RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

indy_25 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (17.2.2014 21:11:34)

Madre draga i love you. Pa kako nisi dobila od 5 januara? Ja amo zatrudnim ovaj mjesec bice lrava valentinska beba. Jer smo taj dan pravili. A ja sam imala 1feb to znaci da mi je ovulacija bila tacno 14. A trebala bih saznati da sam trudna 28 :) Ma jesam sigurno vjerujem u nas :)

madre -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (17.2.2014 21:16:02)

ma za mene to nije nista cudno, moji ciklusi mogu da traju i po 70-80 dana[sm=zmeden.gif]
navijamo za tu valentajn bejbi iz sve snage[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] veruj i treba da verujes[sm=pikapoka1.gif]
koji vam je ovo mesec da pokusavate?

17 joka -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (17.2.2014 21:42:32)

Indy, [sm=bravo.gif] najlepši poklon za zaljubljene[sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

mamica3 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (17.2.2014 22:08:11)

Indy drzim fige da nas obradujes...

indy_25 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (17.2.2014 22:13:12)

Mi pokusavamo ima tri mjeseca al ne stalno jer sam preumorna nemam bas ceste odnose hahahha. Al nismo optereceni ono ako se desi super ako ne nema veze.

majcekzmajcek -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 3:51:10)

Cao crtice! [sm=smiley36.gif] . Ja bih opet da vam se pridruzim, ako me primate u drustvo[sm=smiley36.gif]. Bila sam ovde pre dve godine, ali sam onda imala neke zdravstvene probleme i prestali smo na neko vreme da radimo na bebi. Sada, unazad 5 meseci intezivni pokusavamo da smuckamo nesto, ali ne ide[sm=smiley13.gif], A ja bas tako silno zelim da ugledam svoje [sm=rozacrtici.gif] i da dobijemo jedno [sm=duda.gif]. Malo mi je frka, jer ove godine punim 35godina, imam hiperinsulinemiju i pijem gluformin i hasimoto treoiditis, koji za sad drzim pod kontrolom, a imam i polip na grlicu materice za koji mi doktor kaze da bi mogao biti prepreka za trudnocu i da bi ga trebalo operisati, ali ida ne bi bilo cudno da do trudnoce dodje i prirodnim putem. E sad me zanima da li je neka od vas imala problem sa hiperinsulinemijom i sa polipom na grlicu materice, a da je uspela da ostvari i iznese trudnocu?
E da, svim crticama zelim da sto pre ugledaju svoje dve [sm=rozacrtici.gif] [sm=modricrtici.gif] a novim trudnjacicama zelim lepu i laku [sm=nosecka.gif].

IVA 11 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 9:44:37)

Majcejzmajcek, ne znam ništa o tvom problemu, ali želim ti da brzo ugledaš svoje crtice! :* Dobro jutro ženice... Meni grudi izgoreše, ogromne su mi i bole me jako, peku me bukvalno, stomak me uopšte ne boli, a pravo da vam kažem dočekati ne mogu da dobijem jer me ovo stanje ubi. Neobično mi je sve ovo, jer sam navikla na redovne cikluse godinama, i sad mi se sve poremetilo. Mada kad razmislim baš sam imala stresan period u prošlih mjesec i dva, pa hormoni uradiše svoje.

mamin mish -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 10:23:10)

Dobro jutro zene!
Majcekzamjcek Zelim ti da sto pre ugledas [sm=rozacrtici.gif].

Kod mene jos nikakvih simptoma ni do [sm=hudicek1.gif] ni od [sm=nosecka.gif].
Trebalo bi danas da dobijem ali posto mi se cini da je O kasnila onda jos nista od testa

7marii -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 10:39:05)

Zdravo crtice, nije me bilo nekoliko dana [sm=smiley19.gif] SAROO [sm=bravo.gif] za [sm=duda.gif] zelim ti laku trudnocu. I svim cekalicama da sto pre ugledaju [sm=rozacrtici.gif]
Meni je danas 21 dc,jajnici me bas jutros boleli izgleda da ce [sm=hudicek1.gif] za neki dan,a ja se bas ponadala [sm=nosecka.gif] [sm=smiley13.gif] nista ovog puta. Da li jajnici bole i kad je [sm=nosecka.gif] u pitanju, dajte mi neku nadu, ovo cekanje ubija kad ce taj 21.2 da mi zakasni [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

mamica3 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 10:56:55)

