RE: Hemoroidi (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


Trcosava -> RE: Hemoroidi (3.5.2013 11:02:28)

Lady, ako i dalje krvriš, možda se jednostavno malo ojela guza. Probaj da se malo namažeš pavlovićemo (bilo kojom dečijom). Možda pomogne.




Snelle -> RE: Hemoroidi (3.5.2013 14:43:53)

Evo i mene u ovoj temi. Posle porođaja su mi se pojavili hemoroidi, inače nikad pre nisam imala sa njima problema. Kod mene pravi problem faktički ni ne postoji, jer oni niti krvare, niti su bolni, jednostavno su tu prisutni. Moje pitanje je da li ima potrebe da preduzimam nešto povodom njih ili nema potrebe da ih diram s obzirom da, kao što rekoh, nikakve probleme mi ne prave?




dunja RR -> RE: Hemoroidi (3.5.2013 14:48:28)


Snelle, meno se to desliko kada sam krenula da radim za Ringeraju - mislim da je to zbog toga što sam baš puno sedela za kompom. Isto kao kod tebe, njiti su krvarili, niti boleli, samo su bili tu (jedan ili dva). Uvela sam više vode (inače je pijem malo), više šetnje, i prošli sami od sebe, nikada se nisu vratiči (nadam se da i neće).




minnica -> RE: Hemoroidi (3.5.2013 21:24:57)

Ja sam imala iste takve posle porođaja. Isto bez krvarenja i nekog bola, više neprijatnost pri izbacivanju stolice. Ja ih nisam lečila, osim što sam se tuširala 2-3 puta dnevno. U suštini, bio je problem samo kad je tvrđa stolica, a to se može regulisati ishranom. Posle je prošlo samo od sebe, a u ovoj trudnoći ih (još uvek) nema.




Ushtipak -> RE: Hemoroidi (17.2.2014 12:08:09)

Ja sam dobila posle prvog porodjaja, jako su krvarili, ali uz cepice od kantariona i nevena, situacija se potpuno smirila za par nedelja. Inace ih nikada nisam imala. a stolica mi je uredna i u ovoj trudnoci, ali posto sam pisala radove za fakultet i sedela dosta, dobila sam jedan spoljni hemoroid koji mi zaista pravi probleme. Da li se sme koristiti neka krema u trudnoci za to?




Milica cica -> RE: Hemoroidi (18.2.2014 0:17:32)

Ukucaj Hemero protect, piše da može u trudnoći, a meni je tako rekla i farmaceut apoteci.




Klarita -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 14:04:39)

Evo samo ukratko da napisem sta meni pomoze[sm=smiley1.gif]

Dva dana sam bila kao luda, znaci oci ispadaju od bolova...nije mi gore nikad bilo. Nisam mogla polozaj da nadjem ni za lezanje, a, kamo li za sedenje, ne daj Boze [sm=smiley19.gif] Posle svih mogucih melema, magistralnih preparata i ostalog, cak i faktu nije pomogao...tinjali su nedelju, dve ali nisu bili bolni. Stavljala sam sve zivo sto sam cula. kad su se toliko upalili da sam morala kod dr-a, posle trece doze antibiotila cefalexin od 500mg 4x1 kapsula i stavljala sam na maloj vatici domace kantarionovo ulje pa izmedju guzova, da mi 'prostite, te mi je malko bilo bolje, sad vec puuuno bolje. Jos uvek su tu, ali su se smanjili i nisu oteceni i napregnuti. Dr je propisao i supozitorije faktu, ali kakvi crni cepici, i ovu vatu dok sam menjala na 2-3 sata pa mi suze letele, a kamo li cepic da sam gurala.
I tako...cisto da mi ne prodje trudnoca bez muke i problema,pred kraj me obelezise ove napasti.




Torbica -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 14:17:30)

Klarita, uzmi istuckaj led i stavi u neku krpu, pa na njih, po koji minut, da vidis kako se lepo izduvaju.. Ja sam moje operisala pred trecu trudnocu, jer mi je bilo dosta dva porodjaja sa njima... Srecno i da brzo prodju!




