RE: Dečiji stomatolog (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


isidora88 -> RE: Dečiji stomatolog (30.4.2014 17:16:40)

bubulence kod koje zubarke idete?




Torbica -> RE: Dečiji stomatolog (1.5.2014 8:30:41)


IZVORNA PORUKA: bokicans

Torbice gde idete kod zubara?


dr Ivana Grubor, Novo Naselje, za svaku preporuku je, diiivna je




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (24.10.2014 13:30:54)

Moja ćerka (6g) ima strašnih problema sa zubima, čak i zubar ne može da vjeruje kojom brzinom joj se kvare [sm=smiley13.gif] Prvu popravku zuba je imala jako rano, više se ni ne sjećam. Srećom, najčešće je raspoložena za saradnju, ali ne baš uvijek. Ima 3 otvorena zuba, gangrena, zbog koje smo kupili i Waterpik da ispiramo te rupe...Pere zube non stop, ali jednostavno njoj se zub raspadne bukvalno sa prvom pojavom tačkica [sm=smiley13.gif]. Piti fluor, ne piti...ne znam.

Cijelo vrijeme sam se nadala da će kad izađu stalni zubi stvari malo krenuti na bolje. I evo, prije nekoliko su joj krenule donje jedinice, jedna mliječna se klimala i jedva nekako ispla, a dio korjena je ostao [sm=zmeden.gif] Zbar kaže da se tu ne treba ništa dirat da će to samo vremenom da izađe??? Krenule su joj šestice, koje jako polako izlaze, a dr kaže da moraju skroz da izađu da bi ih zalili. Međutim muž je povede kod koleginice od tog zubara, i ona ih zalije sve, bez obzra što su neke samo do pola provirile? Kako je bilo kod vaše djece?

I još jedno pitanje, druga jedinica koja je počela da raste, raste iza mliječne, jer ova ne mrda bukvalno. Dr je rekla da ova prva mora da se vadi. Da li se još nekome desilo i kako su djeca podnijela? Koliko je bolno?

Tačno vidim da kako je krenulo još ćemo na kraju i sa protezom završit, a ja ću nervni slom da dobijem od pranja, ispiranja zubića šezdeset osam puta dnevno (kad je napunila 4 god dr je rekao da mi moramo da počnemo da joj peremo zube, jer ih ona vrlo vjerovatno ne pere dobro sama, pa se zato tako brzo kvare [sm=smiley19.gif] )




Zemunka85 -> RE: Dečiji stomatolog (25.10.2014 18:39:41)

Bas mi je zao da se tako patite :(. Mi idemo kod zubara od jula, tada sam primetila karijes izmedju gornjih keceva, ona je imala 22m. U poocetku smo isli buukvalno dva puta nedeljno, sada samo na kontrole, mesecno. Njoj su zalivene petice. Program u kojem smo, svasta nesto podrazumeva i ja sam jako zadovoljna. Koliko sam shvatila ovo je cirkularni karijes i obzirom da je ta dijagnoza, odlicno ga drzimo pod kontrolom.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (25.10.2014 19:16:22)

Eto, a nama je rečeno da se mliječni zubi ne zalivaju [sm=zmeden.gif] Izgleda da je ipak vrijeme da promijenimo zubara, iako se ona vezala za ovog.

Inače, juče sam je povela kod drugog zubara radi te jedinice sto je rasla, a da ova mliječna nije ispala. Rekao je da nismo smijeli toliko da čekamo, te da sledeći put odmah dođemo ako prijmetimo da drugi zub niče, a prvi još nije ispao i ne klima se. (Njen zubar je rekao da će ožda ovaj sam da ga izgura? ) Uglavnom on joj je izvadio zub, i moja hrabrica nije ni plakala [sm=angel.gif] , a zubiću je korjen jako dugačak, duži skoror duplo i od zuba!

A ona ima isto tu dijagnozu cirkularni karijes, nadam se da će ti stalni biti malo kvalitetniji...

