RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Mille -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 9:18:36)

Drugarice, bas ste vredne. Ja jedva cekam da osetim prvi pokret a pre toga da stomacic malo iskoci. Kada nema simptoma uzivam ali se i zapitam da li je sve u redu. Verujem da je to normalno. Al kad bueba kucne mislim da cu biti u oblacima. Jedva cekam [sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 11:03:10)

Mille sad će i stomak i kuckanje [sm=bravo.gif] i ja sam očekivala da taj stomak brže raste al bile bi onda tenkovi u 9. mesecu [sm=smiley36.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 14:59:03)

Ili se ja varam, ili bi ovde trebala s nama da se druzi Imperijal? Znali neko sta je s njom? Ja sam upratila da se jednom javila posle embrioredukcije.
Moje bebe danas malo mirnije nego juce i malo se podigle pa ne udaraju u besiku [sm=smiley36.gif]

mamica 91 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 16:35:34)

Ja konacno sela da predahnem, celu kucu okrenula naopacke od jutros, sve obrisala, spremila, sad cekam Nunicu da se probudi pa da ruckamo...
NM kako si ? jesi se ugrejala,jel prestao stomo da boli, vidim da si jutos imala "pravu predstavu" sa sve kartama ?
Jole, cece, poc, [sm=smiley31.gif] kako ste ?
ili ste presle u trece, nisam pratila ko ide uskoro ?

sansa -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 16:51:18)

drugarice moje ja samo da se prijavim kod vas[sm=smiley36.gif]
Za razliku od onih koje ce jos malo u trece meni je jos uvek muka i svakog dana jedem sve vise pitam se gde mi staje[sm=zmeden.gif]
A stomak mi je odjednom izrastao ne znam koliki je vama stomak i da li vam se primecuje ali meni je ovo novitet jer u prvoj trudnoci niko nije znao da sam trudna do 7 meseca jer nisam imala stomak[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Komsika mi otisla da se poradja nocas ..danas joj pocli bolovi pa cekamo da izadje malena curica pa iddemo da slavimo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 16:51:57)

Ja skrsena,4 dana slave.Jeste da sam samo sjedila,i dočekivala goste danas sam grozna.Po mojoj racunici ja bih od ponedjeljka trebala preci u trwce...Jole jel djelimo opet krevet[sm=jezicek.gif]

mamica 91 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 17:00:06)

Ja sam juce odmarala od slave, ali nisam vise mogla da gledam haos po kuci, pa se razmahala na sve strane...ali za koji dan sve ispocetka prvo 29.slava kod babe i dede a onda 31. Uni rodjendan..[sm=smiley29.gif]...cekam februar i ovaj sneg sto je kao poceo da pada pa da odmorim [sm=zmeden.gif]

Suncepravde -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 20:29:34)

Drage trudnice, bila sam juce na pregledu tj. na UZ srca bebe. Gledala je sve organe bebe i sve je u redu, ukljucujuci i srce.
Danas sam radila test opterecenja glukozom i rezultati mi nisu dobri.Doktorka je rekla da ce mi prepisati strogu dijetu. Sada se bojim da je beba ima vece dimenzije nego sto treba (teska je 1050 +/- 150 g, tako stoji i izvestaju za 26,2 nedelju po UZ), mada mi je doktorka na UZ rekla da je sve ok.
Gde da nadjem temu za dijete u trudnoci, da se malo pripremim....bas sam se nasekirala i uz to razbolela sam se

degu -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 20:34:41)

Sunce važno je da je bebica ok, a za dijetu ti je najvažnije da izbaciš sve slatko, ali već će ti prepisati dijetu. Biće sve ok, ne sekiraj se [sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 20:34:55)

Sunce, bitno je da je beba dobro[sm=bravo.gif]

ti se pridrzavaj dijete, jacaj imunitet i bice sve ok[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Anoniman -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 20:39:07)

Sunce samo izbaci secer,i slusaj dr.bice sve ok[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (24.1.2014 20:42:03)

Ne panici mnogo. Secam se da je moja sestra imala los OGTT pa joj rekli da je krupna beba, a on se rodio od 2600gr. Smanji ugljene hidrate i rastereti se malo da ne bi dobila secer od nervoze.

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 1:22:11)

Cao drage trudnjace [sm=smiley31.gif]

Ja sam isto bila u guzvi ovih dana i nikako da pisem...Pre neki dan sam ispratila muza za Holandiju, pa cu sada imati vvise vremena da se druzimo. Kad je on tu stalno negde zujimo.

Inace, pre 7-8 dana sam isla na UZ u Visegradsku i bilo je sve ok. Bebana je bila teska 650gr. i zakazali su nam FES (uz bebinog srca) za 03 februar. Ja moram da pijem ono uzasno gvozdje tj. Tothemu jos nekih 15tak dana i onda treba ponovo da uradim krvnu sliku. Nadam se da ce se od ovog silnog gvozdja, cvekle, konjskog mesa, prokelja i ostalog popraviti. Inace cu poludeti, jer je Tothema grozna za konzumiranje....grrrr. [sm=smiley19.gif]

Jole i Degu, nisam vam cestitala za devojcice....Bravoooo [sm=bravo.gif] Mi jos nikako nasoj da smislimo ime tj. smisljamo, ali nikako da konacno definisemo uvek iskoci neko novo koje nam se svidja.

