RE: Hemoroidi (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


jovicaa -> RE: Hemoroidi (20.6.2011 19:18:30)

jao sta da vam kazem.... ja sam muku mucila, nikako da omeksam stolicu, cak je i sad posle sest meseci od porodjaja ponekad tako[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
jedite kompote od sljiva, jabuke, suve sljive uopste. ako imate problem sa opstipacijom potopite suve smokve u vodu i ostavite da prenoce pa ujutro pojedite te smokve i popijte vodu, pomaze!
voda je zakon! sto viseeee vode, znaci litre i litre, jabuke su dobre u bilo kom obliku, mozda jogurt sa probiotskim kulturama, corbe, uopste kuvana hrana, mekinje.... probajte pa sta vam pomogne. meni su dosta pomagalae suve sljive i kuvano, kuvano, musli, prodigest do besvestii....




jovicaa -> RE: Hemoroidi (20.6.2011 19:19:50)

a dok se doji moze da se pije portalak sirup, ja sam ga pila kada je bilo najgore. to je obican mlecni secer ne moze da skodi bebi!
samo ga ne treba piti jako dugo u kontinuitetu da ne naviknu creva
capo tebi bi on pomogao!  mozes da ga pijes dok ne izlecis rane...
od krema:faktu, mosusna, jos neku kremu sam koristila ne mogu da se set_im kako se zove... pitajte u apoteci, ima raznoraznih mazalica...




jovicaa -> RE: Hemoroidi (20.6.2011 22:23:00)

IZVORNA PORUKA: bojanica7

jovice, ja sam imala pre nekoliko godina. dobila ih posle egzita jer sam sedela na zemlji nekoliko dana. glupaca... i tad sam koristila taj factum neki sto je new mom rekla... i sta znam, povlacili se pa vracali... kad sam pocela da jedem vise kuvano i da pijem manje alkohola (to znam da kod tebe nije slucaj) povukli su se. ali su se recimo uvek pojavljivali kad god bih sela i na pola sata na hladan beton. e sad, ne znam kako bih ti jos pomogla...

hoces da kazes da pijem puno alkohola[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
zeno ne stizem da zivim, alkoholisem se samo u posebnim prilikama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




bratzz -> RE: Hemoroidi (21.6.2011 1:20:31)


IZVORNA PORUKA: jovicaa

mogu da se piju dok dojis?

Mogu, ja sam pila odmah posle porodjaja i dojila sam. Nisam ih pila na svoju ruku doktor mi je reko da ih pijem kad je video koliki su mi hemoroidi i od tad se kunem phlebodia i svima preporucujem.




Anoniman -> RE: Hemoroidi (22.6.2011 16:45:05)

Soni pisala sam na predhodnoj strani. Ovde možeš postaviti pitanja koja te interesuju. Ja lično imam problema sa opstipacijom i to pokušavam da dovedem u red da ne bih imala većih problema.
Moj muž ima unutrašnje hemoroide tako da bijemo bitku sa njima. Probao je raznorazne kreme i jedino što mu deluje je fisuran mast. Pio i čajeve. Ali definitivno je ishrana najbitnija. Pa evo da dodam meso u bilo kom obliku osim kuvanog je opasno za hemoroide. I da ponovim što su već cure napisale kuvano, kuvano i samo kuvano jelo, ali ne supa! I da, doktor će svaki reći grickalice slano, slatke ne nikako! I da , kiselo isto treba što manje jesti.




soni -> RE: Hemoroidi (22.6.2011 19:02:37)

Hvala Pcelice... Ja nemam problema i samo da ne pocnem jos i sa tim da se patim...Mm ima i to konstantno... ja svaki dan kuvam, ako ne neko jelo na kasiku onda ima bar svaki dan supica... NJemu je stolica ok, upravo zbog pravilne ishrane ali opet... Sve zive kreme je probao, cepice .. nista
sad cu da citam sta si napisala, a i ostali ovde
[sm=smiley31.gif]




Brana -> RE: Hemoroidi (22.6.2011 21:16:44)

Posle porodjaja su mi se pojavili veliki problemi sa hemoroidima,pogotovo pred dobijanje,odmah se pojave i nateknu,nekada puknu a nekada samo splasnu,imam i unutrasnje i spoljasnje.
Nevenova mast i Mosusna su zakon,od kako njih stavljam,mnogo mi je bolje,polako se povlace,toplo preporucujem.




