RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

mika79 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:04:26)

Najviše sam mrzela kad mi kažu opusti se i doćiće kad se najmanje nadaš. Mi smo čekali 7 godina i ja nikako nisam mogla da se opustim legala sam i budila se sa tom mišlju. U januaru smo trebali da počnemo sa analizama za VTO kad sam ja ostala [sm=nosecka.gif] ni sama neznam kako smo uspeli, još se bojim da ću se probuditi i shvatiti da je sve san.
Jedino što možete je da verujete da će biti [sm=duda.gif] na ovaj ili onaj način.

Trcosava -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:08:23)

IZVORNA PORUKA: madre

trco, cesto slusam kako opterecenju lose utice na zacece... mozes li da mi objasnis kako to utice?
da li mislite na opterecenje u toku seksa ili kasnije dok se ceka ishod?
pitam, jer meni ta teorija ne pije vodu, ali bih volela da me neko razuveri[sm=smiley1.gif]

Hm daj da probam ovako. Rešila si da napraviš dobar ručak, spremaš jer dolazi buduća svekrva (da te oceni [sm=jezicek.gif]) i ti daš sve od sebe, ali ono na kraju ni na šta ne liči. Od silne želje da ispadne dobro, ti si dodala više soli, začina bla bla.

Ne postoji ništa naučno dokazano (barem ja ne znam) da naša psiha utiče na samo začeće... Ali prevelika želja da sve napravimo kako treba - zaboravimo da uživamo i taj sex se pretvori u odrađivanje. Posle odnosa ležiš i razmišljaš - joj da li smo uspeli? jesu li otplivali punoglavci?

Prošli put sam kao beležila kad smo mućkali, gledala u kalendar kad su kao plodni dani.... I posle sam rekla da neću da gledam. Sećam se i da sam bila kod lekara tada, ona meni kao tik pred ovulaciju si. Znam da neka dva dana od pregleda sigurno nismo i msilla sam ok propustili smo i ovaj mesec. Kad ono...
Doktorka meni kaže da sam imala sreću - tri puta sreća u rasponu od 10 god? Sumnjam.
Sada se trudim da ne mislim, da ne gledam u kalendar ali prokleto žensko. Bacim pogled po nekad i mrzim sebe zbog toga

Da ti ne pričam da sam sa bivšim i sveće posle sexa radila, samo da ih sručim [sm=jezicek.gif]

Nisam ti možda baš odgovorila na pitanje jer ne znam da li utiče na nas tokom samog odnosa ili začeća, ali da utiče mislim da defitnitvno. Pitanje je samo koliko možemo da se isključimo.

vonavoj -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:12:53)

bas to opterecenje,da li ce stici ili nece? da li je pravi dan ili ne? kad se radi na bebi,onda samo o tome misslis!
a ja sam sad cekala vesticu,kad ono [sm=rozacrtici.gif]..nisam bila opterecena,jer sam bila ubedjena da smo omasili O[sm=smiley36.gif]

New Mom -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:13:39)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Evo, sad opet pokušavamo, ali ovaj put već nekih 3 ciklusa (kažem već jer smo prethodnih puta malte ne iz prve, molim čekalice koje se trude duže da me ne shvate pogrešno).

Ali ovaj put sam ja opterećenija - i šta ti cela priča govori?

Ja te razumem. Kad smo krenuli da radimo na prvoj bebi nisam ocekivala da ce ici lako (vecina na zalost ima problema). Uboli u prvom ciklusu. Sa drugim sam bila u fazonu "ok, bilo lako prvi put ne mora da ce i sad", uboli u prvom ciklusu. A sa trecim u petom. I naravno da postanes preopterecen. Ja sam tad pisala ovde u crticama, znam da nije isto da se ceka par meseci il par godina, i da li iscekujes prvo il neko naredno, al tesko je.

