Bebilina -> RE: Dojenje na javnom mestu (24.6.2013 23:05:48)
|
Slazem se sa Vukom, ja sam za maramu, pelenu isl, ne gole grudi, ma koliko da sam pristalica dojenja u javnosti. Prvo ja ne volim da se obnazujem, drugo dete mi lepse rucka i brze zavrsi kad nema distrakcije sa strane. Iako nosim bruseve i majice za dojenje koji samo bradavicu kroz prorez puste i ja se prekrivam maramom ili pelenom. Sanja ne znam dal vidis sa slike, al ova marama ima oko vrata prsten koji je drzi otvorenom da mama moze bebu da vidi, ali i da vazduh cirkulise pa bebi nije toplo. Takodje joj lice nije prekriveno kao sa pelenom, komotna je i lepo se moze zategnuti da ne lezi preko bebe. Moiraina ja licno neprekriveno dojenje u javnosti nisam videla. To se smatra osnovnom pristojnoscu. Jedino tako vam, sto kaze Vuka, nijedan pojedinac koji veruje da sve zna nece moci da soli pamet. Da slucajeva i na zapadu ima, ima, ali ima i slobode stampe pa ih zigovanjem u javnosti edukuju da ubuduce ne prave istu gresku [sm=smiley1.gif] U Srbiji im to verovatno nije dovoljno znacajno da o tome pisu. Prijateljici se u US isto dogodilo, iako se prekrila hteli su da dojenje nastavi u toaletu, ali je ona odbila. To je jedino licno iskustvo za koje sam cula, a dojile smo izmedju nas koliko nas ima prijateljica uzduz i popreko [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|