,kulturu,da ga vaspitas,sacuvas od iskysenja,izgradis mu karakter,samosvest,da prelezis sa njim svakakve decije bolesti,svasta nesti,da se iskontrolises milion puta,tesko je.

emicaa -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (14.12.2016 21:39:54)

IZVORNA PORUKA: branki RR
da od 4kg mesa stvoris i sagradis coveka

Branki u nasem slucaju od 2kg i 930 grama [sm=smiley36.gif]

Divnica -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (15.12.2016 10:24:32)

Tesko je biti roditelj,jos u ova okrutna vremena. Najlakse je da se dete nahrani obuce uspava .... ali je mnogo tesko da ga naucis sta je dobro sta lose kako da se ponasa kako neke situacije ipostupke da mu objasnis ...... lepo je ali tesko je biti roditelj

Dragce86 -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (17.9.2017 19:28:52)

Jako! Ali je istovremeno i lepo! Ne znas sta te ceka dok ne dobijes dete niti koliko je to zaista tesko, tek kad sam postanes mama/tata, onda vidis koliko je zahtevno.

krin 40 -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (17.9.2017 19:42:25)

Meni nije.Teško mi je da budem domaćica,čistačica i spremačica

MamaNecaVo -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (20.10.2017 15:26:37)

Mnogo novih izazova,mnogo neprospavanih noci,strepnje,straha ali osecaj je kao da letis.
Potpuno nova dimenzija zivota u koju kada uleris ukapiras da jije tesko biti rpditelj ali u isto vreme.i jeste jer je odgovornost prevelika.

degu -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (20.10.2017 16:39:52)

Mnogo teže nego što sam zamišljala, promena života iz korena, ali nagrada koju dobijemo neprocenjiva [sm=smiley1.gif]

MamaNecaVo -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (20.10.2017 16:44:08)

Lepsi dar nismo mogle dobiti.
Zato se vredi pomuciti. :)

mama Jo -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (7.11.2017 12:02:16)

Jeste bas tesko.... samo zato sto u svakom momentu zelis sve najbolje za svoje dete, pa treba naci pravi nacin...
I stalno si pod nekim pitanjima - da li da je grdim?
Ali najvredniji dar sto moze zivot da ti da svakako.... zivot ti dobije novi smisao bukvalno

Anck Su Nmaun -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 16:46:58)

Tesko jeste ali kad to radimo za one koje volimo drugacije sve podnosimo.

isidora88 -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 17:01:11)

Ovih dana mi je bas tesko, mm nije tu, pa sve sama moram, vas mi fali da me neko malo odmeni ili pomogbe, jedva cekam da mm stigne

Mala Elena -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 17:11:19)

Jeste nekad teze, nekad je lagano, ali i ja sama kao Isi, jos od bolesti kenjkavi...i tako...

vocicana -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 17:58:00)

Najtezi deo mi je upravo ono sto Krin ne zeli, do,acica, cistacica itd. Tesko jeste zbog svega sto je i Branki napisala, ali ne znam ni sama. Ne bi bilodobro da ne radim, a ovamo sam prepuna obaveza koje i sama pravim, a uvek se trudim da mupoklonim dovoljnopaznje i svega sto treba, a vicem, ooo da, jako puno u zadnje vreme, mada zbog toga ne zalim.
Tesko je i odgovrno, ali lepo brate. Sta binas dvoje bez njega sada, bilo bi previse dosadno.

Dragce86 -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 18:07:36)

Biti roditelj ima i svoje prednosti i mane...mnoooogo vise je prednosti, imas motiv da zivis, radis, napredujes..al ponekad toliko izmori da kazes - Eh, da mi je 1 dan da odmorim dusu i dodjem sebi, jer nemas vremena za sebe dovoljno, ponekad - uospte, ali brzo te prodje to osecanje kad vidis svoje zlato [sm=smiley1.gif] [sm=duda.gif]

mama Jo -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 18:18:53)

Ja se divim roditeljima koji su opusteni i ono sto se kaze ,,oladjeni", ja sam nesto u stalnom strahu

isidora88 -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 18:25:08)

Ja sam se opustila malo sa drugim detetom, prvo sam bas ogranicavala, svasta sam mu branila iz straha da se ne povredi, zato je mladji kao majmunce, svuda ga ima i svasta izvodi, a i stariji se oslobodio pa i on ima fiks ideje. Kontam da ce sa trecim biti opustencija[sm=smiley36.gif]

Mala Elena -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 18:31:32)

