RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

marinale -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 13:49:01)

ok Nato, a koliko ti dugo čekaš na bebicu?

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:16:38)

IZVORNA PORUKA: marinale

Devojke, evo mene i ovde...treba mi malo pozitivnog vajba, pošto sam baš tužna i gubim nadu da će mi se ikad to desiti...
Eto godinu i par meseci je prošlo i ništa...možda će se neko smejati i reći da je to malo, ali meni je sve ovo postalo mučenje...
Što meni što mom mužu, i svaki put se kao ponadam da neću dobiti i na kraju svaki put stigne veštica grizna.

Kako se vi nosite s tim?
Šta radite da ne mislite?

Ja pozitivni vajb mogu da ti dam samo ako ti ukazem sta dobijas ako stalno mislis na dete.
Elem, ja sam pocela da pravim bebu u maju 2009-te godine. Jos malo pa ce biti pet godina. Imala sam dva spontana i jednu vanmatericnu. Potpuno sam prsla zbog toga, a sve vreme se borila da ne odlepim. I dobro nisam zavrsila na tabletama, ne zbog samih spontanih, vec zbog te zelje, puste zelje, koja te u isto vreme i gura napred i baca u ocaj. Tek skoro mi je u glavu zaista usla cinjenica da dete nema samo onaj ko ne zeli da ga ima i zbog toga sam ja sad mirna kao spricer. Znam da cu imati dete, da li inseminacijom ili putem VTO ili cu ga usvojiti, potpuno je nebitno. Meni je nebitno.
Ono sto nas ve kolektivno ubija nije cinjenica da mi mislimo da necemo imati decu, vec cinjenica da hocemo da ih imamo bas sad, bas u tom trenutku kad smo ih pozeleli. I ako ih tad ne dobijemo nastaje agonija, koja se prolongira i dobija oblik opsesije. I ta opsesija postoji i kod zena koje zele drugo dete, pa cak i trece. Ja ti necu reci da se opustis, jer kao sto rekoh, ne verujem u opustene ljude (samo u one koji zele ili ne zele ili u one kojima je , pak, svejedno), ali cu te savetovati da pocnes da razmiljas o recenici-Dobicu dete., a ne o recenici Dobicu dete bas sad kad sam ja to pozelela. To je jedini nacin da se prekine ciklusno nerviranje.
Sve ima svoje vreme.

VKaja -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:29:51)

Verolina SVAKA CAST!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ti si jedna jaka zena, zdravog razmisljanja,..
Jos par takvih sam srela ovde i zaista su me odusevile svojim stavom! Ne predajte se, samo pozitivne misli i doci ce vase vreme!!!

Mara1986 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:32:06)

A bre cure ne komlikujte sebi život [sm=smiley36.gif] dali se opustiti ili nije do toga... meni se desila trudnoća kad sam poludela više od držanje noga u vazduh posle svakog odnosa, sve sam poze izmenjala samo još nisam visila kao slepi miš (mada je muž i to predlagao [sm=jezicek.gif] ) kada sam bacila lekove i digla ruke tad sam ostala (mada nisam smela da ih bacam i ta trudnoća nije uspela- nisam znala da su za održavanje toliko bitni) ... tad posle čišćenja nisam htela ni da čujem da odmah ostanem zbog psihe...jer sam bila besna na sebe i na Boga... nismo se čuvali jer sam bila ubeđena da nam se onaj put posrećilo i da ću opet čekati 3 god. ali posle 3 mes. ja ostala (čuj iznenada)... psiha nije nešto što mi možemo da kontrolišemo da je tako niko se nebi nervirao,zar ne? kad nešto hoće ono hoće... kad neće, ono neće i možda za svaku postoji plan od Boga kada će se to desiti... ali dok same ne pokrenete pitanje dali postoji problem... neće se niko setiti... bilo je perioda kad sam molila Boga da mi nešto nađu... pa da onda znam odakle da počnem... naj više me nerviralo "pa jao... pa vi ste mladi... pa imate vremena.... pa što ste sad zapeli ...PA OPUSTITE SE!" e reći nekom da se opusti posle gomile negativnih testova i silne želje a rezultata nigde...a vreme ide a ti neznaš kad ćeš i dali ćeš.... hm... ko nije prošao kroz to taj nezna šta je to... pa čak i kad ostaneš pa misliš da sanjaš... (evo sad plačem)... pa svaki u.z. preplačeš od sreće... pa za svako testiranje u trudnoći se treseš... pa misliš dali sanjaš,dali ćeš se probuditi... pa odem u wc pa gledam dali ima krvi ... dali je ova trudnoća ta meni suđena.... ne onaj ko nije to prošao.... nezna ... pa kad mi rade u.z. (a da me nezna) nije im bilo jasno zašto plačem... jer neznaju da ja i dalje mislim da sanjam... opustiti se treba... ali to sve samo od sebe dođe na to "opuštanje" ne utičemo mi same... (izvinjavam se rade me hormoni[sm=smiley29.gif])

