RE: Ultrazvuk kukova (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

jovana13 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 15:18:12)

i meni je to nelogicno al ajde nasi dr su nepredvidivi. Niko koga ja znam nije isao samo 1 na uz iako je sve ok. Svi 2 puta.

Tiziana -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 15:21:55)

Sve zavisi od pedijatra. Mi smo u bgd u dz savski venac i pedijatri na strani za zdravu decu imaju uz aparate u ordinacijama.nama je dr do 6m na svakoj kontroli gledala kukove,kicmu,bubrege..predostroznosti radi.sin je rodjen karlicno,pa zbog toga, a onda i cerki iako je kod nje sve bilo normalno..dakle nismo morlai da zakazujemo na institutu ili u tirsovoj.

nina26 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 19:33:32)

IZVORNA PORUKA: ksena

ovde se uopste ne ide na uz kukova, sem ako dr ne primete da nesto nije ok. tako su M u bolnici primetili da joj je jedna strana malo "labavija" poslali su nas na uz, a da nisu primetili nista, ne bi ni slali. i kao sto tija kaze, ne razumem poentu ako je prvi uz dobar, kako bi drugi mogao biti los [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] valjda kad se jednom srede, nema mogucnosti za pogorsanje.

Ksenci. bas sam se spremala da te pitam kad se ide ovde[sm=smiley1.gif]

znaci da ne ocekujem da me salju na uz[sm=zmeden.gif] bas bzv, bilo bi dobro jednom bar da se ode

sneza24 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 21:24:35)

Kod nas u dz se ide na uz kukova sa 1,5 mesec, sa 3,5 i sa 5,5. Ja treba da zovem da zakažem za ovaj zadnji uz i nadam se da ćemo skinuti široki povoj.

jovana13 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 21:35:34)

ipak ne idemo sutra zbog snega pomericemo najverovatnije termin za 10 tak dana..

tijatija -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 21:56:54)

Meni je bas nesto mnogo do 6 m siroki povoj, dete vec sedi[sm=zmeden.gif], jedino ako nije ( nedaj boze) bas potreban.

Anoniman -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 22:54:11)

IZVORNA PORUKA: nina26

Ksenci. bas sam se spremala da te pitam kad se ide ovde[sm=smiley1.gif]

znaci da ne ocekujem da me salju na uz[sm=zmeden.gif] bas bzv, bilo bi dobro jednom bar da se ode

ne treba vam, bili ste u papageorgiou, tamo bi sigurno primetili ako treba. oni su i nas poslali i automatski zakazali i rekli nam da stavljamo dupli pampers, mada je nas dr unapred rekao da nece trebati i da je to toliko malo da ce sigurno proci.

Zemunka85 -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 22:54:49)

I kod nas se ide sa 2,4 i 6 meseci. Nama su jezgra bila formirana vec sa mesec i po, ali smo bili i sa 4 meseca. Tada su nam rekli da skinemo siroki povoj i smemo u sedenje pod 45 stepeni. Sledeca kontrola sa 6m.

Sanchy -> RE: Ultrazvuk kukova (9.1.2013 23:07:57)

Mi smo bili sa mesec dana cini mi se pa opet sa pet meseci dg je Ia bilateralis ali bez centara osifikacije pa idemo ponovo sa devet meseci...DR mi je rekla da decacima ta jezgra znaju kasnije da se formiraju inace je napisala sedenje odmah ali stajanje ne dok se ta jezgra ne formiraju...malo me to nervira ali sam na internetu procitala da ta jezgra znaju i posle dvanaestog meseca da se formiraju sto me je dodatno iznerviralo umesto da me umiri ...eh kakav sam zivac[sm=smiley13.gif]

sneza24 -> RE: Ultrazvuk kukova (10.1.2013 1:03:54)

Lani su kukovi sasvim u redu ali naša dr savetuje svima široki povoj do 5,5 meseci a i zima je pa joj ne smeta.

nina26 -> RE: Ultrazvuk kukova (10.1.2013 9:50:48)

Ksenci, ali vidi kako kod nas salju i sa 2 i sa 4 meseca...[sm=zmeden.gif] bas mi je frka nesto...

