RE: Ultrazvuk kukova (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

peca -> RE: Ultrazvuk kukova (31.5.2012 11:03:38)

Sad u pola 2 idem na UZ kukova prvi, nosimo siroki jos uvek, i bez obzira sta ce da kaze dr. (a znam sta ce da kaze) ja to mislim da skidam kad krenu prve prave vrucine [sm=smiley1.gif] nego sam pitala da je sto zgodnije obucem [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Ultrazvuk kukova (31.5.2012 11:09:48)

pa neki bodic sto se raskopcava sa strane je jako praktican za te preglede,
a ne oni preko glave ja ih imam i super su i oni ali su ovi mnogo prakticniji.
a ja dole oblacim i dalje one stopice ali nisu puno debele.
i nesto tanko preko,mada sve zavisi kako idete[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja uvek ili me mm vozi ili taxijem.i onda je nepretopljavam.

peca -> RE: Ultrazvuk kukova (31.5.2012 11:12:08)

Ja imam 150 metara do doma zdravlja [sm=smiley36.gif]

peca -> RE: Ultrazvuk kukova (31.5.2012 16:22:04)

Evo dosli smo kuci iz set_njice, dr.kaze da su kukovi super, a to strucno izgleda ovako... [sm=smiley1.gif]

Kostani krov acetabuluma konkavan, kostani erker zaobljen. Hrskavicavi krov trouglast, pokriva najvisu tacku remura. Glava femura centroponirana. Jezgra osifikacije obostrano prisutna.

Po graffu: I b bi II (jezgra+)

KOntrola u fazi sedenja sa 6 meseci zivota.

To nam je nalaz, rekla mi je siroki povoj da mogu da skinem, ali ako mogu da sacekam da prodje ovo promenljivo vreme pa onda, tako sam ja planirala i bez nje, kad krenu vrucine to da batalimo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] I rekla je da dignemo kolica za mesec ipo dana [sm=smiley1.gif]

To je inace dr.koja svima kaze siroki do 6 meseci, ili je bila raspolozena danas, sto bi ja rekla (dobila je k....[sm=jezicek.gif]), ili su nam kukovi stvarno dobri [sm=smiley20.gif]

cockic -> RE: Ultrazvuk kukova (5.6.2012 13:26:30)

mi danas bili na drugom uz i kukici su ok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

bas sam se bila uplasila vezano za taj tonus sto ima a ja joj skinula sa dva,dva i po meseca
ali dao bog sve ok.

ali da nosi povoj do 6 meseca i da vise nedolazimo.mislim se da je znala da ga
ona nenosi vec dva meseca sta bi mi rekla.a ja joj ga ni tamo danas nisam stavila kad
sam isla.

sad mi je mnogoo lakse [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jecky -> RE: Ultrazvuk kukova (13.8.2012 14:46:27)

Drage mame, imam jedno pitanje.

Da li se neka od vas seca da li za kontrolu kukova moram opet da dobijem uput iz doma zdravlja ili prosto odem sa ovim papirom na kom su rezultati prvog ultrazvucnog pregleda kukova?
Naime, svog bebca sam vodila na ultrazvuk kukova, tu je sve bilo u redu i odmah su mi zakazali sledeci datum za kontrolu..U pitanju je Institut za majku i dete..Znaci, sve je zakazano, samo ne znam da li opet treba da idem po uput u dom zdravlja.
Da li ste svaki put za kontrolu vadile uput?

Puno pozdrava! [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Ultrazvuk kukova (13.8.2012 17:16:42)

Uput važi 6 meseci, pa ako je ta kontrola u okviru tog perioda, ne treba ti novi uput, već idete samo za prethodnim izveštajem.

limunada -> RE: Ultrazvuk kukova (24.9.2012 16:17:56)

ja sam dobila pre 20 dana uput?dali jos vazi?kazu da samo mesec dana vazi,onda imam jos fore otici??

New Mom -> RE: Ultrazvuk kukova (25.9.2012 10:33:07)

Mesec dana od izdavanja da odeš i 6 meseci od prvog odlaska za kontrole.

marince1 -> RE: Ultrazvuk kukova (26.11.2012 13:02:37)

Bili smo danas na uz kukova i levi je ok,pise 1A,a desni 1A/B i kontrolaza mesec dana.
Jel zna neko sta to znaci?