vonavoj -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:32:34)

mnogo volim ovaj forum,nemam vremena da citam sve,ali toliko ima pozitivnih stavova,energije,znanja, podrske![sm=smiley31.gif]

rasa_ -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:35:08)

E ovako, volela bi da svima zelja za detetom bude borba za isto.
Moji su mene dobili kasno. Mama je u prvoj trudnoci kiretirala (abortirala) i posle toga je tesko mogla da ostane ponovo [sm=nosecka.gif]. S obzirom da je znala da nakon silnih spontanih i abortusa tesko da moze da ostvari trudnocu, krenuli su odmah na preglede. U to vreme ssve sto je cula da moze da pomogne radila je. Isla je po banjama, lecila se travama, da ne kazem svim i svacim. Na kraju je isla i na laparaskopiju, da bi joj doktor rekao da su joj sanse da ostane trudna ravne Nuli.
Ona se nije predala te je i dalje radila sve sto je mogla i samo je govorila Imacu dete, znam da cu ga imati. I tako posle 4 godine njenog truda dobili su mene. [sm=smiley1.gif]
E sad, mama mi je inace veliki borac, sto ne znaci da sam i ja. Trudim se da ne klonem duhom i kad mi je najteze samo kazem idem dalje.
Volela bih da ova prica bude svima nada i velika podrska, jer volja, zelja i vera pomazu. I naravno dokle je covek spreman da se bori da ostvari tu zelju.
Volela bi da se sve jednako borite za svoje [sm=rozacrtici.gif], bas kao sto je moja mama vodila borbu da rodi mene.
I nikad nemojte odustati. [sm=smiley1.gif]

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:41:10)

Moja je pak katapultirala i mene i brata. Zatrudnela je oba puta u mesecu u kom je to zelela. I ja sam se uvek pitala na koga sam i zasto mi je spala ta stafeta da se mucim kad su sve zene u mojoj porodici bas plodne i nikada nijedna nije imala spontane pobacaje. Ali...
Raso,odustaje se od kupovine cipela (mada kod mene je redak i taj slucaj[sm=smiley36.gif]), ali od deteta nikada. Onaj ko ga istinski zeli nece odustati nikada i moze samo da laze sebe da je odustao.

marinale -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:47:26)

Verolina kod mene isti slučaj. Mama kad je ostala trudna, nije ni skontala, paze oni, kad osetilo pojačano belo pranje, i ode ginekologu kad ono ima šta da čuje...brata isto tako, čim su poželeli odmah je ostala trudna...i ona nije mogla da veruje kad smo mi pravili bebu 3 meseca da nisam uspela da ostanem trudna...

