Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranomPoruka


mihi -> Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (15.3.2009 20:25:42)

Da li koristite flaširanu, vodu da li je prokuvavate?
mihi -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (15.3.2009 20:26:52)

Zaboravih da kažem za bebu naravno?
MERYEN -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (15.3.2009 22:46:35)

Kako kad ja uglavnom flasiranu a svekrva obavezno zaboravi pa sa cesme,a nekad i ja sa cesme,obavezno prokuvana.
sonja999s -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (15.3.2009 23:16:48)

ja koristim Humana vodu ali sam primetila neku skramu kad se prokuva i  ohladi pa cim potrosim zalihe prelazim na Rosu
guppy RR -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 7:27:54)

Nešto mi se nije dopadala naša česmovača jedno vreme (kasnije se moja sumnja potvrdila kad su objavili analize), pa sam kupovala flaširanu vodu. Ovde kod nas je bilo u jednoj radnji da se kupi srpska Voda voda, pa sam naravno kupovala tu.
Jeca* -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 7:52:24)

Nama u skoli za trudnice rekli da su najbolje za bebe Rosa i Aqua viva, zbog sastava, pa uvek iskljucivo prokuvavam jednu od te dve vode.
mihi -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:01:40)

Ja Milošu dajem Rosu prokuvanu, ne znam dokle da je kuvam on će uskoro 6 meseci. Rosa nema ni malo krečnjaka ne ostaje trag na posudi. Kad negde idemo kupim malo pakovanje Humanine vode i onda nju koristim.
gracija -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:04:01)

Koristim Rosu,i naravno prokuvavam je.
mihi -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:08:26)

Dokle ćeš da prokuvavaš?
Jeca* -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:36:55)

Sve dok pije adaptirano mleko ja cu je prokuvavati (kao sto i sterilisem cucle). I ovu za pice cu bar do godinu dana da mu prokuvavam. Nesto nisam hrabra da to ne radim.
prase -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:40:03)

Mi smo koristili Humana vodu do 4 meseca (nismo je prokuvavali) a sada koristimo Rosu i nju isto ne prokuvavamo. Humana voda je specijalna voda za bebe, ali je meni oduvek bilo nejasno zašto nije više dobra neprokuvana ako stoji otvorena duže od 2 dana (a pri tom se uvek drži u frižideru od kada se otvori). Piše na pakovanju da se može očekivati da se pojave bele tačkice u njoj kada se prokuva, to je savet šta da se radi sa njom ako stoji otvorena duže od 2 dana - te bele tačkice nisu štetne za bebu. Sa česmovačom nismo ni pokušavali, zbog više puta pominjane ogromne količine kamenca (a voda kuvanjem postaje još tvrđa a ne mekša). Tek nakon mesec dana korišćenja neprokuvane Rose smo čuli da neki ljudi i tu vodu prokuvavaju, pa smo mislili - ako mu do sada nije bilo ništa... [sm=zmeden.gif]
Anoniman -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:54:04)

Ja sam probala razne vode... i odlepljivala sam jer kada ih prokuvam - nisam videla nikakvu razliku, bele naslage su bile iste sa flaširane vode i sa kupovne. Jedino ROSA nema naslage. Od onda kupujemo samo nju.
Za adaptirano mleko sam je prokuvavala - tako piše na ambalaži adaptiranog mleka, pa nisam filozofirala, a za piće (čistu vodu u flašicu), pedijatar je rekao sledeće: Ili ćeš da prokuvavaš česmovaču, ili ćeš da mu daješ kupovnu vodu koju ne treba prokuvavati. Ne sećam se tačno koliko je imao kada sam prestala da prokuvavam, ali na nekoj od prvih kontrola u savetovalištu mi je to rečeno. Mislim da nije bilo baš sa mesec dana, ali sa dva ili tri jeste bilo.
mihi -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:54:05)

Prase mora da se prokuvava jer +4 koliko je u frižideru može da bude medijum za bakterije a te bele tačkice su minerali koji se talože, ja sam je koristila do 2. meseca uz dojenje a onda sam prešla na Rosu, meni je Rosa super ni trag kamenca ne ostaje na sudu u kome kuvam vodu, i razmišljam možda još mesec dana i neću je kuvati. Njegov imunološki siste m mora da se aktivira a to neće moći ako sve sterilišemo, flašice i cucle ću prati u mašini za sudove na bebi programu 65ili 70 stepeni je savim dovoljna temperatura po meni.
Anoniman -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 8:56:31)

