Otkrivanje preko noći (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje



Poruka


Anoniman -> Otkrivanje preko noći (17.11.2008 10:46:48)

Moj Luka spava sam u svojoj sobi, i od kada smo izbacili noćni sok, spava celu noć. Ja ga pre nego što legnem obiđem, ušuškam, međutim, ujutru kada ustanem, on je otkriven. Ništa mu nije golo, jer ispod dvodelne pižamice uvek ima bodi, i ne skidam mu zimi čarapice (baš zato što se otkriva), ali svejedno - meni bi bilo zima da nisam pokrivena. U džak sada više neće, prošle godine sam još uspevala da ga ubedim. U sobi bude oko 21 stepen noću.
Skontala sam da ne smem da ga pokrijem jorganom jer mu onda bude mnogo toplo i otkrije se već za 5min. Ako ga pokrijem ćebencetom, onda ipak duže ostane pokriven.

Kako vi rešavate to otkrivanje? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Toto -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 9:57:30)

Tasho ne znam koliko je star tvoj Luka,ali ja mog Momu strpam u džak tek kada čvrsto zaspi,jako retko pristane da obučemo džak čim legne(ima 3 godine).Taj džak mi je zaista spas jer od rođenja nemirno spava i ne vidim drugo rešenje osim da celu noć ustajem i pokrivam ga.Nisam ti baš puno pomogla ali možda možeš pokušati.




guppy RR -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 10:04:13)

Ja sam stavljala mališane u džak, a sad ih obučem u body + pliš pajac/pidžama, a oni se noću SAMI POKRIJU [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Uvek ih nađem pokrivene, gde god da su, valjda vole da se maze sa jorganom.

Kada počnu da se otkrivaju, staviću ih u džakove.

Toto, super ti je ideja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




gracija -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 10:18:26)

Samo da vas upozorim, da oni brzo nauce kako izaci iz dzaka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image].Mi smo svoju djevojcicu nalazili ne samo bez dzaka na sebi,nego bi skinula i pidzamu...Kaze vruce je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BINCE -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 10:22:24)

posto ja cuvam djecu...i moj mali ne zeli da se pokriva uvijek je otkriven,,,al ja mu obucem pidjamiicu jednu,,,pa onda preko drugu deblju koja ima i stopala..i tako da mu dekica ni jorgancic ne treba...sasvim mu bude dovoljno jer mislim da ni kod koga u kuci nije minus,,,heh




Lu -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 11:38:04)

Moj Roko nikad nije pokriven,još mu nisam počela oblačiti čarapice po noći a prošle zime ih je znao i svući,noge ledene,ja ga uvijek obiđem u noći i pokrijem ali on odma svlači jorgančić nogama onako u snu.
Obučem i ja njemu pidžamicu deblju i bodi ispod,grijanje nam radi i po noći kad je veliki minus,ma ja mislim ako se otkrije nije mu hladno.
Nisam nikad probala da ga stavim u vreću za spavanje,čisto sumnjam da bi izdržao,jer promijeni sve položaje spavanja u toku noći.




guppy RR -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 11:42:07)

Možda stvarno bolje onda toplija pidžamica nego zamaranje time da li je detetu hladno.
Uz sve to mislim i da ako se dete otkriva i skida pidžamu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] da mu sigurno nije loše.




Anoniman -> RE: Otkrivanje preko noći (21.11.2008 15:01:45)

Toto, moje dete se probudi ako ga stavljam u džak koliko god čvrsto spavao... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (ima nepune 2,5god).

Pitala sam i mamu vezano za otkrivanje, ona kaže "pa, moraš još malo da se nerviraš oko toga, to ide u rok službe, a onda pomisliš...pa nek se otkrije. Samo ako planiraš put, bilo bi zgodno da paziš na to, čisto da ti ne sje** odmor nekom prehladom..." [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Toto -> RE: Otkrivanje preko noći (22.11.2008 9:29:58)

Moj brat ima devojčicu od 2 god koja ne podnosi da joj stopala budu pokrivena,njegovo rešenje?Zamota je u ćebence i veže kaišem od bade mantila tako da joj ruke i noge budu slobodne i ona mirno spava celu noć.Baš mi roditelji umemo da budemo kreativni!Čini mi se da je najvažnije kako nadmudriti male mudrice,a tu svaki roditelj mora da sluša isključivo sebe.




guppy RR -> RE: Otkrivanje preko noći (22.11.2008 10:08:27)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] bravo tata!




Anoniman -> RE: Otkrivanje preko noći (22.11.2008 14:42:22)

Moje dete od rođenja ne podnosi da su mu ruke pokrivene. Od prvog dana kada mu pokrijem ruke, odmah se probudi, tako da to ni ne pokušavam već jako dugo. Noge sam rešila čarapicama, i u principu, uvek ima bodić ispod dvodelne pižamice, ali, znate kako, i ja imam podkošulju ispod pižame, pa se ipak pokrijem...




