RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:16:46)

Eco ovde se i za djecu placa samo sto za djecu uglavnom preuzima osiguranje a za odrasle ne placaju sve.
Ima doktora koji su stvarno fer.Ali ima i onih koji su teska stoka,pa svekrvu su vukli tri godine,samo inekcije dobijala povremeno dok nije osiguranje nazvalo i pitali zasto posle toliko vremena jos dobijaju racube.Posalju je na neku kliniku i snimak pokaze da je rame u haosu i odma na operaciju

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:17:40)

Dan mame. Jj sto mrzim ovakve dane kad ne mozemo s decim napolje. Jos mene glava rastura. I noge me bole kao da je neki grip pdotrcao kroz mene. Sve me nesto lomi...
eco super za zubara . Mi jos nismo isli a L jos odavno ima 16 zuba. Nerbira me sto ne da da mu perem zubice

mati -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:28:08)

Zdravo majke.
Upisala sam danas Makija u skolu, pa za dve nedelje na testiranje. Ali sad me mama zvala pa me opet pokolebala oko skole. Ne znam vise. Taman sam prelomila i upisala ga i sad opet razmisljam.
Sanjice, napredne generacije. Matija kad je poceo da dobija ljubavna pisma imali su nepune sest godine. Ali meni je to slatko, ja mu ih cuvam, sakrila sam posto je on reko da ce da ih baci. Njega je sramota.

Mariya -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:34:18)

Dan mame!
I kod nas kiša već 3 dana, nikako da iznesem mališu na vazduh jer nema ni zraka sunca, duva vetar i hladno je.
Moja L kod drugarice, vežbaju za sutrašnju predstavu za dan žena, H kod svekrve, ja lekarim jer me boli glava, ne znam od čega[sm=zmeden.gif]
IZVORNA PORUKA: Skockica

Dobro jutro! Malisa se budio u pola 2 pa u pola 6, ja mislim da je to super. Sinoc sam oko 22 zaspala tako sam bila umorna, kazem mm kad krene san da me hvata dok dojim to je vec kraj, plasim se da ga ne ispustim.
Mariya ja sve hocu da pisem da se i ovaj mali dere kad ga presvlacim, kao da mu radim ne znam sta. I jak je uvek mi pobegne do zida, gicajuci se na onom pultu, kazem kad se sad dok je tako mali ne mogu lako izboriti sa njim sta cu kasnije raditi [sm=smiley36.gif] I da obavezno me popiski [sm=duda.gif] Ma samo neka piski onda znam da je bubreg ok.
Nego sam pomislila juce, posto mu dajem antibiotik ujutru i uvece a on ima tako retku stolicu, hocu reci proliv, bas se cuje kad ispusta, moze li to da ima neke veze sa lekom ili i druge bebe tako kake?

Skockice, ne znam kako ga dojiš kad kažeš da ga držiš, ja L dojim ležeći i lepo džonjam dok on sisa[sm=zz_biggrin.png]
I moj se dere kao magarac, ali sećam se i da je H tako prvih nekoliko nedelja vrištala kad je presvlačim, posle je prestala. I piški svuda, i po sebi i po meni ali učim polako kako da to predupredim[sm=smiley36.gif] I kaki vrlo zvučno i tečno kao proliv ali to je normalno. Ipak mislim da ne bi škodilo da mu daješ neke probiotske kapi, kad već pijtee antibiotik.

Eco, moja Lu je do drugog rođendana imala svih 20 zuba, zato mi je čudno što H sa 30 meseci ima samo 18, sad joj izlazi gornja desna 5ica, ostala još gornja leva. Taman kad joj to izađe, počeće muke sa L zubima[sm=smiley29.gif]

Jao Sanjice, kakva izjava, mnogo je slatka[sm=smiley1.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:37:46)

Skockice daju mi bigaja kapi,ja to dajem Davidu.5 kapi stavis u vodu u spricu i da popije.Ima u svakoj apoteci i mislim da ne treba recept za njih.David ih pije od novembra.