Ja sam čak u temi VODA (čini mi se) napisala da Luki dajem s vremena na vreme i vodu sa slavine neprokuvanu da popije. Naravno, to sam uvela nakon prvog rođendana, ne dajem mu velike količine, ali svaki drugi dan (otprilike) dobije po čašu vode sa slavine, da mu stomak navikne i na nju... jer ako krene u vrtić... tamo neću moći da kontrolišem koju vodu pije, i mislim da treba da je spreman na to.
Lu -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:04:18)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Sve dok pije adaptirano mleko ja cu je prokuvavati (kao sto i sterilisem cucle). I ovu za pice cu bar do godinu dana da mu prokuvavam. Nesto nisam hrabra da to ne radim.

Ja sam isto radila s tim da mi imamo svoj izvor vode.
guppy RR -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:04:48)

Ahh... i mi već dugo koristimo česmovaču (neprokuvanu) sada, ali prvih 7, 8 (?) meseci smo kupovali flaširanu zbog gore pomenutog razloga. I kad god mi se učini da sa vodom nešto nije OK, pređemo na flaširanu.
mihi -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:04:51)

Mi smo jedna od retkih zemalja gde je vodovodska voda upotrebljiva za piće, i bakteriološki ispravna. E jedini problem je mnogo kamenca ali zato je ukusnija, da je meka bila bi bljutava i niko ne bi hteo da je pije. Taša mislim da je u Vojvodini malo mekša voda ili grešim? U Beogradu se pije Savska voda ne znam odakle npr. Novi Sad dobija vodu za piće?
guppy RR -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:07:03)


A zašto niko ne kupuje Voda vodu?
Meni je rekla koleginica sa mikrobiološkog instituta u Slo da je to jedna boljih voda na tržištu (ali verovatno naših), i da je čak dobila neko međunarodno priznanje... u glavnom da nije ni blizu vodi koja se ovde prodaje.
Lu -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:10:56)

Da vas pitam nešto u vezi vode u Vojvodini(Sombor),ja kad god sam bila tamo kod tetki ako sam slučajno popila vodu iz česme dobila sam takve grčeve da se valjam po podu od bolova.
Oni inače svi odavno piju tu Rosu i kažu da je kod njih veliki broj osoba s bolesnim bubrezima upravo od vode iz vodovoda,jel znate nešto o tome[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Anoniman -> RE: KOju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:11:48)

Iz Dunava. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nemam pojma dal jeste ili nije mekša... ja volim da pijem vodu sa slavine, ukusna je što mihi kaže.

Voda voda... jesi probala da je prokuvaš i ostsaviš da se ohladi u šerpici? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
guppy RR -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:12:50)

Meni je OK Somborska voda, pila sam je litre i litre uvek i nikad mi nije bilo loše. A jako sam osetljiva na promene...
nemam pojma [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
mihi -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (16.3.2009 9:16:27)

Toga ima svuda u slivu Dunava i u Istočnoj Srbiji, jedna od teorija je de se voda filtrira kroz naslage nekog okamenjenog uglja pa da zbog toga nastaje ta Endemska nefropatija ljudi, i ima još nekoliko teorija, žitarice kontaminiranem neki ohratosinom A koga produkuju gljivice koje žive na kukuruzu......
Didy -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (3.4.2009 0:37:19)

Rosa neprokuvana. Prokuvavali smo samo prvih desetak dana i onda smo shvatili da nema logike prokuvavati je. Probali smo u tih deset dana i neke druge flaširane vode, ali jedino od rose ne ostaje talog nakon prokuvavanja, pa smo se tu i zadržali. Sa česme još nismo davali, ni prokuvanu ni neprokuvanu, iako je mi pijemo. Ne verujem da ću je još uskoro davati...
Dora -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (3.4.2009 0:48:32)

humana voda, neprokuvana. praktična je, zatvorena u tetrapaku i prilagođena bebama. vrnjci voda je dobra jer kad se prokuva nema onaj beli talog, što znači da ne opterećuje bubrege bebine[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mihi -> RE: Koju vodu koristite za spremanje mleka, čaja? (3.4.2009 8:42:46)

Jeste dora ali ako je ne potrošiš za dva dana moraš opet da prokuvaš Humanu vodu.
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>