Anoniman -> RE: Hemoroidi (22.6.2011 21:32:37)

Soni jel tm ima unutrašnje hemoroide?




mirjanica -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 9:12:44)

Zene drage, pomagajte! Izgleda su mi se pojavili, a ja ti pojma nemam nista o tome, kuku meni. Od pocetka trudnoce imam problem sa stolicom (ranije nikada). A poslednjih meseci je jako tvrda i mislim da se otuda ovo cudo i pojavilo. Sad izvinte me na objasnjenju, al to je meni kao nesto ispalo, ne boli nista, al ipak je ne znam sta sa tim da radim? Cime smem da mazem (svinjska mast, pavloviceva..??) i jeli to vracam sama?? I kome da se obratim za to, jel kad odem na iduci pregled kod gin? Auf, samo mi je jos ovo trebalo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Ana RR -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 10:23:54)

Mirjanice, ja ti napisala i trećem trom. evo i ovde ću.
Meni su se pojavili hemoroidi posle sedenja na tvrdoj i neudobnoj stolici. Dr mi je rekla da kupim Hemor M mošusnu kremu i nju mažem svako veče. Povuku se odmah ali ako opet sedim negde gde mi je neudobno oni iskoče. Ne smetaju mi jer ih uopšte ne osećam, ne bole, ne krvare, baš ništa.
E sad, ne kapiram o kakvom vraćanju pričaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kod mene su spoljašnji i to je toliko sitno da se jedva vidi.




Anoniman -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 10:36:02)

Unutrašnji hoće da ispadaju, ali to u poodmaklim fazama, pre toga imaš stalno krvarenje, i ne zgodan pritisak kad imaš stolicu.
Mislim da je najbolje da odmah okreneš svog dr ginekologa i da mu kažeš šta osećaš pa ili će ti reći šta da mažeš ili će ti reći da ideš na hirurgiju. Inače to je dr zadužen za hemoroide i prelome. Tako da te ne plaši naziv hirurgija.




soni -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 10:47:03)

Pcelice citam sta pises ovde... :))))[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mirjanica -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 12:52:52)

Anci, pa meni nisu izasli od sedenja, nego zbog problema sa zatvorom i tvrde stolice. Pa ta je neka kvrzica iskocila, nisam ja na to ni obratila paznju, nego prilikom tusiranja slucajno! Lepo kvrzica visi, ne boli, ne krvari, nista.. e sad ispricala sam svekiju, ona je farmaceut, i ona mi rece da se redovno zapiram, mazem to necim i posle tusiranja da "gurnem to unutra". Ja tako sad i uradila, s tim sto sam napravila tu svinjsku mast u 9 voda, moze kazu i pavloviceva, pa da vidim sta ce biti.. sad osecam blago peckanje, valjda od tretiranja, nemam pojma...
Pcelice, sacekacu koji dan da vidim kako ce ovo reagovati pre nego pitam dr!




Ana RR -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 12:57:31)

Znam Mirjanice da nije od sedenja, ali sve je to isto. I ranije sam sedela na neudobnim stolicama pa mi nije smetalo a sada bebac pritiska karlicu i eto čuda odmah. Tako i kod tebe. Jedi pahuljice ujutru ili uveče, ja ih kupujem u zdravoj hrani. Pomešam ovsene, ječmene, ražane i jedem sa jogurtom. Odlično je za probavu.
Posle svakog odlaska u wc se tušnem, a svako veče mažem tu kremicu što sam ti napisala. Preporučila mi je moja dr i pomaže mi.




jovicaa -> RE: Hemoroidi (27.6.2011 12:59:56)

imate na prethodnim stranicama sve sto vam treba u vezi hemoroida, prelistajte!




