Yula -> RE: Dojenje na javnom mestu (1.6.2013 1:29:02)
|
Aman zene, MAJKA doji, a beba SISA! Elem, moj bebac je sisao nesto jace od 4 meseca i nisam se uopste ustrucavala da mu dam da sisa ako smo van kuce. Ovde u trzim centrima uglavnom postoje specijalne prostorije za presvlacenje i hranjenje beba. Ali je bekac sisao i na drugim mestima, bilo da je kod dr-a u ordinaciji, cekaonici, parkicu, pa jednom cak i na autobuskoj stanici ( bili smo sami na njoj ). Sta cu, bilo je vreme bebi da jede, a cekao nas je put od nekih pola sata i nisam mogla da dozvolim da dete urla gladno sve vreme puta. Ja nisam imala prevelike grudi i uvek bi smo to odradjivali veoma diskretno. On je tada samo sisao i drugu alt_ernativu nismo imali. Jednom sam se samo sablaznila i to kada sam u busu videla zenu da joj cerkica, od sigurno neke 4 godine ( ako ne i vise ), trazi da sisa i ona uzima i doji dete! Cisto preterivanje. To mi dodje isto kao kada vidim skolsko dete sa rancem na ledjima i dudom u ustima. Dakle, podrzavam dojenje beba na javnim mestima, ali bebe starije od 8 meseci jedu vec prakticno sve, a pogotovu deca preko godine, mislim da nema potrebe da se doje na javnim mestima, jer uvek mogu pojesti neki konkretan obrok, a nije ni okolina duzna prisustvuje takvom cinu jer je mnogim ljudima neprijatno.
|
|
|
|