RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

degu -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 1:09:23)

Lepterija moguće da počinješ da ih osećaš, ipak je kod tebe gužvanjac [sm=smiley36.gif]
Poc pa nije tako strašno ni 4 kg za mesec dana. Ja se iskreno ne opterećujem, ako se i ugojim više nego što treba, smršaću, samo da sve bude ok. E sad strije ne bih volela nikako i mackam se redovno, al ako ih bude neka i njih.
Jolence jesi zakazala UZ?

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 9:26:45)

Dobro jutro,nadam se da neću sama da pijem kafu,gde ste spavalice [sm=kava.gif]
Lepterija moguće da su bebice,osećaj je baš sličan komešanju creva [sm=jezicek.gif] sad će da počnu sve jače i jače [sm=sloncek.gif]
Degu i ja to kažem za kg,baš me briga,samo nek bebac bude dobro,ja za sad dodala 3kg i uglavnom mi se svi čude što sam tako malo,pa se neki put zabrinem,al bezveze je da se upoređujem s drugim trudnicama jer sve smo mi različite.
Zakazala sam 4D [sm=zz_spin.gif]
kod tvoje dr Dragane Lepto,jer moj dr to ne radi inače bih kod njega,jedva čekam četvrtak [sm=smiley1.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 10:12:05)

A bre sta je ovo, dva kilometarska posta ispisah i nestadose. Jednom me zeznu tel, drugi put sajt i izgubih zivce.
Jole, moja dr je Dragana Janosevic Radovic, nacelnica patologije na gak-u. Ja cu privatno kod nje u Mirabilis na ekspertski, kosta valjda 5300.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 10:28:25)

Da da to je ona,ovo Lepto sam tebe prekrstila,mnogo mi dugačko Lepterija [sm=smiley36.gif]
Kakva je kad gleda UZ,hoću nekog ko priča duuuugo [sm=smiley1.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 10:42:29)

Aha, jos se pitam koja li je ta Lepto [sm=jezicek.gif]
Ja sam ti cistokrvni Bosanac. Nista ne brini, detaljna je, sve mozes da je pitas, a kazu da je jedan od najboljih patologa trudnoce u Srbiji. Ja jos nikako nisam bila privatno, samo na dopleru na patologiji i veruj mi kad ona radi UZ, nikad nije sama, uvek nekog obucava. I ja treba sledece sedmice da idem kod nje, ali rekla mi da dodjem na gak. Fer je, ne forsira da joj se dolazi privatno. Svoje pacijente salje na patologiju da odrade nalaze. Skroz je korektna, ja zahvaljujem bogu sto sam uspela doci do nje.
Mada je muka nahvatati u bolnici.
Mislim da ces biti zadovoljna, trazi da ti nareze slike. [sm=duda.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 10:46:41)

Da,mnogo je hvale,jedina zamerka kod nje je što posle omane kod porođaja,što ne dođe,a obećava,tako sam čula,pa sam se zato odlučila za Bojana,mada opet realno ništa nije garancija. Bitno da je sve dobro i da nas ne gledaju fićfirići,alergična sam na nisko-obučene doktore.
Lepto Lepto [sm=smiley36.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 11:06:45)

To sam i ja cula da je tesko na nju racunati za porodjaj. Evo sad trenutno 15 dana nije obisla pacijente na patologiji. Jednostavno nema kad. Kako dodje, odmah u salu, pa dok odradi AC. Za porodjaj se nadam da mi bude carski pa da se dogovorimo kad je dezurna. Spremi se da ce mozda i u Mirabilisu biti guzva, nekad se ceka satima, jer se ona zadrzi u gak-u.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 11:42:45)

Joj znam za to čekanje,ja sam u Mirabilisu mnogo dugo išla kod dr Jasmine,i sećam se ona meni kasni po sat vremena,ja završim pregled a devojke još čekaju na Draganu [sm=smiley29.gif]

degu -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 14:10:28)

Juhu Jolence, znači u četvrtak će se pišulja razotkriti [sm=bravo.gif] [sm=smiley36.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 14:48:47)

Lepterija i ja sam bebe osetila prvi put u 17.nedelji[sm=smiley1.gif]
Jole znači uskoro saznajemo pol[sm=bravo.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 16:17:35)

Jeee, onda je to to. Sad bas spremala rucak i nesto mi se meskolji na desnu stranu. Tacno je taj bebac na prednjem zidu materice i njega vise osetim. Danas sam prvi put gledala vase slike. Sve ste neke zgodnice. Ja se nekako bas sirim mnogo, a interesantno je da sam dobila samo 3kg iako se osecam bas debelo.