Jesenjin -> RE: Hemoroidi (17.9.2011 9:18:54)

Da li je neka od vas u trudnoci koristila tablete Phlebodia?
Ovaj tekst sam nasla na Internetu: "Lečenje hemoroidalne bolesti u trudnoći se zasniva na olakšavanju simptoma (bola i/ili krvarenja upotrebom flebotonika (Phlebodia 600) i stimulacijom crevnog tranzita upotrebom biljnih zapreminskih laksativa (Transilane). Phlebodia 600 spada u grupu biljnih flavonoida, hidrosolubilnih biljnih pigmenata dobijenih iz pomorandžine kore tehnikom hemisinteze i koagregacije. Ona ima dokazano vaskuloprotektivno i venotoničko dejstvo. Primenom Phlebodie u dozi od 3x1 tablete dnevno kod najvećeg broja pacijenata bol se otklanja drugog dana bolesti, a krvarenje trećeg dana, nakon čega se ovaj lek može koristiti u dozi od 1x1 tableta dnevno kako bi se prevenirala pojava relapsa. Klinički je dokazana u brojnim studijama bezbednost Phlebodia-e u II i III trimestru trudnoće. Ne preporučuje se upotreba ovog preparata u I trimestru iz etičkih razloga."




World -> RE: Hemoroidi (17.9.2011 10:32:52)

ne znam da li sam to vec napisala, ali ulje od kantariona je super protiv hemoroida... a ove gore tablete se,koliko, znam koriste kad imas crijevnih problema.... i s obzirom da sam protivnik medikamenata, a narocito za trudnice, ipak sam vise za ove prirodne varijante....




Azra_ -> RE: Hemoroidi (27.9.2011 10:01:27)

Evo i mene u nadi da cu pomoci nekoj trudnici. ja nikada nisam imala problema sa hemoroidima, nisam znala ni sta je to ni kako se manifestuje, a onda me u 6.mesecu snasla ta nevolja... Jedno tri-4dana nisma mogla ni da sedim, ni da lezim , ni da setam, uzasno bolno.
Uzela sam neku biljnu mast, od toga nikakve vajde, a onda sam konsultovala ginekologa koji mi je preporucio tablete Phlebodia. Rekao je da su u trudnoci bezbedne i da ih cak daju u slucajevima kada postoji manji zastoj u razvoju bebe, jer lek utice na poboljsanje cirkulacije, tj.venskog protoka.(zao mi je sto nisam zapamtila sve od reci do reci pa da sve lepo napisem). U roku od 2 dana nakon sto sam pocela da pijem tablete bolovi su prestali i svakim danom mi je bilo sve bolje i bolje.




smeskicTB -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 11:54:10)

evo i mene na ovoj temi-nazalost!
od pocetka trudnoce se javio problem sa probavom i stolicom. velik problem.
i dr mi je uvela sirup laktulozu. i moja sihrana je inace ok-puno zitarica, lanenog semena, mekinja, voca..kuvala sma i kompote..i zaista je bilo ok, tj podnosljivo..redovna, tvrdja stolica..ali bez problema..

no, psolednjih sedam dana se problem vratio..ali je bilo stolice..teze, ali je bilo..
no, nocas je nastao veliki problem..analni otvor se orvorio i ni makac..
pomogle su mi mikroklizme..tek druga..
ali naponi su bili veliki i uplasih se zbog bebica..sta su vama dr govorili u vezi toga?
meni je na psolednjoj kontroli grlic bio odlican..i uplasila sam se da ne bude ok, jer taman sto mi je dr rekla da necemo raditi serklaz iako sma blizanacka trudnica..