Jole84 -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 14:19:52)

Klarita bitno da je malo bolje stanje. [sm=smiley13.gif]




anajid -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 14:40:43)

Torbice,koliko je "teska" operacija,koliko traje oporavak?Jesu li ti se vratili poslije?Ja imam grdne muke nakon trudnoce i prirodnog porodjaja sa blizancima.Jedan mi stalno ispada prilikom velike nuzde,svaki put se perem i vracam ga unutra.Kad se upale to su muke teske.Razmisljala sam ozbiljno o operaciji ali malo mi frka.




Torbica -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 17:00:56)

Anajid, ja do pred kraj prve trudnoce nisam znala sta su to hemoroidi. U 37-oj nedelji mi je trombozirao, jedan, bio je onako duguljast i 1 cm velicine, ali tromboziran. Naravno, hirurg ga je secnuo i taman sam se do porodjaja lepo oporavila. E onda muke zive, nekih 10 tak dana je trebalo da prodje da se sve smiri.... Pred kraj druge trudnoce opet epizoda i ja kod hirurga a on sto nisi dosla pre trudnoce??? Pa sto nisi rekao...Joj. No taj put bez tromboze, samo klasicni, i naravno posle porodjaja isto... S tim da dodjem kad se smire da ih operisem. [sm=smiley13.gif]
E, bebac je bio 6 meseci kad su mi krenuli opet... Odem ja kod hirurga, s tim da me samo pogleda pa cu doci opet, ali mu i kazem da planiramo ubrzo trecu bebu. On kad je cuo, kaze, ne, ne, sad cemo mi to resiti. Joooj, moj bebac samo siki, tek sam mu krenula uvoditi prvi nemlecni obrok, kako cu?!!! Jel imas zalihe? Imam. Pa? Ujutro podojis bebca, dodjes, operisem te, ako sve bude ok sutradan te pustam kuci. Dakle samo dan ipo bebac nece sikiti.... Naravno, opsta anestezija, prvi dan na morfijumu... Posto je privatna klinika u pitanju, bebca mi je doneo muz to popodne da se pomazimo... Kad je izaslo dejstvo morfijuma... boli uzasno. Mada, meni je u glavi bilo samo beba i dojenje. Ali ideja da NIKAD VISE necu imati hemoroide je bila predivna. Kaze moj hirurg, 30 godina operisem i nikad se nikome nisu vratili. Oporavak je gadan, najteze je imati stolicu, joooj, svaki put sam cupala onaj radijator u kupatilu, stvarno je uzasno prvih 10 dana. E onda je popustilo. U trecoj trudnoci i porodjaju sam bila blazena. I pored male epiziotomije u petak, u ponedeljak sam sedela. Oporavila se kao nikad. Mislim, moj savet je, bolje preziveti ovu JEDNU gadnu epizodu nego se muciti sa njima, jer fakat je da su uporni i dosadni. I da, izmlazala sam se u bolnici, bebac je pio moje na flasicu prethodno pripremljeno. To jutro nastavio da siki najnormalnije... I bio je 9 meseci kad smo opet zabebili. Da ih nisam resila tad, ne znam kad bih!




anajid -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 20:01:18)

Uuuuuuu ala to zvuci gadno[sm=smiley13.gif] Tacno nisam pametna sta mi je ciniti.Meni se do sada za god i po dana jedanput upalilo i bilo je zaista uzasno-uzasno.Meni je dr rekao da se ti hemoroidi koji se fasuju u trudnoci ili na porodjaju vremenom puvuku i da sacekam jos neko vreme pa cemo videti.Tako cu i uraditi,sacekacu jos neko vreme.




Torbica -> RE: Hemoroidi (17.3.2014 20:53:43)

Moj doktor je imao ideju da me resi toga, pogotovo sto sam planirala jos jednu trudnocu. Mada iz mog iskustva, jednom kad se razglave, da tako kazem, stalno su tempirana bomba. Pa vidis, i obicna stolica ih seta.... [sm=smiley13.gif] Ne znam. Srecno, u svakom slucaju. Nisam se pokajala nikad, prezivela sam tih deset dana i nikad vise...




anajid -> RE: Hemoroidi (18.3.2014 7:47:29)