Olga75 -> RE: Ultrazvuk kukova (26.11.2012 13:44:41)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

evo tabele po Grafu :
Ia normalno , kontrola ponekad
Ib prelazni oblik , kontrola potrebna
IIa+ zakasnela fizioloska osifikacija do 6 nedelj , kontrola potrebna
IIa- zakasnela fizioloska osifikacija do 3 meseca , lecenje
IIb zakasnela fizioloska osifikacija od 3 meseca , lecenje
IIc ugrozen ili kritican kuk
IId kuk prema decentriranju
IIIa decentriran kuk
IIIb decentriran kuk
IV - luksiran kuk - lecenje

Marince , evo tabela po kojoj se to " gleda

marince1 -> RE: Ultrazvuk kukova (26.11.2012 15:21:41)

Fala Olga,znaci nije strasno [sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Ultrazvuk kukova (26.11.2012 15:25:59)

nije strasno samo treba kontrolisati za svaki slucaj

marince1 -> RE: Ultrazvuk kukova (26.11.2012 15:30:40)

of kors.Za mesec dana su mi zakazali

adulence -> RE: Ultrazvuk kukova (20.12.2012 14:09:25)

moja IVa 9.01. puni mesec dana i savetovali su nas da nakon toga odemo na uz kukova,ja zvala malopre institut oni mi zakazali tek za 25.februar,nadam se da to nije kasno,ona ce tada imati dva i po meseca...

branki* -> RE: Ultrazvuk kukova (20.12.2012 14:13:18)

nije kasno,bozu smo prvi put odveli tek sa 5,5 meseci na UZ,mada ne jer smo mi tako hteli,nego jer je bilo drugih problema.

adulence -> RE: Ultrazvuk kukova (20.12.2012 14:19:17)

hala branki...

branki* -> RE: Ultrazvuk kukova (20.12.2012 14:20:39)

[sm=smiley1.gif]

Jeca.V -> RE: Ultrazvuk kukova (20.12.2012 14:56:05)

I kod nas u Pancevu prvi uz zakazuju sa 2,5meseca, a drugi sa 4,5

New Mom -> RE: Ultrazvuk kukova (20.12.2012 19:10:39)

IZVORNA PORUKA: adulence

nadam se da to nije kasno,ona ce tada imati dva i po meseca...

Nije, idealno je da to bude do puna 3 meseca.

jovana13 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 13:17:06)

mi smo sa 2,5 bili na prvu kontrolu, nalaz je bio Ia vidljiva jezgra glava femura da, sve ono na papiru sto pise je zaokruzeno prvo. Sutra ujutru imamo drugu kontrolu,sa 4.5mes nadam se da ce isto biti sve u redu s obzirom da je na prvoj kontroli kako je doktor rekao bilo odlicno..

tijatija -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 14:51:41)

Nije mi jasno zasto idete drugi put ako je sve ok, na prvoj kontroli.

jovana13 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 14:54:58)

ovde je takva praksa obavezna su 2 uz sa 2,5mes i sa 4,5mes. Ako ima problem onda cesce. Tako i cerka imala prvi sve ok na drugom takodje i vise ne. Ali ova dva su obavezna.

tijatija -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 14:59:48)

Razumem da su obavezna, ali ako je na prvoj kontroli sve OK, cemu onda druga? Ja sam samo sa prvom cerkom isla sa 2m i sa 5 , a sa druge dve samo jednom jer im je nalaz bio 1a, i rekli su da skinem siroki i nisu mi vise rekli da dolazim.Bas me zanima kako ce sada, s obzirom da svaki put menjaju nesto, mozda ovog puta i meni kazu da dolazam dva puta

Anoniman -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 15:09:51)

ovde se uopste ne ide na uz kukova, sem ako dr ne primete da nesto nije ok. tako su M u bolnici primetili da joj je jedna strana malo "labavija" poslali su nas na uz, a da nisu primetili nista, ne bi ni slali. i kao sto tija kaze, ne razumem poentu ako je prvi uz dobar, kako bi drugi mogao biti los [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] valjda kad se jednom srede, nema mogucnosti za pogorsanje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>