uglavnom, ne znam kako pregurah..i pojavio se jedan spoljni hemorod.
cula sma se sa dr i preporucila mi je faktu i neke kreme od nevena i kantariona.
moja mama je dobila za vreme porodjaja jedan i stoji i ne pravi joj problem..
nisam znala sta bi smela..pa sam sa dr dogovorila da prvo tu prirodnu kremu mazem, redovna higijena naravno, praktikovacu sada i spole piskenja..jer ipak me ceka jos pola trudnoce..i porodjaj..

da li se moze ocekivati da se povuce?
ne boli me od jutros..ni kada sedim..jedino se plasim naredne stolice.




Azra_ -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 13:01:05)

S, ja nedelju dana nisam bila ni ziva ni mrtva od bolova. Probala sam mast Hemor ali nikakvo poboljsanje. Kod mene je bio unutrasnji hemoroid koji se upalio i ispao i to je uzasno bolelo. Tek sa tabletama Phlebodia se problem smirio. Hemoroid je jos uvek tu, ali ne boli. Sada mazem razne biljne kreme da pokusam da sprecim da se to ponovo aktivira ako je moguce.
Probaj vodu Donat, meni pomaze. Smiri mi zeludac, kiselinu i imam redovniju stolicu.




smeskicTB -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 13:50:14)

Azra [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
ne znam da li donat vode ima ..nisma je vidjala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i da, uzeh kremu hemo-stop..kazu trudnice je hvale..ima nevena, ulje kestena, vrbe..moze i za unutrasnje i spoljnje i ako ima krvarenja..
javicu vam rezultate.




bea83 -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 13:57:43)

Smeškić donat voda je super za stolicu,ali malo teže se nalazi,mislim da ima u Tempu. Joj ovo će grozno da zvuči ali ovde smo sve naše[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]- probaj posle tuširanja kadsve dobro dezinfikuješ i opustiš se da namažeš kremicu na prst (stavi plastične rukavice ako ti je fuj) i da ga polako vratiš unutra. Ovo je meni mama savetovala koja ima jako dugo (od prve trudnoće sa mnom) problem sa hemoroidima. Poenta je da će se on (to je ustvari upaljena vena) mnogo brže povući kad ga vratiš unutra jer je tako omogućena normalna cirkulacija kroz njega. Ovo naravno važi za početni stadijum, kad ništa ne krvari. Meni se to ponekad javi (zbog moje neredovne stolice) ali ja uvek uspem ovim trikom da sve vratim na svoje mesto[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




smeskicTB -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 14:32:57)

beice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]hvalaaaa!
i moja mama mi je savetovala isto..i evo bas sam isla na tusiranje..i da ga napipam, kada on manji duplo![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
i mislim da se on sam povlaci..ali cu videti veceras..nije mi fuj..sta sve radimo, telo upozanjemo..pa ko ce nego ja;)..tako da ako ga bude, malko cu ga i pritisnuti..
mackacu ovu kremicu dva puta dnevno..valjda ce me bog pogledati..
uz mucnine..a sinoc sam i povracala uz ovu situaciju stvarno se osetim bas malaksalo i namuceno..





Azra_ -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 15:18:24)

Ma sve to mora nekad da prodje, pa nam se javi nesto drugo, pa to prodje i tako u krug. To je cena koju placamo da bismo bile mame. Kazu da vredi, znacu kada se to i zvanicno desi.[sm=smiley1.gif]
Ja Donat kupujem u Tempu. Jedna flasa od 1l je oko 90dinara, i ako se pridrzavas upustva, to ti je dovoljna doza za dva dana. Ne moras da je pijes bas svaki dan, kako ti prija...




smeskicTB -> RE: Hemoroidi (11.10.2011 17:22:38)

ee super Azra...pokusacu da je nadjem!
mada je sigurno ima i u maksijima, oni su ista firma.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>