Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice



Poruka


guppy RR -> Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:21:47)


Kada spremate ručak... neophodno je...

- da se ne okrećete naokolo dok držite kesu makarona... sve može završiti na podu
- da, ako već kuvate bolognese sos, proverite ima li paradajza u kući...

.... imate neki savet? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:23:55)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vidim bice trk do prodavnice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




guppy RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:25:05)

ma... sipala sam kečap i vodu...
ne mogu da verujem, probala upravo.. uopšte nije loše [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:26:34)

Evo resenja! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  dodaj malo origana i suvog persuna i bice mljac, mljac!




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:29:18)

Evo jednog saveta (koji sam napisala i u receptu za lovacke snicle)

Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi!

A da se ne bi cela kuca osecala na luk, dok se dinsta stavite nekog zacina (origano, najbolja je mesavina italijanskih zacina) i sve ce mirisati na biljcice!




prase -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:32:45)

Super što si nazvala temu "nekoliko dobrih saveta za domaćice" a ne "nekoliko saveta za dobre domaćice" jer ovo drugo meni nikada nije imalo smisla - pa dobrim domaćicama i ne trebaju saveti [sm=smiley36.gif]

Elem, evo mojih saveta:
- ne gledajte na sat ako u ruci na kojoj je sat držite šolju sa kafom, ili šerpu
- kada nešto što ne bi trebalo da ključa počne da ključa, ne gledajte ga sa zaprepašćenjem nego smanjite temperaturu
- (malo out of date) ne verujte u lonce u kojima ne kipi mleko
- ne mlatite rukama kada pričate kao što obično mlatite ako imate nešto u ruci
- ne pokušavajte da obrišete jednu tačkicu sa pločica dok mikser još uvek držite u drugoj ruci
- generalno, ne činite ništa što počiva na "valjda" i "možda", pogotovo ako ste pozvali goste na večeru

E sad malo ozbiljniji...
- kada pečete palačinke, gotove palačinke okrećite svaki put kada dodajete novu na slog - tako će sve ostati tople
- testo za palačinke se vremenom zgušnjava, povremeno dodajte po malo tople vode (ako pravite mnogo komada)
- dodajte pola kašičice šećera kada pržite luk za dinstanje, neće zasladiti jelo ali će luk da počne da se cakli kada je spreman
- u džezvu sa kuvanom ("turskom") kafom dodajte par kapi hladne vode i pustite je da se malo "odmori": tako ćete izbeći talog u šoljama (onda ne može da se gleda u šolju, ali ja više volim kafu bez taloga)
- u čaj se dodaje toplo a ne hladno mleko, ukus je drastično drugačiji
- koristite papir za pečenje i sve druge prednosti 21. veka - bez obzira što naše bake nisu tako radile, rezultat je isti a manje je posla

Ma, ima tih saveta milion... Zato se kuvanje uči od kada vas mama pusti u kuhinju pa do kraja života [sm=smiley36.gif]




Lilly* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:39:36)

ovo sa kafom nisam cula, bas cu da probam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:39:41)

IZVORNA PORUKA: Ana80


Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi!



Ja dodajem soda bikarbonu... bude suuuuuper!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




prase -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:40:04)

A evo i članka koji prikazuje kako je dobra domaćica izgledala 1955. godine:

The good wife's guide

... sa sve epilogom: "A good wife always knows her place" [sm=bravo.gif]




Ana RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:41:23)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Ana80


Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi!







Ja dodajem soda bikarbonu... bude suuuuuper!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]





To je dobro za one koji bas i nisu ljubitelji luka!




Lilly* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:43:29)

soda bikarbona se moze dodati u bilo koje povrce da se brze skuva




Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (25.3.2009 16:50:44)

[Sadržaj poruke je obrisan]




eugenija -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 23:27:52)

Ja zanam samo jedan trik, a to je u puding da se doda mala kašičica brašna, da se ne stvaraju grudvice...

Skromno od mene, ali razbih glavu da se nečega setim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kumara -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 2:46:29)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Bravo za temu!!! Ala ste me nasmejale!! Ali i naucile neke korisne stvari!!!




Jeca* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 8:06:03)

Ovo verovatne znate, ali hajde da napišem:

- fleke od crnog vina se skidaju belim vinom
- fleke od kafe se skidaju hladnom vodom

(imala sam osecaj da znam gomilu "trikova" ali sad ne mogu da se setim nijednog [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image])




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 8:16:21)

I fleke od krvi se peru hladnom vodom.




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 14:55:28)

Kako skinuti tragove drvene bojice sa belog nameštaja?

Gumicom za brisanje. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




guppy RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 15:14:41)

 
taj će vam savet 100% dobro doći [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]v




Modessty -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 15:24:46)

Ako hoćete da šlag na torti duže traje i da bude čvršći pravite ga sa kiselom vodom
Ukus jeste malo drugačiji, ali šlag neće splasnuti posle dva dana stajanja u frižideru [sm=smiley36.gif]

Kada kuvate kupus (svež) obavezno daodajte i kašiku šećera. Brže omekša i bude ukusnije




Lu -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 15:57:51)

U mesne okruglice stavite prašak za pecivo ili sode i neće se raspasti pri kuhanju u sosu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Koliko smo puta spomenuli sodu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lilly* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 16:00:13)

kada smo vec kod sode, da kazem da mm procisti sinuse sa njom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Lu -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 16:03:30)

IZVORNA PORUKA: lilly.79

kada smo vec kod sode, da kazem da mm procisti sinuse sa njom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]


Ozbiljno a kako[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Moj često ima problema iste vrste[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Lilly* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 16:05:21)

cek, nacicu temu o sinusima pa cu ti tamo odgovoriti




Lilly* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 16:08:08)

jel nema tema o sinusima ili je ja ne nalazim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lilly* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (26.3.2009 16:15:40)

nisam nasla, pa cu staviti ovde, pa neka neko prebaci..
za zacepljene sinuse- napravi se rastvor sode bikarbone i uzme se u saku tog rastvora i usmrče-na nos 2-3 puta pa se saceka oko minut-2 kada treba da krene balavljenje i oslobadjanje sinusa od tog sekreta, odmah se oseti olaksanje.. zvuci sasavo ali deluje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>