ANDJEELA -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 20:14:28)

trudnice samo da znate mislim na vas,sigurno razumete sto se nejavljam redovno, sad je vec 3 nedelja kako sam radila AC,nema jos rezultata -nadam se sledece nedelje. Ako Bog da,nadam se dobrim rezultatima-samo da saznam vise. Nadlezni ginekolog prica o polu-nama uopste nije bitno-samo da je zivo i zdravo i ipak je morala da kaze da ce biti decak,a nisam pitala uopste!
sve vas puno[sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 20:20:40)

O bravo za dečkonju [sm=bravo.gif]
Ja sam nekako nestrpljiva da saznam pol čisto da bih razmišljala o bebi u nekom rodu, da je lakše zamišljam, da smislimo ime, da gledam stvarčice...ali nemam nikakvu želju što se pola tiče, želim i dečaka i devojčicu, svejedno mi je, samo da mi je zdravo [sm=9nebesa.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 20:29:37)

Kako ste zene?
Ja sam slomljena od nespavanja zbog Kolje, a i nikako jos da resim zatvor koji me muci.
Moj danasnji meni (od kog bi svakom drugom creva bila oljustena) podrazumeva: donat na prazan stomak, kasasti sok od visnje, laxomucil x3, masne moce sa kajmakom i jogurtom (ostala 3 clana moje porodice su odmah zdipila u wc), kafa, suve sljive. I majke mi, umrecu.[sm=smiley13.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 20:31:05)

O da. Posto jos kasljem juce me dr opste prakse uputila da radim serologiju za petrusis iliti magareci kasalj. Mojoj sreci nema kraja. Tacno da se obesim o prvu banderu.

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (11.1.2014 23:23:50)

NM, ja sam sve isto koristila sem soka jer ne mogu ih uopste zbog gorusice i Laktuloza mi je vise pomagala od Laksomucila. Probaj laneno seme sa jogurtom ili mlekom i parafinsko ulje. Meni je to dvoje najbolje pomoglo.

madre -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (12.1.2014 0:47:04)

IZVORNA PORUKA: Lepterija

NM, ja sam sve isto koristila sem soka jer ne mogu ih uopste zbog gorusice i Laktuloza mi je vise pomagala od Laksomucila. Probaj laneno seme sa jogurtom ili mlekom i parafinsko ulje. Meni je to dvoje najbolje pomoglo.

za ovo kazu da nema nista bolje!

Klarita -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 8:26:43)

NM, je l' si probala kompot od suvih sljiva koji mozes da uzimas i kao obrok ceo sa nekim slatkim keksom? Ja sam ga jela sa petit beure (valjda se tako pise) sa puterom. Imala sam dosta problema kao student, a obe trudnoce evo kao mala beba, neverovatno. Mene muce hemoroidi....A, sto se tice kaslja, nemoj da se mnogo sekiras kod nas je pre jedno dva-tri meseca protutnjao neki virus od kojeg su i deca i odrasli kasljali pa do Nove godine skoro. Verovatno vam ga gore vetar doneo [sm=smiley1.gif], salim se, ali moguce je vrlo da je to taj virus. Znam dosta slucajeva iz svoje okoline.

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 9:30:15)

Nas nista nece zaobici. Kaca od sinoc ima boginje. Sreca pa sam bar to prelezala.
Al komplikacije sad oko cuvanja, mog ispitnog roka (to mogu da otpisem), i naravno najgore - hoce li Kolju zakaciti a prolazi kroz ovaj bronhitis sa pocetkom upale pluca.

Juce popih ceo donat i nist'. Osecam da mi creva rade al nikakav poriv da odem u wc nemam.

Danas imam kod mog dr UZ u podne. Ako uspem da se organizujem za cuvanje klinaca. Bas me interesuje koliki smo sad.

Klarita -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 9:38:07)

Leleeeee...znaci ludnica! Koje boginje? I ja sam malo u grcu jer moja majka tvrdi da nisam prelezala varicelu, a K ide u vrtic, ja ulazim u trece tromesecje....
Zasto mislis da bi Kolju zakacila i upala pluca? Nista mi trenutno ne pada na pamet cime da mu pomognes, ali terapija koja je uspevala kod K je spalmotil sirup, dexason 2,5mg ujutru i uvece tri dana, antibiotik hemomicin ali po rezimu 10-14 dana, ringerove kapi za nos 5 dana 3x5 kapi u obe nozdrve i sirup jagorcevine.

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 10:36:08)

Ne, Kolja već ima nedelju dana težak bronhitis sa početkom upale pluća. Pije Pnacef 8ml i inhalacije berodualom i neki sirup za iskašljavanje. Pa kažem da mi samo fali da na to dobije i boginje.
Ovčije boginje, za sve ostalo su vakcinisani.
Ja sam mislila da nijedne boginje nisam preležala, pa sam pre prve trudnoće radila TORCH koji je pokazao vrlo visoke titrove na sve, i male i rubelu i ovčije.

Klarita -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 10:41:05)

I ja sam radila TORCH i sve mi je uredno mirno, mislim IgG je povecan na sve sem toxoplasmu...nego, zar je ovom analizom obuhvacena i varicela[sm=zmeden.gif] prosvetli me, molim te, da se ne sekiram!

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 10:46:54)

Ono slovo O u TORCH-u je za "others" a tu spada variccela-zoster, hiv, sifilis, hepatitis b itd.
Jel ti nalaz negde pri ruci? Pogledaj ga.

Klarita -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 10:52:54)

Nije, nisam ga podigla uopste, sama sam direktno u higijenskom sa kompa "procitala" za sebe, jer sad po novom rezultate salju mail-om izabranom lekaru u dz, a ja nisam znala za to, pa sam kao curka otisla u higijenski, koji je by the way u Leskovcu, a ja sam iz Vl...pa, me posle mrzelo da se odvucem u dz jer sam videla da je sve ok. Pokupicu ovih dana, pa javljam, jer htela ne htela moram zbog bolovanja po papire u dz...uf mnogo sam komplikovana[sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 1/14[ chat ] (13.1.2014 12:54:11)

Dobar dan drugarice [sm=smiley31.gif][sm=9nebesa.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>