Queen Lady -> RE: Koliko je tesko biti roditelj (5.3.2018 17:12:40)
|
Verujem da je sa vise dece teze. Ali se ovde prica o majkama sa jednim detetom. Zbog toga mi je zapala za oko. Sto ima majki koje sa dvoje troje dece ne kukaju i ne zale se, a ovde se "napadaju" majke koje sa jednim nece da priznaju da im je tesko. Ja za sada imam jedno, od septembra cekamo jos jedno. Iako S nije prezahtevan (svako dete je zahtevno na svoj nacin), videcemo kako ce biti sa dva. Imam prijateljicu kojoj je sa prvim detetom bilo tesko, jos je ona panicar, mala se uhvatila za noz (tad je imala oko dve god, a uhvatila ga drsku), ova je izmlatila kao da je krenula da kolje sve redom. Razumem da treba odreagovati da se dete ne posece, ali bas premlatiti dete zbog toga, ja nisam za to. Cak je mala jednom uhvatila vrucu sijalicu, ova je isto izmlatila, ubila boga u njoj. Panicar je tezak,Imaju jos jednu devojcicu (jos malo ce god dana), stariju su dali u privatan vrtic. I sa ovom mladjom nema "problema", mirnija je nego starija. A starija im nije spavala preko dana, zaspi uvece u 11,12 i spava ujutru do 10,11. Sad od kad je krenula u vrtic leze oko 9,10. I jeste ona sredjena, sama je sa njih dve (sad sa ovom mladjom, posto starija ide u vrtic, pa je u vrticu do 4, pola 5). I ne kazem da nekim zenama nije tesko i sa jednim, neka deca jesu zahtevnija od drugih. Ja sa mojim sam i te prve god i sad sa 3.5 mogla sve da uradim i to pre kada sam sama sa njim kuci, nego kada ima jos nekog. Takav je, zahtevan jeste ali je i razuman. Kada je sam sa nekim, sta god ti volja da uradis. E sad kazem, ne znam kavo ce drugo da bude (videcemo od septembra), mada i meni S ide u vrtic, u radnom sam odnosu, kako ce mi biti kada se vratim na posao sledece god, ne znam. Sve ima svoje, ali zasto majke kojima je tesko ocekuju da majke kojima nije kazu da jeste, samo jer je i njima tesko... Al sam konfuzna :D
|
|
|
|