RE: Ablacija placente i eklampsija, dve najveće opasnosti 3. tromesečja (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

mikica sa -> RE: Ablacija placente i eklampsija, dve najveće opasnosti 3. tromesečja (19.1.2011 22:42:13)

maja, držim ti fige [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

veddas -> RE: Ablacija placente i eklampsija, dve najveće opasnosti 3. tromesečja (22.2.2013 1:45:50)

Pozzzz, čitam ovu temu, evo već skoro godinu i po je prošlo otkako sam ja imala ablaciju placente, na moju veliku sreću moja beba je živa idivna.
Moje prve dvije trudnoće su prošle savršeno, vaginalni porođaj, mm bio prisutan, i onda neplanirana trudnoća u 33 godini sa mojim malenim bebaconom-cijela trudnoća je bila katastrofa, te bolovi u stomaku, te nerviranje, te iscrpljivanje i fizički napori, te krvarenje u 28 sedmici-smirilo se te sam nastavila uzimati svakave lijekove. Inače, imam problem asa plućima i srcem.....hm, normalno otkrivenih tek u trećoj trudnoći......tog jutra sam se probudila u 6 ujutro..gladna i sa nekim čudnim osječajem, ništa više......malo gledala TV, malo bila na NET-u, odem u WC kada niz noge mi curi čista krv, ne blijeda, vć tamno crvena, cijela lokva ispod mene, a ja tek u 32/33 sedmici trudnoće....šta da kažem, zovem mm, jurimo u Bolnicu, gubi se vrijeme na prijemu, rade UZ, bebi se usporavaju otkucaji....mene ne mogu uspavati, jer imama srčanih problema....panika-kažu imamo 5 minuta da je spasimo, a ja govorim...spasite bebu i recite mojoj djeci i mužu da ih volim....i tu se sve gubi...Budim se u strašnim bolovima-izrezana sa svih strana...čistili mi trbušnu duplju od krvi, dobila sam upalu pluća i bronhija zbog anestezije, kašlje mi se a presijeca me zbog reza,dva rebra mi slomlkena jer sa imala srčani zastoj od 1 minuta pa su me oživlajvali, a beba, moje čudo od sina, odlične težine 2, 850 47 cm, i u inkubatoru se bori za život, dolazi pedijatar kaže nezrela mu pluća, srce nije ok, mozak.....plakao je odmah po rođenju, ali naglo poplavio i to jeto....I tako ležim gubim se, ne mogu ustati, da ga vidim zbog svoga stanja, oko mene porodilje drže svoju djecu, a ja svoju bebu još nisam ni vidjela, molim Boga da preživi......svaki put kada doktor uđe na vrata strepim da mi ne kaže nešto loše....ustanem jedva i odem do sobe za intezivnu, odmah prepoznam svoga malog andjela-to je moj bebac, znam kao da sa ga milijun puta već vidjela, prilazim inkubatoru on ubzano diše, pun cjevčica i govorim mu-Zdravo bebo, vo mamice.....on počinje plakati sve pišti, kaže pedijatrica da se uznemirio od moga glasa...plačem.....i tako 2-3 dana....i onda odlučimo ja i mm da mu damo ime Vuk, jer boriti se mora.
Elem, kompletna golgota, ali moje malo čudo se naglo oporavilo, izašao iz inkubatora nakon 9 dana, pčeo piti iz flašice odmah potom, te smo ga donijeli kući kada je napunio 12 dana-dojio je i dojio kao veliki, onako sičušan, e i evo ga sada ima 15 mjeseci i 15 kilograma, svi se smiju kada kažem da je on nedonošče i da smo jedva ostali živi. Hvala dragom Bogu.
No, mislim da sam opet trudna...pa sada, nada se ako jesam da će sve biti OK, i vama ostalima samo jedan savjet-osluškujte svoje tijelo i ne libite se na svaki znak odmah otići doktoru, jer vaš život je u pitanju i vašega djeteta, lp[sm=bravo.gif]

gray -> RE: Ablacija placente i eklampsija, dve najveće opasnosti 3. tromesečja (26.3.2013 14:39:31)

Zdravo svima,
Pre nekoliko godina sam imala delimicnu rupturu posteljice, sve je proslo ok tako da nisam bila ni svesna koliko smo srece imale.
Tek posle druge, tragicne trudnoce sam naucila mnogo toga, ali to je vec za neku drugu temu.
Par dana pre termina sam ostala u bolnici, manjak plodove vode pa je dr htela da me ima na oku, inace trudnoca skolska.
Na dan termina sam pocela da krvarim po malo, cekali su bar sat da bi me poslali u porodiliste, sve lagano, priprema itd.
Tad je krvarenje vec postalo jace, rekli su da ne smeju da cekaju prirodan porodjaj jer bih izgubila puno krvi, sve smireno - nisu dizali paniku ali su brzo reagovali, potpisala sam saglasnost za carski.
Nije prosao ni drugi sat od pocetka krvarenja, budila sam se iz anestezije, dobro i dete i ja i sve sam zaboravila...
Moje dete je imalo srece.
Kada sad pogledam, toliko stvari je moralo da se poklopi da bi bilo tako, cak joj je donekle i delimicna ruptura posteljice spasila zivot - koja ironija.
Nedavno sam saznala da imam problema sa trombofilijom, mozda je to posredno i bio uzrok mog boravka u bolnici pre termina.
Zbog trombofilije je doslo do rupture, dete se vec gusilo kad su je izvadili.
A da se sve to nije desilo, ne smem ni da pomislim sta bi bilo na prirodnom porodjaju koji sam ocekivala - ispostavilo se da je pupcana vrpca bila 3 puta obmotana oko vrata...
Samo se stresem od jeze...

dunja RR -> RE: Ablacija placente i eklampsija, dve najveće opasnosti 3. tromesečja (26.3.2013 18:23:47)

Gray i veddas, dobro je da se sve na kraju dobro završilo [sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]