Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.8.2008 11:27:00
|
|
|
|
aida
|
Mama da ti kažem....kad sam prvi put ostala trudna ja sam se pravo radovala jer će mo imati malu Normalno znala sam da me čeka sasvim drugačiji život...više odgovornosti i svega...jednostavno sasvim druge obaveze.... Tek kada je Alina došla vidjela sam iz dana u dan kako mi se život mijenja....mislim na bolje.... Imaš jednostavno druge odgovornosti, druge obaveze, gledaš na život sa drugim očima....jednostavno se dosta toga promijeni a meni je hB na bolje....đ Sada kad aBd dođe i druga bebica zna otprilike šta sve moram i kako moram iako dvoje djece zahtjeva duplu pažnju i svega duplo.....
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.8.2008 12:06:39
|
|
|
|
guppy RR
|
Drugačije je, da ... skroz. Ali iz dana u dan se privikavaš na te promene. Kad je teško, znaš da će jednom biti bolje, da prećutiš. I onda opet dođe lep period, pa malo teži, pa tako u krug. Sve nas to vremenom menja i postajemo drugačiji - postajemo roditelji!
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.8.2008 12:19:08
|
|
|
|
Mama37
|
Doza straha naravno da je postojala.Sve se vremenom preprodi tako da covjek nema kada razmisljati o nekom strahu vise,jenostavno sam se uklopila u ono sto je vec tu i zivot je poceo icu u onom pravom smijeru ...Roditelj je nesto najljepse na svijetu jeste malo zahtjevno ali zrtvovati se treba i mora za takav rezultat.Ja sam majka dva djecaka ..i sve ide kako treba i kako je odredzenoo..
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.8.2008 14:14:23
|
|
|
|
eman
|
I kod mene je postajala doza straha ali svremenom kad upoznas to malo bice normalno da ces pustiti zivot da te vodi i da promjeni tvoje neke prijasnje navike,posvetis svoje vreme........ jer roditelj je tesko biti ali isto i tako nesto najljepse sto se moze dogoditi osobama koje se vole....
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 4.9.2008 16:17:38
|
|
|
|
Lu
|
Strah me je i dandanas sve te odgovornosti koja me čeka,strah me je da negdje nepogriješim u odgoju,strah me da ga nepovrijedim dok ga kupam,presvlačim iako je već velik,strah me je da mu neću moći ispuniti nešto što jako želi,mnogo toga se bojim ali sam sretna,presretna što sam dobila mogućnost da se brinem za to malo stvorenje koje mi je pružilo neizmjernu i neupitnu ljubav,koje me gleda svojim zahvalnim okicama,koje sam ja rodila.
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 5.9.2008 20:35:13
|
|
|
|
guppy RR
|
lu, ja te potpuno razumem. Samo bi ti želela reći, da je važno, da ti dani ne prolaze samo u tom strahu. Nekad se toliko plašimo odgovornosti i toga, kako ćemo odgojiti svoje dete i kako ga moramo zaštititi, da zaboravimo da uživamo u sitnim lepim trenucima. Previše pametujem u poslednje vreme
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 21.2.2009 12:31:24
|
|
|
|
NadaR
|
Sasvim drugaciji zivot... Nisam vjerovala pricama dok sama nisam dozivjela... Odrekla sam se puno toga bez cega sam mislila da ne mogu... A ziva zdrava, presretna... Strah me da negdje ne pogrijesim u odgoju....
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 22.2.2009 14:50:59
|
|
|
|
Lu
|
Eh da,mnoge stvari su se promijenile i svaki dan sve više uživam da budem mama Kada postanemo roditelji tek onda nam se potpuno otvore oči i neke stvari postanu besmislene pored djeteta,neke gluposti zbog kojih smo prije brinuli,jednostavno skinemo pespotrebni teret i shvatimo pravi smisao života...ovako se kod mene bar desilo, i nije me više toliko strah naučila sam da se opustim sa svojim sinom
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 22.2.2009 17:25:43
|
|
|
|
maša
|
Roditeljstvo je mom životu dalo potpuno novu i neponovljivu dimenziju.Nijedan posao nije toliko odgovoran i ne donosi toliko brige, ali ni tu količinu radosti u moj život.Prvih mesec dana bila sam totalno polupana- baš mi je trebalo da se pohvatam, ali sada kad moja mala ima 4 i pol meseca mislim da se sasvim dobro snalazim . Ostaje samo da se nadam da ću uvek biti dovoljno mudra i hrabra za nju i da će se ona uvek smejati kao što se smeje sada.
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 16.10.2013 22:52:54
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: maša Roditeljstvo je mom životu dalo potpuno novu i neponovljivu dimenziju.. Apsolutno tačno Svet je dobio neke nove boje
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 17.10.2013 7:06:36
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR Nekad se toliko plašimo odgovornosti i toga, kako ćemo odgojiti svoje dete i kako ga moramo zaštititi, da zaboravimo da uživamo u sitnim lepim trenucima. Da, istina Ja nakon 7 god. mogu da kažem sasvim iskreno, sama sam sebi natovarila taj strah i tu brigu koliko je teško biti roditelj a u stvari sve zavisi od toga kako mi gledamo na to. Sad me apsolutno nije ničega strah, jer strah je kočnica u životu, zbog straha ne možemo da razmišljamo racionalno, da uživamo sa svojim djetetom, da se opustimo,zbog straha se ljutimo na sve oko sebe, okrivljujemo sebe itd. Mislim da je potpuno nepotreban ali da ga svi po malo bar u početku osjećamo. Život je lijep i ponekad težak, tako i roditeljstvo i samo treba više pažnje da posvećujemo ovom lijepom.