Anoniman -> RE: Otkrivanje preko noći (25.11.2008 23:39:59)

Kupila sam mu džak! Tata mu je rekao "Jao kako ti je dobar džak! Baš bih ja voleo da sam mali pa da i ja imam džak!" što je skroz upalilo. Pitala sam ga hoćemo ići da spavamo?, a on je rekao "Džak! Stavi me u džak!" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Eno ga spava u istom, rukice fine tople... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Videćemo dokle će da traje! Pri tom sam ga platila svega 700din (debeo kao jorgan), a u radnji pored sam našla plišani za 2200din... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




guppy RR -> RE: Otkrivanje preko noći (25.11.2008 23:45:10)

Vauuuuuuuuu, super ste to izveli!!
Javi kako je spavao!!




Anoniman -> RE: Otkrivanje preko noći (26.11.2008 8:37:38)

Nije se pomerio do jutros do 7h, tada sam mu dala sokića, i onda je i ustao. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

3 bambija za džak! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




guppy RR -> RE: Otkrivanje preko noći (13.8.2009 12:23:56)

O džaku / vreći za spavanje molim nastavite u ovoj temi:
Vreća za spavanje <-- KLIK


A ovde pričajte o tome kako rešavate otkrivanje deteta noću bez džaka
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lilly* -> RE: Otkrivanje preko noći (10.9.2009 12:14:42)

Kada mi je sin bio mali stavljala sam ga u džak, sada "upašem" ćebe između kreveta i dušeka sa obe str., dobro utrpam, i on se prevrće, vuče nogom ali ne može da se otkrije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Rivana -> RE: Otkrivanje preko noći (10.9.2009 12:17:35)

Ja sam kupila vrecu za spavanje i nekako resila problem sa otkrivanjem [sm=smiley1.gif]




oliveradj -> RE: Otkrivanje preko noći (10.9.2009 12:20:41)

Probala sam i to upašem je i onda se dere u toku noći poludeću [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




Rivana -> RE: Otkrivanje preko noći (10.9.2009 12:24:00)


IZVORNA PORUKA: oliveradj

Probala sam i to upašem je i onda se dere u toku noći poludeću [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

ovaj moj mali je jos pa ne kuka kad ga ubaci u vrecu[sm=smiley1.gif]




mamanp -> RE: Otkrivanje preko noći (10.9.2009 12:38:54)

Ja moram ovoj mojoj da stavljam jos jedno cebe jer jedno pojase a sa jednim se pokriva. Nekako je tako naucila da spava. Jedno cebe je izguzvano ispod njenog stomaka, a sa jednim je pokrivam. A inace se oboje otkrivaju i sta radim idem od jednog do drugog i pokrivam ih.




Anoniman -> RE: Otkrivanje preko noći (10.9.2009 12:44:50)

Vreca ili dzak je najbolje rjesenje.




gagilly -> RE: Otkrivanje preko noći (17.11.2012 23:10:57)

Jel bih bila previse luda da detetu za spavanje obucem bodi dugih rukava, hulahopke, pa preko pizamice? Mislim, sinoc me probudio u 4 ujutru, kad sam ja njega uzela iz kreveca on je bio leden, lezali smo sat i po ispod dva cebeta ne bi li se stoplio. Evo i sad se uporno vrti i otkriva. Njemu ne smeta pokrivac generalno, vec to sto se sav upetlja, ne znam ni kako mu to polazi za rukom(nogom).[sm=smiley36.gif]




bratzz -> RE: Otkrivanje preko noći (17.11.2012 23:20:08)

Ovaj problem imamo i mi. Prvo joj je vruce pa se znojava otkrje a posle se sva zaledi kad se taj znoj osusi na njoj jer se ja naravno komiram i ne primetim da se otkrila, zato je sada pokrivam samo frotirom, jer vrecu ne ne moze da podnese zbog toplote.




Anck Su Nmaun -> RE: Otkrivanje preko noći (18.11.2012 18:10:16)

Tema kao stvorena za mene!
Tara se otkrije cim primeti da je pokrivena, Hani je takodje poceo da smeta pokrivac.
Pokrijem ih tek kad cvrsto zaspu.
Nocu znam da ustanem i po 5 puta samo da ih pokrijem.
A kad se uspavam i prespavam celu noc, kad otvorim oci ujutru shvatim da nijednom nisam ustala da ih pokrijem ..pojedem se ziva [sm=smiley24.gif]

Prosle godine smo T kupili onu jednodelnu pidzamicu, bas je debela, a kad su minusi ispod joj navucem dugi rukav +, sad to nosi Hana. A Tari debele termo carape i u njih upasem debelu pidzamu, i naravno potkosulja kratki rukav a razmisljam i njoj da uzmem tu jednodelnu.




Trcosava -> RE: Otkrivanje preko noći (4.5.2013 9:51:37)

Evo i nas. Ranije smo je stavljali u džak, ali smo provalilikad je kašljala da kad je izvadimo iz džaka ne kašlje[sm=zmeden.gif] i tad smo ga i skinuli. Tad je bila baš baš zima i nije se žalila.
SAd, kad je skoro leto (kod nas su noći hladnije) je pokrivamo i dalje samo jorganom, ai sad se buni da joj je hladno ujutru. Noću se non stop otkriva. Ja se razmišljam da je strpam samo u džak, a mm kaže ''ma da, pa da do 11-te godine spava u džaku''.

Dakle, pitanje je - kada počnu sami da se pokrivaju?




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>