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:39:08)

Skockice daju mi bigaja kapi,ja to dajem Davidu.5 kapi stavis u vodu u spricu i da popije.Ima u svakoj apoteci i mislim da ne treba recept za njih.David ih pije od novembra.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 18:59:31)

I mi smo davali te tabletice, dobre su.
A nas u neko skorije vreme čeka mmr [sm=smiley13.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 19:15:14)

Ja im nisam davala biogaiu u vodu, uljane su kapi pa se svakako ne bi razredile, samo nakapam na kašikicu i direkt u usta.
Sad sam videla da sam osvojila knjigu u nagradnoj igri, baš mi je drago[sm=bravo.gif]
Suzi, ne brini zbog MMR, pogledaj iskustva sa RR, niko od RR dece nije imalo strahovitu reakciju ili postalo autistično zbog vakcine. Piše se svašta na netu, ali pogledaj realna iskustva.

Duškić -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 19:30:18)

I ja sam davala biogaju ali dva meseca , nema potrebe. I flatulex to mi je zaova iz Svajcarske slala. Ja sam htela ove homeopatske, ali nisam nasla...(sad bih znala gde da nadjem) . Uzgred, Mariya , i ja dojim bebu ali u sedecem polozaju i imala sam isto trip da ga ne ispustim, mada vise cerku..ona se bas mucila sa grcevima..[sm=duda.gif]

mati -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 19:37:11)

Suzi draga, normalno je da imas strahove pred vakcinu. Mada sve je to zbog toga sta nam se trenutno plasira i zbog svih megativnih prica oko iste.
Kad sam ja vakcinisala Matiju pre 6 god uopste nisam razmisljala, dr napise koja je vakcina na redu i mi vakcinisemo dete. Nije bilo ove pompe.
Sad za Mitra mi nije bilo sve jedno, ali smo odradili ks, cekali neki bezbedan period(bez gripa i virusa) i vakcinisali ga.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 20:46:23)

Ja se uopšte ne sekiram zbog vakcina. Moj glas ide za.
Uspavljujem macu pa se nadam da cu i ja uskoro :)

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 20:48:56)

Nisam ja protiv vakcina, samo eto postoji ta doza straha.
Ne verujem ni ja toliko toj priči koja je plasirana o vakcinama, ali se opet čovek zamisli.
Tek trebamo da idemo na kontrolu, evo jedva dve nedelje da su zdrave, pa će vakcina svakako malo da saceka.

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 20:57:36)

Veče!

Skockice, i ja dojim sedeći, nezgodno mi je kad legnem. Isto sam se u početku plašila da će mi ispasti beba, desilo se čak nekoliko puta i da zaspim na par sekundi pa se trgnem. Ali dobro, ako on nastavi tako lepo da ti spava, nećeš imati taj problem, samo da se još malo oporaviš od porođaja.

Sanjice, slatki su [sm=smiley27.gif] Kako su divne te prve ljubavi...

Ni mi danas nismo šetale, samo smo malo izlazile u dvorište, a ona se baš radovala, posebno maci. Sad je zaspala, ja idem da se istuširam, pa malo da čitam pred spavanje.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 21:18:04)

Moj glas ide i ne ide za vakcine. Sto kasnije to bolje.zbog detetovog imuniteta. Mi smo kasno primile vakcinu i mislim da nam je to bio dobar potez. To smo odlucili jer smo od drugog meseca sa inekcijama.druzimo. Sa T je drugacija prica bila. Odmah smo je vakcinisali. Ona je bila zdrava. Mozda sam nekog pokolebala, ali eto rekla.sam svoj stav. Ifim da piset_e o tome.
Nas dve stigle. Mm pakuje T. Meni je prijalo kod drugarice. Taman kad sam ostavila T stignem do skole. Nema cas. Nazad po T.

mati -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 21:43:42)

I mi smo Mitu kasno vakcinisali, ali to zato sto smo izgubili redosled. Promenili osiguranje i dr, ova druga nije imala uvid u prethodno lecenje, pa smo bas zakasnili.

eca89 -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 21:47:14)

I ja sam A., vakcinisala po programu, jer je bila zdrava.

