RE: stomačni virus (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Torbica -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:33:19)

Izvini ali ne slazem se sa tvojom sveki, pa kao da danima ima proliv...[sm=smiley13.gif] Naravno, ako ne stane za dan/dva... Vec ces videti danas. U svakom slucaju ako ne reaguje dva dana na probiotik, onda je intoksikacija i tad Smecta pokupi sve gadosti iz creva, kod mojih je ovo radilo posao. Samo sto je onda obavezna dijeta malo duze, minimum 5 dana jer se lako vrati dijareja. ovo ja iz iskustva sa mojima kazem. A moj svekar je zakacio od malca, ali i njega resih za dva dana...




Peace* -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:38:08)

Ja odmah kuvam pirinač, koji trpam u sve, Kao i pirinčanu vodu, opušteno je naspem u supu. Takođe, čaj od sušene kore nara, koji stavljam u sok od jabuke, u supu. meso barim, uglavnom propasiram u supici sa šargarepom i pirinčem, bude kao čorba. sveže jabuke, banane. štapiće. barim krompir, sa pirinčanom vodom pravim pire. i hranim ih svakih sat po 5 zalogaja.
Volim supu (tj tu kao čorbu) jer je to ujedno i tečnost i hrana.

Moja mama je stava da deca sa prolivom ne treba da jedu 24h, samo da piju. nakon toga ide dijetalno par dana, bez obzira dal je proliv stao, i onda jako polako uvoditi hranu nazad.




New Mom -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:38:09)

Mislis da batalim Enterofuril i dam Smektu umesto toga?
Probiotik nije dao rezultate, zato sam ovo uvela danas.




Olga75 -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:45:40)

samo dan i po ima proliv i vec u bolnicu na infuziju ?
zver je par puta imala tako bas gadan , njena pedijatrica je rekla da joj dajem linex3x1 dva dana pa ako se ne smiri enterofuryl do 5 dana
naravno ako dehidrira u bolnicu
ali ja sam joj bukvalno svakih 10 minuta poturala flasicu onu od 3 dcl da malo popije




cockic -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:48:35)

ja sam davala prolife pastile ili ih ja izdobim pa u spic sa malo vode.a ako hoce das da izgricka,jako je mekana.mojoj ceri se nesvidja pa moram sa spricem.mislim da su najbolje.ovo moze i na komad je 37din. jedna.a kapsule su oko 800din 20kom.

kombinacija je taj prolife i duobiotik.do sad resavalo problem brzo.znaci npr. 1 pastila prolife ujutru,i 1 duobiotik predvece sve pre ikakvog jela.




New Mom -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:49:40)

Imao je proliv u ponedeljak pre podne 3x. Pa od onda do nocas nista.
Ta dva dana sam davala probiotik i dijetu.
Danas uvela Enterofuril (rece ili 3x4ml ili 2x1 kapsula) i to treba i sutra da dajem.
U bolnicu ako se ne smiri do sutra, vrati se T. ili krene i da povraca.
Ovo sam usput napisala za sveki.




Torbica -> RE: stomačni virus (7.5.2014 11:57:34)

Nisam nikad davala Enterofuril pa ne znam da uporedim sa Smectom. Sad kad si krenula sa njim, nastavi. On takodje vezuje bakterije, i trebalo bi da zaustavi. Ako je intoksikacija.. Ako je virus.... Zato ja volim Smectu jer je univerzalna.
Nisam imala potrebe pa se drzim onoga sto mi je uvek resilo. Ali ne kazem - Enterofuril je odlican preparat.
Sa dijetom sam malo strozija nego Peace, nikakve sveze jabuke, bareno meso... To kad se formira stolica. A moji tamane kao krem supicu - izblendam kuvani pirinac, krompir i mrkvu. To bas vole.
Javljaj se, valjda ce stati danas! [sm=smiley31.gif]




Sanjica26 RR -> RE: stomačni virus (7.5.2014 12:05:26)

Sve te sumptome sto opisujes NM imala je Teodora. Smecta je odmah resila problem. Mukica kad joj se smirio proliv nije smela da sedne na wc solju. Meni je u toku dana od dve kesice odmah bilo bolje. Bukvalno sam u kupatilo isla na svakih pola sata. Mi smo isli na infektologiju jer ipak imamo bebu kod kuce, pa se dr plasio za nju.




