Blagoslovena -> RE: Ultrazvuk kukova (31.1.2012 13:33:25)
|
E moji djecaci su bili na kontroli kukova sa 35 dana i bilo je sve ok, na nalazu je pisalo i jednom i drugom DIb i LIb, kontrola za 1,5 mjesec Sada sa punih 12 nedelja smo opet isli i sada kazu ok, a piše DI- i LI- Opet kontrola za 1,5 mjesec Vidim da ste negdje pisale o nekim oznakama, ja nisam to ni gledala do sada...ko zna šta znači - ili +, a nema ni oznake a ili b A doktori kod nas svima preporučuju široku povijanje dok djeca ne prohodaju, mada znam da se većina toga ne pridržava.... Danas sam doktoricu pitala zašto je to tako različito, pa mi objašnjavala mišljenja sa zapada i kod nas, takože uz napomenu da je npr. u Albaniji i Crnoj Gori zbog nepravilnog povijanja djece nakon rođenja često dolazilo do iščašenja i drugih poremećaja u ravoju kuka, koji se poslije tokom vremena ispoljava, pa kukovi prije propadaju. Takvi pacijenti već poslije tridesete godine života postaju kandidati za ugradnju vještačkih kukova...kod nas, u BiH se situacija sada dosta popravila, a kaže prije je skoro svakoj drugoj bebi pronalazila manu sa kukovima i tako...l Lijepo je djeci koja se rode pred zimu, pa im toplo na ovom minusu sa povojem, ali kako je onoj ljeti...[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|