Pije li neke dodatke? Fluor? Neko kaže uzimaj, neko ni slučajno da ga ima dovoljno u pasti, do onih koji tvrde da je to čak i otrovno????[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Zemunka85 -> RE: Dečiji stomatolog (25.10.2014 19:27:59)

Mi smo se na ovog zubara bas navikli i ona je mnogo mnogo mnogo dobra. Mi smo radili razne faktore rizika i bice da je od antibiotika koji je pila 7m.
Mi ne koristimo fluor, vec svako vece premazujemo zube ksilitolom. Prala sam joj redovno zube,a li bas nece da nauci da pljuje, pa joj sada perem samo vodom i onda premazem ksilitolom.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (25.10.2014 19:31:01)

Gdje nalaziš ksilitol? Ja sam joj samo uzimala žvake bez šećera sa ksilitolom u apoteci, ali ne mogu nigdje da ga nađem. Jedna mi je drugarica preporučila Tooth mousse, nema kod nas da se kupi, naručuje se iz Engleske, ali ja na kraju nisam naručila. Muke žive.





Zemunka85 -> RE: Dečiji stomatolog (25.10.2014 20:36:38)

Mi to dobijamo u okviru programa koji smo uplatili kod ovog naseg zubara tj kupujemo.
Nisam pametna. I to mi mnogo kritikuju. Ali aj jedino da pustim da joj sa dve godine svi zubi propadnu ....




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (25.10.2014 23:57:25)

Aha, hvala. Pa pitaću, možda mogu i ovi da nabave nekako?!

Valjda im bude sve u redu sa zubima, koliko se trudim oko njih trebali bi biti kao biseri, a ne kao pregorjele kokice! [sm=smiley36.gif][sm=smiley13.gif]




veselicaa -> RE: Dečiji stomatolog (31.10.2014 10:58:42)

Moja Stasa ima pokvarene zubice ali 4 i 5 samo svi ostali su kao biseri beli.Skoro joj izasle donje 1 znam da je rano ali je njoj prvi zubic porastao sa 2,5 meseci pa mislim da joj se zbog toga brzo menjaju.Sve u svemu uzasno me nerviraju ti pokvareni zubi jer ona ne zeli da ide kod dr plasi se bas a pere ih stvarno redovno i dosta dobro mada joj ja jos uvek pomazem.Svi mi uglavnom kazu ne nerviraj se zbog 2 pokvarena zuba nije to nista ali ja bih volela da je odvedem da joj bar malo zubar to ocisti i otvori jer primecujem da se zali da je boli kada jede neku hranu koja se lepi za zube.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (31.10.2014 11:31:06)

Veselice, ne bih da te plašim, jer možda kod vas to i nije slučaj, ali ja bih je povela na pregled s obzirom da je boli kad jede.. Neka joj ne radi ništa prvi put, samo da kaže šta misli. Moja ćerka je imala bukvalno po jednu malu tačkicu na zubu, i zubar recimo nema termin nego tek za 10 dana nam zaaže. I mi dođemo, a zub totalno otišao za tako kratko vrijeme. On kaže da je to neki kvar u obliku kruške. Gore tačkica, a dolje sve pokvreno. Povedi je, pa ako nije ništa još bolje [sm=bravo.gif] Raspitaj se DOBRO za zubara, prvi utisak je najbitniji!




veselicaa -> RE: Dečiji stomatolog (31.10.2014 11:50:13)

Ma znas posto su samo ta dva ne brinem se mnogo a prosle godine je bila u bolnici i to smo bas zaglavili i toliko se istraumiralo dete da i mog muz gleda cudno kada obuce mantil.Vodicu je sad neki dan kod zubarke kod koje vec vodim stariju,eto samo da je malo vozi na stolici i da joj pokaze kako se pravilno peru zubi pa videcemo kako ce to proci.