*Sara -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:14:25)

Navijam za sve nas da uskoro ugledamo [sm=rozacrtici.gif]...ovo je nasa najveca borba sta se moze desiti jednoj zeni....iz koje moramo izaci kao pobednice....ja danas trba da dobijem i jos uvek nista,mada dobijam i na 28 dan a ovo je 27,tako da jos cekam...cudno je to sto me i ne bole previse jajnici

Trcosava -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:15:52)

Hvala NM [sm=smiley31.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:21:56)

pa na tebe, NM, i pomislim kada pitam kako opterecenje utice na zacece[sm=smiley36.gif] ti si zatrudnela posle popodnevnog seksa posle ugledane pozitivne trakice, to definitivno nije bio opusten sex iz ljubavi[sm=jezicek.gif]
trco, razumem ja tebe sta govoris i znala sam da ces mi to reci, ali opet nisi me ubedila[sm=jezicek.gif] definitivno je bolje da nam to ne postane svakodnevna i jedina preokupacija, ali da se o tome ne razmislja sanse nema! no, nema ni veze... ja nam svima zelim dve crte sa ili bez opterecenja[sm=bravo.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:24:09)

kada neko ostane trudan u prvom ciklusu ni ne stigne da se optereti! vec u drugom se pita sto li nije uspelo u prvom i tako dalje...
i kazete da ste pomislile da nema veze ako ne uspe iz prve, ali opterecenje pocinje posle prvog negativnog testa koji niste ni videle[sm=bravo.gif]

*Sara -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:25:45)

U pravu si madre....kako da ne razmisljamo o tome kad znamo zasto imamo odnose...prosto nije ljudski da se ne opteretis,a drugo je kad je nekom neplanirano

dunja RR -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:26:05)

Jaooo, cure drage, ja sam totalni protivnik te priče o opterećenju [sm=smiley36.gif], nemojte mi zameriti.

Koliko sam samo pita čula to opusti se, takve ljude odmah na ignore. Jbt. kakvo opuštanje, pa ja nemam jajjovode, imam težak oblik endometrioze, idem da rešim problem, a opuštaću se u druge svrhe [sm=smiley36.gif]

Da je tako, pa nikada nijedna VTO ne bi uspela, jer samo ko je ušao u postupak VTO, zna da tu nema opuštanja (primer).

Uvek smatram da jednostavno moraju sve kockice (a za zatrudnjivanje ih ima mali milion) da se slože, i tada se dese [sm=modricrtici.gif], ili mora da se reši neki problem (a to što doktori kažu nema problema, ne znači da ga zaista nema, jer analiza ima na tone, i dok se sve ne urade niko ne može da garantuje da problema nema), Srećnice su one kojima se problem odgonetne, pa znaju u kom pravcu da delaju.

A kod Trcke verujem da je samo pitanje tih kockica, i da će se to prosto desiti za mesec, dva tri, kada se one slože. Sigurna sam [sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:40:53)

NM, a da li si kada ste pravili trece rekla: pa dobro, prva dva puta nam je uspela iz prve, trece verovatno nece, i bila opustena u prvom ciklusu?[sm=smiley1.gif]
dunja, vto mi je i bila u glavi i verujem da tu opustanja nema[sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:42:14)

I ja se slazem u potpunosti sa Dunjom. To je prica u koju veruju samo oni koji su imali srecu da nemaju prave poteskoce da zatrudne. Zavisi naravno od tipa licnosti, ali da mi je da vidim nekog ko jako prizeljkuje trudnocu a ne uspeva da zatrudni godinu dana kako je opusten i ne misli na to. A da ne govorim o duzim vremenskim periodima. Posebno mislim da je pogresan pristup zabijanja glave u pesak i negiranja problema, jer uprkos pricama o "prijateljici koja je iznenada zatrudnela posle X godina " obicno je nophodno naci konkretan problem i resiti ga.

vonavoj -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:43:52)

kockice su najbitnije![sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:44:55)

Dunjči, mislim da sam u prvom postu napisala da se odnosi na parove koji nemaju zdravstvnih problema. Ne kažem ja da treba da se trude po 5 godina i da ne odu na ispitivanja, već kao što i medicina kaže - do 1 godine se ne ispituje.

Eh i još ovo - Madre, samo jedan test koji sam radila je bio negativan, a da sam radila na bebi. I to sam ga radila 5 dana kašnjenja. Veruj mi i sad me kopka da li smo uboli ili ne, ali znam da test neću raditi dok mi ne kasni makar 5 dana (dakle čekam 15. ako ne dobijem, 20. radim test)

Mada mislim da nema od mene ništa ovaj krug.