Ima takvih koji deluju ohladjeno i mirno. Ne znam kako...
Ja jedva cekam da se porodim i da budem manje kilava. Osecam da im sada nisam dovoljno posvecena i to mi tesko pada.[sm=smiley13.gif]

milicicak -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 18:55:05)

Svi smo mi razliciti pa shodno tome i razlicito shvatamo roditeljstvo, negove izazove i teskoce. Opusteni, helikopter, tiger, patrijahalni, hipster sve su to tipovi roditelja koji su uvereni da za svoju decu rade ono sto je za njih najbolje.
Meni je kod roditeljstva bilo najteze da prihvatim da nisam uvek u pravu i da prilagodim svoje vidjenje stvari u skladu sa temperamentom mog deteta. Tesko mi je da je ne opravdavam kada se ne ponasa kako treba, tesko mi je da prihvatim da vise nije mala. Tesko mi je bilo da prihvatim da ne zivimo instagram i life magazin zivot, gde je sve cvece i prolece, mama nasmejana a deca savrsena. A kad sam to prihvatila, shvatila sam da zivim ZIVOT i da smo mi kao porodica srecni i zadovoljni, i da nas nacin nama odgovara. Najteze mi je bilo na pocetku kada sam se svega plasila ali svaki pocetak je tezak i sa praksom sve bude lakse. Jos uvek se plasim da joj moji strahovi ne nametnu neka ogranicenja, da je ne sputavaju da bude sve sto moze i zeli.

Mini buba je dala potpuno novu dimenziju mom zivotu i od mene svakodnevno pravi bolju osobu. Ali, sa njom sam i ja rasla, sazrevala i postala ispunjena na nacin na koji nisam mogla ni da zamislim.

Ne znam sta ce biti sutra i u kakvog ce coveka moje dete izrasti, moje je da se svim silama trudim da joj primerom pokazem sta znaci biti dobar covek. I da prihvatim da ne moze sve uvek biti savrseno

mama Jo -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (11.11.2017 22:39:09)

ME i ja imam isti problem sada... ne mogu da cucnem, ave mi je tesko, jedva se krecem, i imam utisak da joj nisam dovoljno posvecena pa me to bas nervira.
Ali generalno, roditjatvo te svaki dan stavlja pred nove izazove, jeste nesto najdivnije na svetu, ali isto tako je i najveca odgovornost na svetu.
I slazem se da svojim primerom treba da im pokazujemo...

MamaNecaVo -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (14.11.2017 0:10:46)

Samo da mame imaju slobodno makar dva sata kako bi bilo super.[sm=smiley36.gif]
Pisem posle faza maam maaa kacim ti se za nogu.[sm=smiley36.gif]

mali_mis -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (26.12.2017 9:49:17)

Zaboravicu gde zivim, jer nemam zivaca o tome da pisem.
Tesko je, kad sve radis sam, iako ona druga strana postoji, ali je samo na papiru, i nemas podrsku.
Najgore su mi misli, koje mi pice sto na sat, i mozak nikako da se odmori, brige, strahovi, kako ce ovo, kako ce ono, da li cu se snaci sama.
Fizicki se da izdrzati, udjes u fazon, naviknes na malo spavanja, na cimanje na svaki sum, pa i kad nije njegov, trzanje kad zacujes neko drugo dete, jurnjava.

wivern -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (26.12.2017 10:11:33)

Sta znam..... Nisam mislila da cu biti samohrani roditelj i ocekivanja su mi bila sasvim drugacija. Na kraju su svi strahovi u vezi roditeljstva nestali jer nemam vremena da budem paralisana i razmisljam o tome "sta bi bilo kad bi bilo, i sta moze biti"

vocicana -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (27.12.2017 15:13:03)

Wiv, apsolutno tacno, ja nisam samohrani roditelj, ali si u pravu, svi strahovi ne postoje, nemam vremena da padam u trans od razmisljanja, da sam stalno u grcu. Najveci grc mi predtavlja samo da stignem da im sve sredim i spremim, jer ne zelim da im bilo sta fali.toplo, cisto, skuvano, malog davodim van da sto vise bude na vazduhu. Srecna sam samo da su mi zdravi i zadovoljni, ja sa njima na prvom mestu.
Tesko je i odgovorno, ali tako ide, sve je lako kada mi sami znamo samo za mama i tata, a kada sam ga ugledalaprvi put, znala sam da jedno bice zavisi sada direktno i samo od mene, da vise nema tog bezbriznog...daleko od paranoje, ali sva odgovornost usmerena ka njemu.

Anck Su Nmaun -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (29.12.2017 17:27:27)

Ma ko kaze da je tesko! Samo mi povremeno dodje da skocim s treceg sprata...toliko.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>