7marii,mala je razlika skoro nikakva između Ti M,
Meni je danas 24dc,11dpo...imam sve simptome PMS....inace zadnji ciklus mi je bio na 25,a predzadnji na 21 dan...grudi me bas bole,stomak ponekad žigne,al mislim da ce ubrzo jer moja glavobolja ide u prilog PMS-u a mene od juce unisti

milica93 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 11:22:23)

Majcekzmajcek, želim vam da što pre dobijete bebicu i da se sve lepo sredi. Navijam za vas. [sm=bravo.gif]
Ivo, saosećam se ...ni kod mene još nema mece. [sm=zmeden.gif]
Mamin misu, nadam se da će biti lepe vesti. [sm=smiley36.gif]
Mari, ja mislim da mogu da bole i kad je [sm=nosecka.gif], što mamica rece, mala je razlika izmedju simptoma M i T. Na našu žalost. [sm=smiley36.gif]
Mamice izvini, ne mogu sve da popamtim, jel tebi kasni?

milica93 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 11:31:23)

Žene, rekoše mi da ovo trebam da uradim. Jel može neko da mi kaže šta je ovo poslednje, presekoh se. Jel radila neka već? Koliko ja znam spontani nisu tako retka pojava, pogotovo u ranom periodu.

,, prvo hormoni za procenu funkcije jajnika 2.-3. dana MC uz ultrazvučni pregled jajnika, ispitivanje štitaste žlezde i OGTT. Zbog spontanog pobačaja obavezno testiranje na stečene i urođene trombofilije. "

mamica3 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 11:31:24)

milice,po zadnjem ciklusu sutra bi trebala dobiti,al ako pratim 14 dana od O onda u petak

lesica -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 11:40:36)

Draga Milice, ja se ne razumem baš previše, ali mislim da možeš da postaviš pitanje u ovoj temi Pretrage i hormonska terapija, ima žena koje su prošle isto pa će ti one bolje objasniti. E sad, što se tiče OGTT-a možeš pročitati više OVDE,
i na kraju savet možeš da potražiš kod našeg endokrinologa u temi Pitajte endokrinologa

Mada, pre svega smatram da treba da se posavetuješ sa svojim ginekologom dobro, i da se dogovorite oko svih pretraga.

edit : sad sam videla da je ova sugestija za pretrage, zapravo odgovor endokrinologa na tvoje pitanje.

dunja RR -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 11:50:04)

IZVORNA PORUKA: milica93

Žene, rekoše mi da ovo trebam da uradim. Jel može neko da mi kaže šta je ovo poslednje, presekoh se. Jel radila neka već? Koliko ja znam spontani nisu tako retka pojava, pogotovo u ranom periodu.
Zbog spontanog pobačaja obavezno testiranje na stečene i urođene trombofilije. "

Milice i ja sam ovo radila, treba ti uput od hematologa ili uradi privatno (ali je skupo, ja sam platila blizu 300 eura). Neke trombofilije ćeš svakako morati da platiš jer naše državne ustanove nemaju sve reagense.

Nije to ništa strašno, ako ne daj Bože imaš neke od mutacija, dobićeš terapiju koja potpomaže zatrudnjivanje i održavanje trudnoće.

Kao što ti je Lesica predložile pitaj najbolje doktora na temi Pitajte endokrinologa.

milica93 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 12:11:17)

Lesice, Dunja ...hvala Vam. Da, da, to je odgovor na pitanje endokrinologa.
Problem je što nemam ginekologa, otišao je u penziju, a drugi su nikakvi. Izgleda da ću morati privatno, makar se za pare potrude da odrade.
OGTT i za štitastu mi pouzdano ne treba, to mi je u redu, to znam. Mislili su zbog dobijanja težine, ali jela sam dovoljno da bi se toliko ugojila, a i sklona sam. Jedem kad sam nervozna, a toga na pretek. Skinem isto tako lako kg, što ne bi bio slučaj da imam problem sa štitastom.
Jajnike svakako moram, samo se već neko vreme razmišljam gde ću.
I mislila sam da uradim progesteron i ono što mi maslačak reče, pa sa tim kod ginekologa, i onako
će me verovatno poslati da uradim to.