Jole, sto se gorusice tice i mene ubija sada mnogo vise nego pre i to bas osecam maltene u grlu kiselinu...Zato uvek imam pored sebe Gelusilac i bademe, a i banane su dobre.

NM - vodi racuna o sebi i koliko god mozes miruj i trudi se da imas vremena da sebi malo ugodis...Nadam se da ti je bolje stomak.

Mene takodje ubi isijas, nekad se jedva krecem i kukam na glas, cak iako sam u javnosti (prodavnica, bus itd.), ali sta cu kad boli. Danas odem kod fizijatra u DZ sa uputom od opste prakse i nisu hteli da me prime, jer oni ne mogu da mi pomognu...samo da pitam ginekologa sta da radim. [sm=smiley7.gif] Pa nije ginekolog fizijatar pa da zna sta se radi u slucaju isijasa ... poludela sam. Ako neko ima sikustva sa tim dajte neki savet...plsssss.

Ljuuuuuubim sve lepe stomake pune devojcica i decaka [sm=zz_playfull.gif][sm=zz_mstickle.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 11:42:53)

IZVORNA PORUKA: Suncepravde

Gde da nadjem temu za dijete u trudnoci, da se malo pripremim....bas sam se nasekirala i uz to razbolela sam se

I meni su rekli da je beba naprednija za nedelju dana (kažu od slatkiša), i danas sam dobila dijetu (naravno individualnu, u odnosu na moje nalaze, visinu i težinu), upravo stigoh od endokrinologa. A OGTT radim za mesec i po. Ugojila sam se 6 kg [sm=smiley30.gif]

Inače, pozdrav drugarice-trudnjačice drage!

Mrzim ovo klizavo verme, jedva sam se dovukla i do doktora i nazad, i usput se molila da ne padnem. Danas više ne izlazim, sređivanje kuće, praviću neku čorbicu od karfiola u okviru dijete, i peglanje. Ostatak dana odmaranjac, čitanje i TV.

Ljubim vas sve u trbe [sm=smiley27.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 12:20:58)

Drage moje [sm=smiley27.gif]

Samo da vas pozdravim za dobar dan i da vam pozelim da uzivate u ovom divnom sneznom danu. [sm=smiley1.gif] Mene je ovaj sneg bas obradovao, napokon imam utisak da je zima. Nadam se da i vi volite sneg.

Danas cu biti opet aktivna ceo dan, odoh do grada i nadam se da me vreme nece poremetiti u kretanju...Kuckamo se veceras.

Veeeliki zagrljaj za sve [sm=smiley31.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 12:23:30)

Mrzim ovo klizavo verme, jedva sam se dovukla i do doktora i nazad, i usput se molila da ne padnem. Danas više ne izlazim, sređivanje kuće, praviću neku čorbicu od karfiola u okviru dijete, i peglanje. Ostatak dana odmaranjac, čitanje i TV.

Ljubim vas sve u trbe [sm=smiley27.gif]

[/quote]

Draga uzivaj u svojim planovima za danas i gledaj iz svog toplog doma kako pada snezic i to je jako lepo. Ljubac [sm=rozica.gif]

Mille -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 12:54:15)

Meni je sneg izmamio veliki osmeh na lice. Vec sam dva puta bila napolju. Utoplila se i u zustru setnju sa psom. Makar mi od toga bolje radi stomak. Ja kako god nesto ubacim u kljun stomak naraste za 30%. Juce se momak cudio koliki mi je stomak, a nije trudnicki, vec od loseg varenja i gasova.

dunja RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 14:01:32)

Blago vama, ja se toliko plašim da hodam po klizavom, što sam starija, ta fobija je sve veća (u detinjstvu sam na ledu pala na bradu, i ušivali me na živo sa 16 kopči, mislim da od tada vučem traumu). Noge mi se oduzmu kada stanem na sneg, a o ledu da ne govorim.

I tako mi je krivo što sam takva, plašim se da neću sa detetom moći lepo da uživam na snegu.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 15:08:06)