Maslacak15 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:46:39)

Tu je skoro najbolji savet medicinska definicija problema sa infertilitetom. Smatra se da par ima problema sa zacecem ako u roku od godinu dana nezasticenih i redovnih odnosa ne dodje do trudnoce. Onda definitivno treba poceti analize i pretrage.

Maslacak15 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:47:33)

Trca i ja pisemo isto [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 9:48:31)

pa to sam i htela reci nema mesta opterecenju pre prvog negativnog testa[sm=smiley1.gif] opterecenje krece posle drugog, sestog, deset_og...
mislim na to kada kazes mi se nismo opteretili i iz prve smo uspeli[sm=smiley1.gif]

mamica3 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 10:16:40)

jutro drugarice...[sm=smiley31.gif]

rasa_ -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 10:23:26)

Mm i ja smo nakon godinu i po ppkusavanja krenuli sa pretragama. Na pocetku nismo ni mogli da zamislimo da cemo morati ovoliko da se trudimo.Ne znam kome je gore kad mi kasni meni ili njemu, jos kad mi kazu bice kad se najmanje nadate dodje mi da vristim. Tek kako smo poceli da vadimo nalaze malo sam opustenija. Iskreno, nije lako nimalo. Ali radujem se svacijem detetu. Prosle godine moje rodjake i tetka su se porodile, a ja jos uvek nista. Kazu mi mlada si, mlada si se udala a niko ne moze da shvati moju zelju za makar jednom bebicom. Sad mi je trudna od devera zena, cekamo tu malu bebicu, a nasa... kad joj dodje vreme.
Sledeci mesec i rodjaka treba da se porodi isla je na VTO posle 10.godina cekanja.

hanka -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 10:55:01)

Miko [sm=bravo.gif]

Ja bolje da ne komentarisem celu ovu stvar oko opterecivanja jer cu se gadno iznervirati a sad bas i ne smem [sm=smiley36.gif]
Uglavnom se slazem sa Dunjom [sm=smiley1.gif]

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 12:08:38)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Jaooo, cure drage, ja sam totalni protivnik te priče o opterećenju [sm=smiley36.gif], nemojte mi zameriti.

I ja. Ja sam zivi dokaz da ta prica apsolutno nema veze s vezom. nemojte se ljutiti, ali je tako. Ja nisam trudna sad jer nemam ovulaciju, a ne zato sto sam opterecena.

mamica3 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 12:14:05)

ja nisam trudna jer ocito ima negdje problem iako dr tvrde da nema,,sve bude ok al na kraju M dodje
zaista sad je prvi put da su mi rekli za postojanje zutih tijela koliko to uopšte nesto znaci,ako je O bila oko petka i ukoliko je došlo do oplodnje kad bi se mogla desiti implantacija..
vidite koliko sam se vec opteretila a ne znam ni da li je uopste bilo oplodnje

marinale -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 13:16:11)

Devojke, evo mene i ovde...treba mi malo pozitivnog vajba, pošto sam baš tužna i gubim nadu da će mi se ikad to desiti...
Eto godinu i par meseci je prošlo i ništa...možda će se neko smejati i reći da je to malo, ali meni je sve ovo postalo mučenje...
Što meni što mom mužu, i svaki put se kao ponadam da neću dobiti i na kraju svaki put stigne veštica grizna.

Kako se vi nosite s tim?
Šta radite da ne mislite?

IVA 11 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 13:32:58)

IZVORNA PORUKA: madre

kada neko ostane trudan u prvom ciklusu ni ne stigne da se optereti! vec u drugom se pita sto li nije uspelo u prvom i tako dalje...
i kazete da ste pomislile da nema veze ako ne uspe iz prve, ali opterecenje pocinje posle prvog negativnog testa koji niste ni videle[sm=bravo.gif]

Potpisujem [sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 13:46:52)

Marinale da nemislim mogu samo kada sam u velikom poslu ili gledam mnogooo dobru seriju [sm=smiley36.gif]
Ali vremenom se naviknes pa zivis sa time da ti je u podsesti uvek [sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>