Dunja, koliko koštaju te pretrage za trombofiliju? 300 samo to ili si uračunala i ostalo nabrojano?

glukica -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 12:28:07)

Sto me svi iskulirase ? :( pisala sam u temi hormonske analize i terapije ...

milica93 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 12:33:09)

Glukice, ja ne znam ništa o tome, bar ne toliko da bih ti pomogla.
Nadam se da će sve biti ok. [sm=smiley31.gif]
Što ne promeniš ginekologa, ako je ona nezainteresovana? Treba da ti lepo objasni sve što te interesuje. Razumem da se nekad nema vremena, ali ... Imala sam ja taj problem sam mojih pretprošlim ginekologom. Svaki put sam izlazila istraumirana od nje.

7marii -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 13:06:23)

IZVORNA PORUKA: mamica3

7marii,mala je razlika skoro nikakva između Ti M,
Meni je danas 24dc,11dpo...imam sve simptome PMS....inace zadnji ciklus mi je bio na 25,a predzadnji na 21 dan...grudi me bas bole,stomak ponekad žigne,al mislim da ce ubrzo jer moja glavobolja ide u prilog PMS-u a mene od juce unisti

Tek sad videh da ste mi odgovorile,pa zene ja lose izracunala meni je danas 22 dc 11dpo,isto kao i tebi MAMICE [sm=jezicek.gif] kad tebas da ne dobijes ? Ja dobijam na 24-25 dana a predhodna je bila na 23 dan. Cekam jos 2 dana pa da vidim dal cu testic ili ce [sm=hudicek1.gif], mada me sad stomak uopste ne boli a jutros jeste sve mi je to cudno,imam i neke vrtoglavice mada vlad virus a je se sve nadam da je ipak [sm=duda.gif][sm=duda.gif] mozda me virus zaobidje.

7marii -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 13:22:08)

Mamice a sto se glavobolje tice ne mora da znaci da je PMS to je i simptom neceg lepog [sm=smiley1.gif] sacekaj jos malo pa ces videti.Ja i ti smo u istom sosu istog dana i trebamo da dobijemo,navijam za [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

lelaigor -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 14:39:40)

Zdravo, ženice. [sm=smiley31.gif] Meni je danas 36 dc, nadam se da će ovaj put biti nešto, da nisu opet prokleti hormoni. Menstruacije su mi u zadnje vreme na 31-32 dana. . Ako do petka ništa ne bude od menstruacije, radiću test. Taman mi mm dolazi sa službenog puta u subotu, volela bih da mogu prijatno da ga iznenadim. [sm=smiley36.gif][sm=nosecka.gif]

IVA 11 -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 14:42:00)

Sa srećom, pa da ugledaš [sm=rozacrtici.gif]! [sm=bravo.gif]

New Mom -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 14:44:03)

IZVORNA PORUKA: indy_25
nemam bas ceste odnose hahahha.

Jedan je dovoljan! Lepo je videti te ovde![sm=smiley31.gif]
I tebe Lelo![sm=smiley1.gif]

Sve vas vučem! I požurite u tromesečja, ionako mi se kičma raspada.[sm=smiley36.gif]

lelaigor -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 14:49:11)

New Mom, hvala. [sm=smiley31.gif] Želim i nadam se, pa videćemo. Mi smo baš bili redovni kad su mi bili plodni dani, pa nadam se da so makar nešto uboli! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

amelia -> RE: Čekamo dve crtice - 02/14. [chat] (18.2.2014 14:54:40)

Crtice samo da vas [sm=smiley31.gif]. Meni je danas 10 dc jos je rano za O ali mi smo vredni za svaki slucaj [sm=jezicek.gif] kako sam opustena cure samo da znate i srecna sam sto u petak odlazimo u Swiss..nadam se da ce nam tamo bolje biti i da ce mo se srediti taman dok [sm=duda.gif] dodze.. [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>