Klarita -> RE: Dečiji stomatolog (25.11.2014 10:07:29)

Mi danas idemo kod zubara[sm=smiley13.gif] iako redovno pere zube i vodimo racuna, pojavio joj se karijes na petici. Nema strah od zubara jer je deciji zubar moja tetka (tatina sestra) sa kojom smo jako bliski, kao druga majka mi je, a K je zove nani, i vidjamo se non stop..danas popodne radi, (nije radila zbog slave, ali je pogledala prosle nedelje kuci) i potvrdila da je u pitanju karijes (nazva ga nekim imenom[sm=zmeden.gif]). Plasim se kako ce proci, ali sam joj obecala da ce rolerima od DZ do mojih pa ce valjda uspeti nesto...Ranije kad smo svracali kod nje na posao bez problema sedne u stolicu, poigra se svim i svacim, ucila je i da pere zube na vestackoj vilici...ali[sm=zmeden.gif] Ja imam jako lose zube...ako je povukla na mene...fuck[sm=hudicek1.gif]




Trcosava -> RE: Dečiji stomatolog (25.11.2014 10:12:06)

Ja sam prezadovoljna ovdašnjim dečijim stomatolozima. Ana ima katastrofalne zube. Do sada nije ni jednom pisnula. Doduše obećam joj uvek filly filly ako je dobra. Ali nema te sile da bi onda nešto izdržala ako je boli, pa tačno da obećam kule i gradove. Dakle stvarno mi je dete po tom pitanju hrabro.

E sad, ima jedna zubarka - njena koja je ok, a desi se da naletimo na jednu koja je menja i ona je SJAJNA! Ana od nedelje samo govori o zubaru i kako će opet da dobije winxicu na zubiću.
Dok ja recimo dok stojim i gledam Anu. želudac mi negde kod kolena [sm=jezicek.gif]




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (25.11.2014 10:39:42)

moji su isli kod stomatologa u paru,sto je greska jer bata nije hteo da saradjuje nikako zaurlao je.a seka videla pa odbila saradnju.uskoro ih vodim odvojeno [sm=smiley1.gif]

ja nikad nisam imala strah od zubara,nemam pojma kad me mama odvela prvi put.ali se nesecam plakanja kod zubara.dok moje starije dete ne mora ni da sedne na stolicu vec place.bicu uporna morace opet da ide uskoro.
ja sam bas bila prosle nedelje popravio mi jedan zub,sva sreca pa je bio jedan.jer nisam bila sigurno godinu i po dana kod zubara.dobro sam prosla.mislim da su mi zubi ok.da li zbog toga sto je mama pila fluorogal u trudnoci,ali meni su do prve trudnoce bili super.e onda mi se pokvarilo 6 zubica.i evo od posle porodjaja sa sinom sam popravila taj jedan prosle nedelje.

a ja imam pitanje,da li deci davati fluorogal,ja sam htela sinu pa nisam.a nisam ni ceri.a nemam pojma da li ga jos ima da se kupi[sm=zmeden.gif]




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (25.11.2014 10:47:42)

ja idem privatno,drzavno sam isla sve super popravljala redovno do kraja srednje skole.dok jedna zubarka koja je menjala moju nije mi ostavila otvoren zub i rekla da to tako treba[sm=zmeden.gif].da treba malo sutra i sad mi je taj zub krunica.inace bi imala i njega.od tad samo privatno imam srece pa mi je stric stomatolog i navikla sam kod njega,a sad i mm ide kod njega.nisam ga pitala da li bi deci popravljao zube,jer ipak nije deciji stomatolog.sina sam jednom vodila kod njega i rekao da su super.tad je saradjivao.jedino barem da ih odvedem kod njega na pregled,a ako ima nesto za poravljati da mi preporuci nekog decijeg ako on nece.




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (25.11.2014 14:14:38)

cockic ima da se kupi Fluorogal ili Fluonatril. Ja sam im davala na svoju ruku, pa prestala jer sam našla svašta kontra toga...Ne znam ni sama.[sm=zmeden.gif]




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 8:57:22)

evo od kad sam pisala bila zubarka juce u vrticu,cera nema ni jedan za popravku samo da pere zubice redovno.ali sa njom je problem jer ne voli pastu.probala sam svakakve paste,ali ona nece.sad sam neku akvafres od 3-5 godina i nju nekako i hoce.ali uvek joj je faca kao da se gadi.

