milica93 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (16.2.2014 22:58:07)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Ne razumem miliice sta je bilo 23. januara. Beta HCG je jako individualna ali je 14. dana posle ovulacije, nazovimo ga na dan kasnjenja menstruacije obicno vec trocifrena, oko sto. I onda raste eksponencijalno. Znaci desetak dana posle kasnjenja bude cesto vec u hiljadama. Zato su testovi jako pouzdani obicno par dana posle kasnjenja. Eto najbolji primer je Von, kasnilo joj je 4. dana kad je uradila test i ono ga u galeriji spreman za razglednicu[sm=smiley36.gif]. Ali kljucno je znati kad je bila ovulacija za sve racunice. A to se zna ili folikulometrijom ili merenjem bazalne ili LH trakicama. Sve ostale metode su nepouzdane i podlozne greskama. Maslačak, 23. januara sam vadila betu, jer nisam verovala da mi je neko oskudno krvarenje bilo menstruacija, ali izgleda da je bilo. Dan posle toga 24. Maybe baby mi je pokazao ovulaciju, što mi je pomoglo da shvatim da je ono ipak bilo menstruacija, jer taman se poklopilo po računici. A tad mi je beta bila 1, tako nešto. Ivi si napisala da kad je beta ispod 1 da treba mentruacija za oko 10 dana. Ja sam onda trebala dobiti oko 2. Ako dobro shvatila. Ne znam sad ni sama šta napisah.
|
|
|
|