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 11:02:17
|
|
|
|
wivern
|
Nije me bilo strah od roditeljstva, bila sam potpuno spremna i dorasla svemu. Zbog cele situacije osecam pritisak, i mislim da pocinje da me hvata strah u smislu nemanja dovoljno vremena za vaspitavanje rodjenog deteta. On samnom najmanje vremena provodi, vaspitavaju ga babe, tetke, bebisiterka, vaspitacice... Ne mislim da ga one pogresno vaspitavaju, ali to je ono sto bih ja trebalo da radim. Bojim se i da pomislim sta nas sve tek ceka kad krene u skolu, pa pubertet... U danasnje vreme sve je postalo naopako, i mislim da je poprilicno tesko biti roditelj i odgajati decu.
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 11:06:27
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sve razumem, ali na zalost tako je, pogotovo kad si samohrani roditelj. Jedino da sedis kuci sa detetom a pare padaju sa neba bar da je neko normalno radno vreme kao nekad od 6-14h i celo popodne imas za dete , a sad... po citav dan ne vidis dete
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 13:36:14
|
|
|
|
wivern
|
Anck ja sam ga danas videla od 8-9.45. I to je to, videcu ga veceras kako spava u 23h. Sinoc se probudio u 23h kad mi je cuo glas, i igrali smo se do 1 I sta ja da ocekujem od mog roditeljstva??? Ovakav nacin zivota nas jede.. mi nemamo vremena ni za spavanje a kamoli nesto drugo.
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 13:38:52
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Wiv, nezgodno je i kad dete ima oba roditelja, koji rade po ceo dan, jer moraju deci da obezbede osnovne stvari. Tebi je duplo teze, nažalost.
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 13:40:11
|
|
|
|
veselicaa
|
Wiv draga ne brini.Znas kako kazu nije bitno koliko vremena provedes sa detetom vec kako.Zaista je postalo luksuz biti kuci sa decom a ne morati trcati za poslom a cesto i za nekoliko poslova.sta da se radi vreme je takvo,ludo.
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 13:44:37
|
|
|
|
Mala Elena
|
Wiv, juce sam slusala nekog decijeg psihologa. Deci je kaze potrebno dva puta po 15 min kvalitetne posvecenosti. Znam da ti je tesko. I nama je tesko iako imamo partnera... Kada su mi obe tu , kao sto je zadnje dve nedelje , nemam minuta za sebe.
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 13:49:58
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dva puta napisem post i izbaci me ne znam sta pametno reci sem da tu vidim jedini izlaz da promenis posao , i nadjes neki sa normalnim radnim vremenom. A s obzirom da je danas uopste tesko naci dobar posao, a jos da je iole dobra plata, a jos i da nam radno vreme odgovara... pre cemo naleteti na jednoroga nego se to desi. Bar gledaj da vam je to zajednicnko vreme kvalitetno provedeno. Pa mozda se uskoro nesto i promeni nikad se ne zna!
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 13:57:19
|
|
|
|
Animsaj9
|
moja mama uvek govori ne zalim sto nemam dana staza, sto sam ceo život bila kuci i posvetila se vama, u jednom sam izgubila, ali mislim da sam vise dobila. Sto je u pravu, uvek je bila kuci, uvek skuvano, sredjeno, imala je vremena da se igra sa nama, uci, izadje u setnju. Ali ona nije imala potrebe da radi, druga su vremena bila, a sad da imas 5plata u kuci malo je
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 14:01:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja vec lomim glavu sta cu kad pocnem da radim. Ako ostane situacija kakva je sad gledacu decu samo ujutru kad ustanu i uvece pred spavanje . znaci da ih poljubim za dobro jutro i laku noc Iz tog razloga mi se i ne vraca na posao, ali mora se
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 14:15:01
|
|
|
|
Mariya
|
Slažem se sa Anim, to su bila druga vremena, danas to skoro niko ne može da priušti sebi. Meni je povratak na posao daleko, ko zna šta će još biti do tad, videćemo kako će ispasti sve,ja radim u smenama tako da ne mogu da se žalim da ih ne viđam, ne vidim ih jedan dan,kad sam dnevna smena. A pogotovo zadnjih 5, 5 godina,L ne može da se žali, radila sam sveukupno 25 meseci
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 14:40:03
|
|
|
|
mali_mis
|
Da je zivot lak, bio bi dosadan E sad sto mi zivimo gde zivimo, to je vec neka druga prica.
|
|
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 18:06:26
|
|
|
|
adelle
|
slazem se s tobom..samo treba privatit izazov i napred..
|
|
RE: Koliko je tesko biti roditelj 14.12.2016 18:42:55
|
|
|
|
vocicana
|
Veliki izazov, mene je trudnoca usporila, smetalo mi je bilion stvari, nervozna sam bila iako sam radila do 7-og meseca, htela sam jos, ali vise nisam mogla. Sada ga gledam kako lepo , zdravo, srecno, zadovoljno raste u jednog preslatkog decaka. Preodgovrno, sa previse strahova upravo od svih iskusenjap=red kojima ce se naci, strahovi, imam utisak da vise nikada necu biti mirna, tako je. Wiv tvoja situacija je strasna, tranzicija, saobracaj, neka nova pravila koja melju, imas samo duznosti a prava nikakva, ponajmanje da budes opusten i odmoran i da na kraju sa voljom spicis to radno vreme, jer stalno se neki ispreci, stalno neka problematika.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec danaŠta je AMH – i da li možemo uticati na nje...Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Bebin plač i grčevi: naša neispričana pričaMirna beba koja samo sisa i spava..promeškolji se po koji put, pa nastavi da pajki. Budi se da siki, i podeli mami i tat...
Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?