Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:16:38)
|
IZVORNA PORUKA: marinale Devojke, evo mene i ovde...treba mi malo pozitivnog vajba, pošto sam baš tužna i gubim nadu da će mi se ikad to desiti... Eto godinu i par meseci je prošlo i ništa...možda će se neko smejati i reći da je to malo, ali meni je sve ovo postalo mučenje... Što meni što mom mužu, i svaki put se kao ponadam da neću dobiti i na kraju svaki put stigne veštica grizna. Kako se vi nosite s tim? Šta radite da ne mislite? Ja pozitivni vajb mogu da ti dam samo ako ti ukazem sta dobijas ako stalno mislis na dete. Elem, ja sam pocela da pravim bebu u maju 2009-te godine. Jos malo pa ce biti pet godina. Imala sam dva spontana i jednu vanmatericnu. Potpuno sam prsla zbog toga, a sve vreme se borila da ne odlepim. I dobro nisam zavrsila na tabletama, ne zbog samih spontanih, vec zbog te zelje, puste zelje, koja te u isto vreme i gura napred i baca u ocaj. Tek skoro mi je u glavu zaista usla cinjenica da dete nema samo onaj ko ne zeli da ga ima i zbog toga sam ja sad mirna kao spricer. Znam da cu imati dete, da li inseminacijom ili putem VTO ili cu ga usvojiti, potpuno je nebitno. Meni je nebitno. Ono sto nas ve kolektivno ubija nije cinjenica da mi mislimo da necemo imati decu, vec cinjenica da hocemo da ih imamo bas sad, bas u tom trenutku kad smo ih pozeleli. I ako ih tad ne dobijemo nastaje agonija, koja se prolongira i dobija oblik opsesije. I ta opsesija postoji i kod zena koje zele drugo dete, pa cak i trece. Ja ti necu reci da se opustis, jer kao sto rekoh, ne verujem u opustene ljude (samo u one koji zele ili ne zele ili u one kojima je , pak, svejedno), ali cu te savetovati da pocnes da razmiljas o recenici-Dobicu dete., a ne o recenici Dobicu dete bas sad kad sam ja to pozelela. To je jedini nacin da se prekine ciklusno nerviranje. Sve ima svoje vreme.
|
|
|
|