I kad je nešto ljuta na nas, uvek mi kaže "decu je najlakše napraviti, a posle je sve teže i odgajati ih i usmeravati ih", e sad joj je zabranjeno da mi to govori [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:50:15)

Moja je bogami mislila da s njom nesto nije u redu (ali posto je imala 19 godina i sta je znala) jer su je kaze grudi toliko bolele da nije mogla da spava od bolova i imala je braon krvarenje pune dve nedelje. A onda su krenule mucnine. Tad su joj rekli koji joj je vrag[sm=smiley36.gif]

rasa_ -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:50:32)

Ti znas koliko je teska borba. Ja sam tek na pocetku toga svega, iako mi je zasad sve ok, problemcice sto smo imali sredili smo, ali vece pretrage tek slede. [sm=smiley13.gif]

marinale -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:53:26)

rasa koje pretrage tebe čekaju?
mene hsg, pošto su hormoni i spermogram dobar, kako doktor kaže

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 14:53:49)

Raso, vrlo je lako utvrditi problem. Reproduktivna medicina ima svega nekoliko stavki za ispitivanje. Ako je tu sve ok, bebe mora biti.

rasa_ -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 15:01:52)

Jos jedan mesec idem na folikulometriju. Onda ce probati sa stimulacijom ako sam dobro razumela dr. A ako ni to ne uspe do juna onda idem da mi provere prohodnost jajovoda, jel to hsg? Dr kaze da imam ovulaciju. Nalazi su uredni. Imali smo bakt. ureaplazmu pa smo terapijom to sredili. Sad je sto se toga tice sve ok. [sm=smiley1.gif]

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 15:04:05)

Radila si hormone? Jesi ih kacila na temi?

marinale -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 15:04:13)

Da da. Mi smo uradili hormone i spermogram i sve je ok. Ja se nikad nisam testirala na bakterije i nikad nisam radila folikometriju, već mi je samo na osnovu analize hormona rekao da imam ovulacije i to je to. Rekao je da je sledeća pretraga hsg...

Koliko vi pravite bebu?

rasa_ -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 15:07:57)

Nisam kacila na forum, radila sam ih 3dc, i to u septembru kad smo poceli sa pretragama. Dr kaze da su bitne bakterije i kod muza kao i kod zene, to ide paralelno, hlamidija, ureaplazma i mikoplazme i jos dve kod muza ali ne znam kako se tacno zovu, Mi smo imali ureaplazmu koja se srecom lako sredila, inace zna dugo da traje lecenje.

Vec 2 godine pokusavamo, ali nece pa nece. [sm=smiley13.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 16:19:59)

IZVORNA PORUKA: Verolina
Onaj ko ga istinski zeli nece odustati nikada i moze samo da laze sebe da je odustao.

e to je to! kaze zena i bas taj mesec kada sam digla ruke od svega desila se trudnoca... a ona je bas taj mesec SAMO JEDNU lh trakicu uradila ili primetila egg ili su je zigali jajnici ili SAMO MALO pratila bazalnu ili jednostavno zna kada joj je ovulacija jer joj je ciklus redovan i naskocila onako spontano na muza, sto bi se reklo opusteno joj se bas taj dan seksalo i gle cuda, test pozitivan[sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 16:27:49)

Bas tako Madre.
A sa vremenom toliko upoznas svoje telo da tacno znas kad ovuliras i da li opvuliras, pa ti je lakse da budes "opusten".
Ja tacno znam i koji su moji simptomi trudnoce. Svaki put su bili isti.

Anoniman -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:09:42)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Drage devojke ja i muz pokusavamo dobiti bebicu vec 2 god ali bezuspesno...ovaj mesec veoma sam zabrinuta nisam jos dobila mecu a zadnja je bila 7.januara uvek su mi bile tacne a ovaj mesec nikako da stigne a i dva testa su mi bila negativna...jel imala neka slicno iskustvo...