Tacno Torbi,to nekako prodje,tih deset_ak dana,a onda simiran cijeli zivot.Trudnoce vise ne planiram,tako da bimozda ipak bilo bolje da se ja tih muka rijesim.Hvala na odgovorima




jovicaa -> RE: Hemoroidi (18.3.2014 19:31:12)

ja sam cula da oni nekako mogu i da se podvezu[sm=zmeden.gif]




Torbica -> RE: Hemoroidi (18.3.2014 20:18:19)

Zavisi od slucaja do slucaja. Neki se odstrane, neki se podvezu.




jovicaa -> RE: Hemoroidi (18.3.2014 21:11:26)

pa da. pretpostavljam da je to podvezivanje mnogo manje mucan proces.
ja sam imala bas gadne hemoroide posle aleksa, i strasno tvrdu stolicu, bilo je pakleno, nista mi nije pomagalo.
i posle porodjaja sa maksimom sam imala, ali neuporedivo blaze! i sad su me skroz prosli. eto cudno, a po nekoj logici treba da budu jos gori, a ne super




Klarita -> RE: Hemoroidi (19.3.2014 9:45:08)

Cuti, Jovice, ne prizivaj djavola[sm=hudicek1.gif]

Samo da javim, juce mi izasao drugi, sad na levoj strani...stavljam i dalje kantarionovo ulje, ali AB sam ispila. Nije strasan bol kao onaj dan, podnosljivo je. Moracu da se manem laptopa jer izgleda da iritiram sedenjem. Definitivno nije od hrane, samo je tezina bebe u pitanju, bar u mom slucaju. Sad me muci klistiranje u porodilistu, jer ja idem na carski[sm=smiley19.gif]




Torbica -> RE: Hemoroidi (19.3.2014 14:04:42)

Klarita, definitivno sedenje skodi, znam po sebi. Uzas. Meni je anatomija pravila probrem jer mi je materica u AVF-u, sto bi rekli zavaljena, zato sam i fasovala hemoroide... I bila sam kandidat za operaciju. S tim da mi je dr rekao da je unutra ostalo neka dva, koji moraju da ostanu da rade posao, vensku drenazu. Ponekad znaju da prave problem i tad se podvezu, sto kod mene nije bio slucaj. Perfektno stanje, kao da nista nije bilo, a proslo je skoro 3 godine od operacije. Sa sve trudnocom i jos jednim prirodnim porodjajem. Ma hirurg zmaj, svaka mu cast na svemu! Neznosti, strucnosti i celokupnom utisku. Za one iz NS, radi se o Klinici Parks i dr Senicaru.
Klarita, da se brzo smire! A klistir ces preziveti, sta ces...




anajid -> RE: Hemoroidi (19.3.2014 18:02:17)

Klarita meni su isto definitivno od tereta beba u pred kraj trudnoce izasli.To je bio blagi uzas,Klistiranje na porodjaju je bilo[sm=smiley13.gif]
porodjaj prirodnim putem,e tu mi je bio kraj.




New Mom -> RE: Hemoroidi (19.3.2014 19:35:23)

Klarita jedan mozda savet koji zvuci glupo, al od pomoci je. Kupi onaj adapter za wc solju za sebe, kad treba da izvrsis veliku nuzdu. Stvarno pomaze.




wivern -> RE: Hemoroidi (24.4.2014 14:55:17)

Ja ih imam poprilicno dugo i nikad nisam imala problema. Evo tek sad prokrvarise, sva sreca ne boli me ali poucena iskustvom moje sestre koja se posle sva tri porodjaja rastavljala od bolova kupicu odmah faktu mast da se mazem, zlu ne trebalo.




Torbica -> RE: Hemoroidi (24.4.2014 21:13:18)

I mast i cepice Faktu, kad god prorade, oba zajedno, ujutro/uvece. Slobodno.




wivern -> RE: Hemoroidi (24.4.2014 21:16:09)

Hvala Torbice, nisam znala za cepice ali cu se ospkrbiti na vreme.




Klarita -> RE: Hemoroidi (24.4.2014 22:57:42)

O, dios mio, ja pred Vaskrs dobih, Boze oprosti, dijareju...opet upala hemoroida, opet AB i kantarionovo ulje izvadise situaciju [sm=smiley23.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>