Torbica -> RE: stomačni virus (7.5.2014 12:07:39)

Jos jedan obozavalac Smecte [sm=jezicek.gif]




vonavoj -> RE: stomačni virus (7.5.2014 13:05:50)

Nama se dobro pokazala prolife ampula..daje se jednom dnevno..2-3 dana




New Mom -> RE: stomačni virus (7.5.2014 16:00:34)

Oko 11h je pojeo malo kuvane sargarepe. I pomalo slanih stapica. I evo sad opet proliv - voda.[sm=smiley13.gif]




Torbica -> RE: stomačni virus (7.5.2014 16:09:10)

Probaj da mu das crni caj, nezasladjen, umesto vode [sm=smiley13.gif]
Ovako, da je moje dete, ja bih mu uvece dala Smectu, i ako bude mirna noc/jutro ne bih ga vodila u Deciju sutradan.




New Mom -> RE: stomačni virus (7.5.2014 21:14:08)

Ajd ti njemu podvali caj, ili probiotik ili rehidran... To je opasan igrac.

Veceras oko osam je opet imao proliv, ovaj put nije voda vec je tacno ona sargarepa izgleda prosla kroz njega samo.
Ne znam dal da smatram pomakom sto ipak ima sadrzaja, bez obzira kakav je.




Torbica -> RE: stomačni virus (7.5.2014 21:38:20)

Pa znas kako, moji popiju po koji gutljaj povremeno jer budu zedni, stvarno im podvalim... Prvo par gutljaja caja pa kad se raspamete dam vode ali prvo caj. Sta cu, ja kao mazga uporna. Iskreno, isteram svoje na ovaj ili onaj nacin u ovim situacijama. Nisam nikad dala rehidran. Cim nije skroooz voda, trebalo bi da je malko bolje. Brzo ce ti se kasti a ja vas grlim [sm=smiley31.gif]




New Mom -> RE: stomačni virus (8.5.2014 8:35:04)

Nocas u tri opet proliv kao sinoc, sve sargarepa u komadima, jutros u 7h opet.[sm=smiley13.gif]

Grisine nece, suvu perecu isto. Hteo je malo banane samo.

Torbi, radim tako i ja, al ne cini mi se dovoljno.




Peace* -> RE: stomačni virus (8.5.2014 8:42:57)

A zašto šargarepu? Skuvaj pileću supu. skuvaj pirinač. Skuvaj krompir.

Daj mu pire od krompira i pirinčane vode.
Pa mu daj supu u koju propasiraj pirinač + dospi pirinčane vode.
Daj mu crnu čokoladu.




Torbica -> RE: stomačni virus (8.5.2014 8:52:35)

Moji ta prva dva dana SAMO kuvani krompir i pirinac, banane, suve perece, dvopek, crni caj.
Joj, bas se ne da [sm=smiley13.gif]
Ja mislim da je pileca supica jaka - mada po najnovijim istrazivanjima dete ni ne treba da je na dijeti jer je vec u malnutriciji ali iskreno ja to ne mogu da prihvatim i radim iskljucivo kako sam napisala jer mi svaki put do sad zavrsilo posao. U najgorem slucaju Smecta od 3-eg dana i nastavak dijete, evo 6 godina sam mama i svaki proliv sam resila bez Rehidrana ili bilo cega...




Peace* -> RE: stomačni virus (8.5.2014 8:55:30)

Ali ako je to samo voda u kojoj se kuvalo meso (ja recimo na nekih 4l vode ubacim 1 batak i kuvam), voda malko požuti i dobije ukusa... pa ako je još razblažiš sa pirinčanom vodom... Nije ni bitno, možda zaista jeste jako, mojima se pokazalo kao korisno, ali kod mene je baza za sve pirinčana voda i pirinač - pa se tu slažemo.