Devojke da se nadovezem juce mi se prvi put pojavila druga roza crtica blagog inteziteta,danas je malo jaca ali i dalje nije blizu kontrolne ta jacina...radila sam i betu jutros rez samo je 30...pa mi u labu nisu za sigorno ni mogli potvrditi trudnocu [sm=zmeden.gif]...ne znam sta da radim,bojim se zbog toga sto je beta tako mala da se ne radi o biohemijskoj ili vanmatericnoj..da li bi i tad beta pokazala neke vrednosti u tom slucaju...molim vas... pomagajte...

Trcosava -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:20:21)

@ Anonimna - Postoji šansa da je ovulacija bila kasnije i otud mala beta. Pozovi lekara pa se posavetuj.

IZVORNA PORUKA: madre

e to je to! kaze zena i bas taj mesec kada sam digla ruke od svega desila se trudnoca... a ona je bas taj mesec SAMO JEDNU lh trakicu uradila ili primetila egg ili su je zigali jajnici ili SAMO MALO pratila bazalnu ili jednostavno zna kada joj je ovulacija jer joj je ciklus redovan i naskocila onako spontano na muza, sto bi se reklo opusteno joj se bas taj dan seksalo i gle cuda, test pozitivan[sm=smiley36.gif]

I opet ću uzeti sopstveni primer - u životu nisam ni videla kako izgleda ta trakica, ne pratim bazalnu jer me SMARA da se cimam bilo sa čim, jajnici me ne žigaju, ne zavirujem sebi u gaće i ne guram papire... ciklus mi do sada nije bio redovan (nikad u dan) i nemam pojma kada mi je ovulacija (osim ako mi lekar nije rekao i to tipa 'prošla ti je'). NAPOMINJEM opet da ja sve ovo govorim za osobe koje NEMAJU zdravstvenih problema. Zna se kako se deca prave - sex svaki drugi dan pa kad god da ti je ovulacija ubošćeš je. Neki ne moraju svaki drugi dan.

Verolina -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:29:55)

Drage devojke ja i muz pokusavamo dobiti bebicu vec 2 god ali bezuspesno...ovaj mesec veoma sam zabrinuta nisam jos dobila mecu a zadnja je bila 7.januara uvek su mi bile tacne a ovaj mesec nikako da stigne a i dva testa su mi bila negativna...jel imala neka slicno iskustvo...

Devojke da se nadovezem juce mi se prvi put pojavila druga roza crtica blagog inteziteta,danas je malo jaca ali i dalje nije blizu kontrolne ta jacina...radila sam i betu jutros rez samo je 30...pa mi u labu nisu za sigorno ni mogli potvrditi trudnocu

Kako ti u labu nisu potvrdili trudnocu kad si trudna.[sm=zmeden.gif] Cestitam ti[sm=bravo.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:32:23)

ne bih stvarno zelela da se moja radoznalost pretvori u raspravu, bilo kakve vrste[sm=zz_throwball.gif] ahahaha, kakav smajli[sm=smiley36.gif]
trco, naravno da nisi videla tu trakicu i obracala paznju na te stvari kada si svoje crtice videla u prvom ciklusu[sm=smiley1.gif] pricam o zenama koje se dugo trude pa su zatrudnela onog momenta kada su *digle ruke* ili ti opustile se[sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:40:47)

pa i meni zvuci kao melecka beta, postoje u temi tamo vrednosti... ali je mozda O stvarno bila dosta kasnije[sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:43:32)

Ah pa sa bivšim sam posle kiretaže radila na detetu godinu dana.... Misliš da tada nisam htela dete? Da nisam iščekivala? Kasni mi po 10 dana pa dođe... To što sam zadnja dva puta ostala lako, ne znači ništa.

Anoniman -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (13.2.2014 17:47:40)

[sm=zmeden.gif] Sacekacu utorak pa cu ponoviti betu jer do ponedeljka ne rade uopste[sm=zz_banghead.gif]...jos mi i taj djavo falio...Hvala devojke za odgovore...:***

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>