Tiziana -> RE: Razgovori mama 2025 (25.6.2025 22:53:58)
|
Znaci uvek bude lako..Slazem se, samo da su zivi i zdravi. U Bg je svake godine ''tuca'' oko toga ko ce gde da upadne, u koju gimnaziju. Donja granica/odnosno najmanji br poena dovoljan za upis u nekim gimnazijama bude 93, 94 poena..i to je ono sto deci nabija pritisak. Znaju da nemaju puno prostora za gresku. Vecina dece se zaista dobro i spremi pa je onda i ''konkurencija'' velika.Ja sam zagovornik toga da se ide u gimanziju gde teritorijalno pripadas. Onda ne bi bilo te price koja je skola bolja koja gora. Moja mama je tako isla. Ranije je bilo tako. Njoj je Cetrnaesta gimmnazija bila prekoputa kuce i tu je isla. Ok mi je da postoje specijalizovana odeljenja za nadarenu decu kao sto je Lesicina cerka i ok da oni onda idu tamo gde ima tih odeljenja, a svi drugi u najblizu gimnaziju i to je to. Isto tako, Ok mi je da imaju neki vid mature na kraju osmog, cisto da znaju gde su sa znanjem.. No dobro. Neka se deca sad opuste i uzivaju u maturama. Meni da se ovaj gimnazijalac raspusti, upropastise ih poslednje tri nedelje da bi imali dovoljan broj ocena. Na nos im je izaslo 4 meseca blokade.
|
|
|
|