je l' mogu ja to da trazim u bolnici[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ultrazvuk kukova (10.1.2013 15:46:27)

nema potrebe, nina. mislim, ako bas hoces, mogu i preko ovog osiguranja u euromedica da ti odrade, ali ako nisu videli problem i potrebu u papageorgiu, nema razloga za cimanje. a na konto toga sta se radi u srbiji, a sta ovde, pa vec sam ti rekla i uzivo - mnoge stvari se rade drugacije, ne znaci i da su jedni ili drugi apsolutno u pravu (npr. davanje rhogama trudnici, cekanje do 42. nedelje za porodjaj, ishrana), mislim da je najbitnije to sto ti verujes svom dr i prati njegova uputstva. i ja sam se tripovala ranije, ali sam to prevazisla i gledam i da ne ulazim u teme u kojima se saveti srpskih i grckih dr ne poklapaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

nina26 -> RE: Ultrazvuk kukova (10.1.2013 17:55:57)

IZVORNA PORUKA: ksena
i ja sam se tripovala ranije, ali sam to prevazisla i gledam i da ne ulazim u teme u kojima se saveti srpskih i grckih dr ne poklapaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
e da znas moracu i ja[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif]

tijatija -> RE: Ultrazvuk kukova (24.1.2013 15:49:42)

Evo nas sa uz kukova, sve je u redu, makli smo siroko [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jovana13 -> RE: Ultrazvuk kukova (24.1.2013 16:14:04)

mi smo bili prosle nedelje. Kao i sa mesec ipo, sve je u redu nalaz Ia nema vise kontrole...

sneza24 -> RE: Ultrazvuk kukova (25.1.2013 0:15:46)

Mi sutra idemo na uz i skidamo široki povoj.

adulence -> RE: Ultrazvuk kukova (25.2.2013 9:04:05)

Evo nas sa prvog uz nalaz Ib jezgra u tragovima doktor mi nista nije rekao osim kontrola za 3meseca...zene jel ovo ok?

sneza24 -> RE: Ultrazvuk kukova (25.2.2013 9:41:51)

Adulence i nama je na prvom uz rezultat bio Ib a već na drugom je bio Ia.

jovicaa -> RE: Ultrazvuk kukova (25.2.2013 16:33:37)

sigurno je ok...
sta je rekao za siroki povoj?
on bi ti sigurno naglasio da nesto nije ok
koliko ja znam ne formiiraju se svoj deci u isto vreme casice, zato se ranije uz radio tek sa sest meseci, koliko ja znam,...

adulence -> RE: Ultrazvuk kukova (25.2.2013 16:46:08)

iskreno nije m nista rekao za siroki a ja ga budala nisam ni pitala,jer kao kontam sve je ok...i onda dodjem i vidim da pise Ib ok znam nemarno sa moje strane,sva se zbrzam na pregledima...

cockic -> RE: Ultrazvuk kukova (25.2.2013 17:07:05)

sa lenom smo bili na banjici za uz,oni i ako je sve ok kazu sirok minimum do 6 meseca,mada ja sam vec pre 3 skinula tj.ja mislim da je imala dva meseca.leni je sa 3 meseca sve bilo ok koliko se secam tako mi je dr.rekla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ja sam i na drugi uz otisla bez sirokog povoja.
i pekiju sam skinula tako sa nekih 2- 3meseca jer je on rodjen kraj aprila,a vec kraj maja je bio bas topao.a i prosle je kraj arpila bio preko 30 stepeni znam zbog pekijevog rodjendana pa je i ona vec uveliko bila bez povoja...

Zemunka85 -> RE: Ultrazvuk kukova (25.2.2013 18:44:31)

Nama su jezgra bila formirana jos sa mesec i po i oduvek je nalaz bio Ia a opet su nam rekli da nosimo/do 4. Dok drugarica koja se porodila dan kao i ja, nije nosila ni dan. Tako joj rekli u porodilistu. Sad na kontroli sa sest meseci, sve je ok ...

Janncica -> RE: Ultrazvuk kukova (28.2.2013 9:00:35)

Bili smo juce na uz. Kaze doktorka da jezgra nisu formirana,ali da se tolerise jos 6 nedelja da budu ovako. [sm=smiley13.gif] I napisala je Ib.
Pokazala mi je kako da ga povijam da mu noge budu jos sire i rekla da 6 puta na dan radimo vezbe.
Mala od moje sestre je nosila kaiseve. tako da kod nas postoji taj rizik. [sm=smiley13.gif]
Mada se cerki normalno sve razvijalo.

adulence -> RE: Ultrazvuk kukova (28.2.2013 9:23:53)

joj janncice a meni nista nisu rekli ni za povijanje ni za vezbice a kontrola tek za 3 meseca...

Janncica -> RE: Ultrazvuk kukova (28.2.2013 10:04:11)

Pa ne znam sta da ti kazem... [sm=zmeden.gif] Je l ti rekao nesto za okostavanje?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>