Didy -> RE: stomačni virus (8.5.2014 9:01:16)

Ja prvi dan ne dajem apsolutno ništa od hrane ili eventualno grisine i prepržen hleb. Šargarepu ne dajem prvog, često ni drugog dana kad je jači proliv. Neće im biti ništa jedan dan i da ništa ne jedu, pogotovo ako već nemaju apetit. Onda polako uvodim pirinač, bareni krompir i šargarepu, eventualno bananu i jogurt, ali to tek trećeg dana. Onda bareno meso, pa pažljivo sve ostalo ako stolica krene da se formira. I isto kao i Torbica im uvaljujem tečnost, čaj i rehidrant, malo na kvarno, malo se ubeđujemo. Ako se baš zainate, dajem im na špric 5 ml rehidranta svakih deset minuta, čak i kad spavaju, samo prođem i saspem im u usta. Možda sam surova, ali kod mene oko takvih stvari nema puno pregovora i moji već znaju kad sam ozbiljna i ne pokušavaju dugo da se bune. Hoćeš-nećeš-moraš i gotovo. Za rehidrant mi kažu - Neću to, to je gadno. A ja dođem s čašom i kažem - Znam da je gadno, ali moraš popiti da ozdraviš. I stvarno vide da se ne šalim, pa se ne bune dugo. Oni tvrdoglavi, ja uporna ko mazga i zna se čija je poslednja.
I da, još jedan obožavalac smekte. [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] Ako je jak proliv, dam je odmah prvog dana, ni ne pokušavam s probiotikom.




Torbica -> RE: stomačni virus (8.5.2014 9:10:23)


IZVORNA PORUKA: Peace*

Ali ako je to samo voda u kojoj se kuvalo meso (ja recimo na nekih 4l vode ubacim 1 batak i kuvam), voda malko požuti i dobije ukusa... pa ako je još razblažiš sa pirinčanom vodom... Nije ni bitno, možda zaista jeste jako, mojima se pokazalo kao korisno, ali kod mene je baza za sve pirinčana voda i pirinač - pa se tu slažemo.


Peace, slaba ti je ta supica [sm=smiley36.gif] Pa to je bas blago, kod mene se zna sta je pileca supica - sitnez od celog pileta, povrce i dopunim vodom do 4 l. Jos domaci pilici pa je stvarno jaka. No svejedno - svako ima svoj fazon, i jedino je vazno da radi posao. Ja cak ni probiotik 6 godina ne menjam, onaj najprostiji od Ivancica, posle se pojavio Forte, ma kakvi, ono sto mi radi posao - ne menjam. Tako da ne mislis da smatram da je samo moj nacin ispravan, naprotiv - nego kod mojih ovo pali pa se drzim toga kao pijan plota...




Peace* -> RE: stomačni virus (8.5.2014 9:24:08)

Pa to ti kažem, ja napravim baš blagu supicu, mada, i moji pilići domaći, i nisam baš sigurna što im se tepa... [sm=smiley36.gif]




New Mom -> RE: stomačni virus (8.5.2014 10:17:17)

Skuvala sam krompir, šargarepu i pirnač i tako dala. Jeo je malo banane.
Čokoladu se ne usuđujem jer njega to odmah protera.

Naravno da se ne ubeđujem ništa. Mora da popije, kako god, kašikica, flašica, špric. Al realno, sve to lakše izvesti bez stomaka i kad nisi u 39.nedelji trudnoće.




Torbica -> RE: stomačni virus (8.5.2014 10:22:15)

[sm=smiley13.gif] mogu da zamislim.....[sm=smiley13.gif]
Drzi se draga, samo da napisem da meni to svakako ne zvuci za Deciju, drzim fige da se zaustavi danas!




Didy -> RE: stomačni virus (8.5.2014 10:25:30)


IZVORNA PORUKA: New Mom

Mora da popije, kako god, kašikica, flašica, špric. Al realno, sve to lakše izvesti bez stomaka i kad nisi u 39.nedelji trudnoće.


Naravno. Nadam se da će biti bolje već danas. Mrzim kad su mi deca bolesna, mogu misliti kako je tek tebi sada.




New Mom -> RE: stomačni virus (9.5.2014 11:50:02)

Juce sam presla na Smectu. Ali oko 20h opet proliv, kao nesvarena hrana, a jutros oko pola sest opet voda. Do 9h ih je imao jos nekoliko. Svekijevci su ga odveli u bolnicu. I tamo je imao prolive. Uzeli su uzorak stolice, to ce sutra biti gotovo. Krv su vadili, kks je u redu.
Th ostaje enterofuril, probiotik i dijeta.
I kaze dr da ocekujemo da ce i do 2 nedelje ovako.[sm=smiley13.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>