Zenice, sta nam je sa Branki? Nema je nikako[sm=smiley13.gif]!

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 22:00:25)

Nema ni Branki ni Wiv ,bas neobično.
Ja ne verujem da ćemo se mi uskoro vakcinisati. Do sada su svaku redovno primile e za mmr videćemo. Do druge godine ima još dosta, još 6 meseci, tako da ne zurim. Ja sam za to da se odloži koliko god može. A i naša dr ne zuri s tim.

vocicana -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 22:06:26)

Stvarno ih nigde nema....Nedostaju mi mnogo.
Ljubim vas sve,moram na sredjivanje inace cu se slogirati od umora.
Kuckamo se sutra....[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 22:13:26)

Nema ih. I ja se to pitam. Branki javi se.
Suzi super sto ti je dr takva. To mnogo znaci.

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 22:37:42)

Vece mame
Suzi i nas isto ceka. S tim sto L sad treba da primi pentaxim pa onda mmr. E sad ja sam svakodnevno u kontaktu sa autisticnom decom. Nemam nameru da u skorije vreme dam L mmr vakcinu. Sacekacu. Neka me tuze il sta vec. Pedijatrica mi je vec pretila kako ce me prijaviti. Nek izvoli. Ja sam moje dete cekala godinama. Mucila se da dodjem do njega a sada tek tako olako da ga vakcinisem. Smatram da gde ima dima ima i vatre. Setite se kad ste vi bile deca da li je toliko bilo autisticne dece. Nesto postoji. Da li je mmr ili ne , necu ulaziti u to. Jednostavno , ja cu jos malo sacekati sa tom vakcinom . Mislim da pitate roditelje cija deca imaju autizam da bi vam isto rekle sto i ja....

skockice , ja sam isto lezala pored L i tako ga dojila. Nisam mogla sedeci. Ovako zaspimo zajedno [sm=smiley1.gif] sto se kakenja tice , da cuje se kod malih bebica kad kake. Losebno i kad piju antibiotik. Daj mu obavezno neki probiotik da mu ne narusis crevnu floru. Sta je sa bubregom; nisam ispratila a vidim da ga spominjes

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (8.3.2017 23:04:34)

Maraj, bas sam joj i ja pisala da uzme neki probiotik.
I umesto da spavam ja se zezam. A bas sam bila umrona.

Skockica -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (9.3.2017 0:44:15)

Hvala na savetu, najverovatnije cu mu uzeti biogaia te sam i Vasiju davala upravo da mu ne narusim crevnu floru. To me strah da ne ostanu posledice. Mada sam danas patronaznu pitala ona kaze to je normalno samo ako krenu afte da izlaze da mazem kanesten mislim, prvo bih svakako pitala dr.

Sto se bubrega tice, jedan je bubreg multicistican i ne funkcionise. Zbog toga su mi u 7. mesecu predlagali kiretazu i nesto sam na netu citala da nisam jedina. I druge su mame doktori plasili sa pricom da im moze dete umreti u stomaku ili ubrzo po rodjenju. To mi bas nije jasno posto je opste poznato da se sa jednim bubregom moze ziveti...

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (9.3.2017 4:47:02)

Dobro jutro.
Gde mi je Suzi? Da vidimo danas kakav ce dan biti [sm=smiley36.gif]

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (9.3.2017 6:31:05)

Jutro!
Ne znam gde je Suzi, ali ja sam tu [sm=smiley36.gif] Oči mi se zatvaraju, a beba spremna za igru od 6.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (9.3.2017 6:59:23)

Milence, ja to trazim Suzi da joj kažem da je kod nas ustajanje bilo pre četiri [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>