Gde ste stomačići dragi [sm=smiley31.gif]
Kod nas gotovo krečenje,sad samo briskanje i uživanje u praznoj sobici koja će polako da se puni. Meni zadnjih dana mnogo otiču noge,ne znam da li je zbog umora oko krečenja,mada nisam radila ništa previše,baš sam krofnasta.
Lepterija,Degu šta rade vaši kucači? [sm=jezicek.gif] [sm=smiley31.gif]
Mamice i ti se preforsirala ovih dana [sm=smiley1.gif] Jel počinju pripreme za rođendančić? [sm=bravo.gif]
Cece draga delimo krevet opet,mada kako smo se ubucile dobro bi nam došo još jedan [sm=jezicek.gif] Ne znam sa koliko se prelazi,sa 26+1 ili sa 27+1? Još ne verujem da dogurasmo do trećeg,osećam se kao akter neke lepe bajke [sm=smiley1.gif]
Sunce nemoj da se brineš,biće sve ok,samo poslušaj što se tiče dijete [sm=smiley31.gif]
Jeltje nisam probala s bananama,badem mi ne pomaže. Uglavnom noću krene veselje,pa pogrickam pola plazme [sm=smiley36.gif] Bezveze što te nisu primili,ne znam šta će dr da ti kaže za išijas,baš me zanima. Meni je reko samo da se kosti šire. (i da trpim [sm=smiley36.gif] )
Dunjči verujem da ćeš tada da zaboraviš na strah i sa svojim malim dunjčetom da juriš po snegu i praviš Sneška [sm=smiley1.gif] I kod nas je počeo sneg,baš mu se radujem.

Anoniman -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 15:33:00)

Jole duso u trecem veci.su kreveti[sm=bravo.gif]
Pa ako je 26+1 to je 27 nedjelja jel tako il!!!!???
Sta ti mislis??

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 19:50:06)

Dadaa, kad napunimo 26, krece 27.nedelja. Vas dve nas brzo ostavljate.
[sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_wavespin.gif]Moje bebe pipkaju cas gore, cas dole, samo tandrkaju [sm=smiley36.gif]
Dunja, kod mene jedna beba prednjaci 6 dana i pola cm je duza od prvog uz. Smesno mi kad vidim da je jednoj termin 11. a drugoj 17.6.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 20:02:54)

Meni se čini da su drugenke odavde odlazile sa 27+1,nešto mi se ne ide iz ovog srednjeg razreda [sm=jezicek.gif] U svakom slučaju,Cece idemo zajedno,čini mi se i Sunce i Poc su baš blizu sa danima [sm=zz_running.gif]
Lepto kako si ti? [sm=zz_twins.gif] Da znaš da zvuči smešno [sm=smiley36.gif]

dunja123 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 20:28:17)

Zdravo,
ja sam u 19. nedelji. Imam dvoje dece devojcicu od 3,5 i decaka od 2.
Ovo mi je treca trudnoca. Jako je tesko sve uklopiti. Ceo dan mi se svede na trcanje po kuci, oko njih...izgubila sam kontakt sa svim prijateljima. Tu i tamo se cujemo, ali ja sam stalno u haosu. Jedno bolesno, pa drugo i tako u krug. Radim, ali sam na bolovanju zadnjih mesec dana zbog njih. Vracam se za neki dan na posao, i u strahu sam kako cu sve postici opet. Stomak mi je vec veliki...ali nije ni sve to tesko ...Najteze je sto.. Jako sam usamljena, tuzna, uplasena zbog svega sto me ceka, zbog posla na koji ne znam kako da se vratim posle porodiljskog, to bi bilo trece bolovanje...Nemam neke pomoci od baba, deda...
Ne znam ni zasto sve ovo pisem...

Torbica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 20:36:38)

Gde ste trudnice-lepotice!
Dunja123, da ti kazem, posto ih imam troje sa malom razlikom, s tim da je moje srednje dete (beba) imalo 18 meseci kad se rodilo trece a tvoje ce ipak biti vece, taman iz pelena ce izlaziti. Meni je mama pomogla prvih 40 dana, bila je kod nas u prizemlju, posto zivimo u razlicitim gradovima. Svekijevci su isto u drugom mestu, pa direktne pomoci imam uvek i samo od muza. Iznenadices se kad bebac stigne, nekako me samo lepa secanja vezu za taj period. Beba siki/spava i taman u tom periodu ce se i maleni navici na tu ideju da imate jos jednog andjela. Dok on polako stasa tamo negde od 6 meseci pa na vise uveliko ces se uhodati. Nemoj da strahujes toliko. Sto se posla tice, kod mene je druga prica, stalan i odlicno placen posao sa svim beneficijama koji me ceka, na leto treba da se vratim. Gomilu toga ne mozes promeniti a ono sto mozes je da maksimalno uzivas u tom daru jer si velika srecnica, veruj. Pozdravljam te!
Ljubim vas sve u stomacice

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (25.1.2014 20:41:33)

Dunja, dobrodosla.
I meni je treca, cerka ima 3,5, sin 1,5god. Drustvo davno nemam. Oko mene skoro niko bukvalno nema ni jedno a kamoli vise dece (ma nemaju ni veze), niti ih to interesuje. Tesko se tako uklopiti. Jos kad dodas to - jedno bolesno pa drugo, nemas sekund predaha, ni nije ti do druzenja.
Ti bar radis i imas tome da se vratis. Ja sam apsolvent koji nikako to da privede kraju a posao nemam (niti cu realno moci da ga nadjem u struci).
Ne pisem ovo da uporedjujem, vec kao podrsku, ima nas jos takvih.
Forum i sluzi ne samo da kazes lepe stvari vec i da se iskukas ako treba.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>