a sin ima da popravi dva zuba,e sad da li je dva ili je to kvar izmedju zuba ova glavna sestra ne zna samo kaze roditeljima koliko i koji.nama rece 4ka i 5ca.do sad su mu zubi bili ok,tj nismo popravljali nijedan evo do ova dva nije imao pokvarene.ja se tesim da je lakse ako je kvar izmedju da ce imati samo jedno busenje.nemam pojma.ja nisam plasljiva zubara,niti sam ikad bila,isla sam sve redovno mada nisam imala sta ni da popravljam.nadam se da ce i oni biti ok za saradnju.cim je juce dao da mu vidi zube nadam se da ce popravka biti ok.planiram sutra da ga vodim pa da vidim kako ce da saradjuje.ipak prvi put ce mu busiti po zubima [sm=zmeden.gif]




choopa choops -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 9:13:21)

Držim fige da sve prođe super. [sm=pikapoka1.gif]

Moj se sin, za razliku od ćerke, plaši zubara. Sad više neće ni da zine tamo. A zubi su počeli da mu propadaju [sm=smiley13.gif] A sa njim imam i taj problem što ne da da mu mi peremo zube, već hoće sam, i onda naracvno ne opere dobro, pa se ja iznerviram, pa ga držim za glavu, dok perem, vriska, ludnica [sm=zmeden.gif]

Nekad mi dođe da im od muke sve zube povadim ![sm=smiley13.gif]




Peace* -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 9:19:47)

cockic, to jako zavisi od pristupa zubara.

Luka je sve popravke radi "na živo", bez anestezije, i nije se žalio. Čak, ako ga boli zub, odmah kaže i traži da zovem zubara - valjda zna da posle toga bol prolazi.

Mlađem su zubi ok.




Modessty -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 9:23:05)

Treba da vodim Danila kod zubara i uopšte nemam ideju kako da to izvedem! Bili smo jednom samo da mu pogledaju zubiće. Bio je dobar i sve se lepo završilo. On recimo dr ne daje da mu gleda grlo sa onom kašikom, već hoće sam da zine. ALi kod zubara je nemoguće da ne gledaju onim ogledalcetom! Kako će on to da podnese, ne znam! On se gadi na sve te instrumente. Ima nagon za povraćanjem.
Ima cirkularni karijes na petici. Plašim se da mu ne krene i na drugim zubićima.




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 11:01:24)

evo zvala mog privatnog zubara,inace mi je stric,kaze da prima decu sva sreca[sm=smiley1.gif].nadam se da ce i pekisa da navikne na njega,idemo u petak.ja ga nemenjam godinama,od nekih 17godina sam krenula kod njega da popravljam zube (kad mi je u dz.kreten zubar izbusila zub i rekla da treba tako prazan da ostane sa rupom bez leka plombe i naravno da mi je tako unistila zub,morala sam da vadim zivac i sad tu imam krunicu).evo i muz je poceo kod njega da popravlja zube i on je zadovoljan [sm=smiley1.gif]




cockic -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 11:16:28)

ma drzavno je bilo dobrih stomatologa pre jedno 20tak godina,mene je mama vodila kod jedene dobre zubarke pred skolu.stvarno je bila divna.posle ode u penziju,pa onda je dosla super zubarka u dz.koja je obilazila decu po skolama i bila je odlicna.bila je zaduzena za moju osnovnu skolu.i jednom zapadnem kod druge koja je bila za drugu skolu.i zena mi unisti zub.i od tad drzavno ne idem kod zubara.mada imam srecu da su mi zubi i ok.mene jedino strah samo od vadjenja zuba,npr. umnjaka.imam ih jos uvek jos se drze nekvare se i nesmetaju mi.tj ok su izrasli vilica mi je izgleda imala mesta za njih.jedino pamtim kako boli kad ti zubi rastu.desni su me bas boleli.meni su izrasli u 3 godini srednje skole.ne znam ni kad im je vreme.

pekisi ce uskoro 6ce.jer to raste oko 6te godine.ili moze i ranije?




Peace* -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 11:22:08)

Žene, zašto ne zalivate petice, one su stalne?




bubulence -> RE: Dečiji stomatolog (14.1.2015 11:28:08)


IZVORNA PORUKA: Peace*

Žene, zašto ne zalivate petice, one su stalne?

kada mogu da se zalivaju?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>