RE: Dete i bazen (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje



Poruka


Anhelito -> RE: Dete i bazen (27.5.2012 7:46:29)

Mis mo bili u subotu na bazenu inace imamo 3 meseca i ovo je prvo kupanje te vrste. Nije bilo toliko lose osim sto se malo rasplakao ali to mislim da nije od vode, jer je voda topla, nego od galame ostale dece koja su bila tu. Meni je smetala ta galama a kamoli njemu. Instrutorka je rekla da je za pocetak dosta 15-ak minuta pa sledeci put opet i kaze onda ce se navici da bude i duze od toga. Treba vremena da tako mala beba oseti sirinu vode i sve ostale nadrazaje koje prima u tom trenutku. Inace pricala sam sa jednim tatom koji je svoju sestomesecnu cerku doveo i rekao mi je da su i oni startovali sa tri meseca i da sad bez problema pliva i uziva. [sm=smiley1.gif]




crazymama -> RE: Dete i bazen (28.6.2012 16:13:05)

sudeci po vasim postovima, zakljucujem da je za moju bebu od dva meseca prerano za kupanje u bazenu... mozda joj pokvasim nogice malo :)




LillyT -> RE: Dete i bazen (28.6.2012 20:17:34)

Gde u Bg-u (i okolini) ima privatnih bazena (znam za JAkovo i klub S)? Nešto mi se ne mili da vodim L na ove gradske, vikendom (kada ja mogu) je gužva i ima kojekakvih tamo. Ja sam čula da ima neki bazen u Kaluđerici i da je odličan, ali ne mogu da ga nađem na netu.




minavb -> RE: Dete i bazen (28.6.2012 20:21:36)

Ja ne znam, ali mi cemo Vanju da vodimo na banjicu za vikend, pa kas se smislimo kad bi isli, hoces sa nama?




LillyT -> RE: Dete i bazen (28.6.2012 20:29:27)

Fala na pozivu. Vanja i Lara neka se kupaju, a ti i ja ćemo na pivce [sm=smiley1.gif]

Ako se budem odlučila (ne zavisi samo od mene), javim ti se pa da se brčkamo




crazymama -> RE: Dete i bazen (28.6.2012 20:59:19)

taj bazen u kaludjerici je u lestanima ustvari, i zove se klub 17, ali mislim da nemaju sajt, ili im nije radio ranije... kazu da je lepo sredjeno, imaju i piceriju u sklopu bazena.

p.s. evo nadjoh neke info

KLIKNI




Bebilina -> RE: Dete i bazen (28.6.2012 22:54:46)

Mi planiramo ovu bebu voditi na bazen na casove cim pre. Ja sam htela da vec zovem i rezervisem mu/joj mesto od 8 nedelja, ali mm kaze nije jos rodjen/a, kud sam zapela. Meni je zbog cekanja- na neke se casove i po 6 meseci ceka, a lakse mi je ovako da znam da ce biti najblizi i u terminu koji nam najvise odgovara i zbog cerkice i da ce beba biti mala pa ce jos imati refleks zadrzavanja vazduha koji bi da ocuvamo. Bezen ce opet biti mali, u privatnoj skoli verovatno, ko i za malu...
E da, morace da bude vikendom da bi veliko dete moglo da "vodi" batu/seku. Ona ima ideju da ce ona da je uci, da na casove idu zajedno... To je nemoguce, al nastavicu da odvojeno od casova i ja idem sama i da sa malom plivam, i bebu cemo voditi, tatu da pomaze kad smo svo troje... Jao ja jedva cekam! Obozavala sam te casove za bebe sa malom, posebno zaranjanje [sm=smiley1.gif]




Bebilina -> RE: Dete i bazen (29.6.2012 14:03:21)

Ja jutros zvala dve skolice da se informisem i ispalo da je u obe sve popunjeno za septembar... Jedna upisuje ponovo od novembra, druga februara. Nas bi bebac novembra trebalo da ima 3 meseca, znaci savrseno za pocetak casova. Stavila sam nas na listu cekanja i sad kad kazem mm-u puci ce od smeha jer ce prvo da pita koga sam stavila- pod kojim imenom dete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ne znam bre, valjda nisam jedina, druge bebe i ranije krecu, pa kad onda njih upisuju- cim zatrudne? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




tanjica85 -> RE: Dete i bazen (29.6.2012 14:06:41)

vec sam pisala o Kovacici, blizu PA i njihovim bazeni. za klince je savrseno. deciji bazen, dzakuzi, otvoreni, zatvoreni bazan...cena je oko200 do 250 din. kovacica je udaljena od Bga do 40 min voznje




Anoniman -> RE: Dete i bazen (30.6.2012 8:09:38)

Ja se gadim bazena u našem gradu.... Tako da sam za Mihajla ove godine nabavila bazenčić oko 1m prečnika, lako se naduva, lako puni i prazni i možemo ga nositi gde hoćemo (jedna-druga baba, prijatelji...) Stavimo u dvorište i da vidiš miline-dete uživa po ceo dan [sm=smiley1.gif]




Bebilina -> RE: Dete i bazen (27.11.2012 13:51:00)

Mi plivamo [sm=smiley1.gif]
Na bazen smo poceli da vodimo bebca sa 11ned, a sa 16 je krenuo na casove. Posto smo bebi plivanje vec jednom prosli sa sekom odmah smo od prvog odlaska na bazen krenuli sa svim vezbicama, igricama, zaranjanjem.
Bebac vodu obozava! Stalno se smeje, sutira, kikoce na pesmice. Jako je opusten dok pluta na ledjima i od starta mu samo vrat sa dva prsta pridrzavam. To je razlika izmedju njega i seke koja je sa 10m morala da uci da pluta jer je htela da se odize. Braca ima i dalje te instinkte i bas ide lagano.
Instruktor ga je koristio kao demo bebu jer smo uhodani, ja opustena sa njim u vodi, on hoce kod svakog, sve vreme veseo i tako.
Sad plivamo dvaput nedeljno: jednom cas i jednom sa tatom i sekom. [sm=smiley1.gif]

P.S. Za sve koji se dvoume da li da salju decu na plivanje: pored ociglednih fizickih razloga, postoje istrazivanja na temu uticaja zadrzavanja daha pod vodom na izgradnju mozdanih celija. Poslednje o kom smo mm i ja slucajno procitali u novinama jeste o akademskom uspehu dece koja su rano kretala sa plivanjem. [sm=smiley1.gif]




Meisje -> RE: Dete i bazen (11.2.2014 23:26:41)

https://db.tt/HvXZWBS2 Evo i nas sa bazena.
Bebilina[sm=smiley1.gif]





Anck Su Nmaun -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 7:56:57)

Moje cure Obooozavaju bazen.I Uopste da plivaju.
Sad smo ove zime isli par puta na zimski bazen, joj te radosti , samo kad pridjemo to je vec ogromno radovanje!
Obe nose misice i mama i tata im ne trebaju [sm=jezicek.gif] a Tara je kao navijena samo skace pliva , kao roni.. ma komedija.
I skoro svaki dan da pitaju kad cemo na bazen [sm=smiley1.gif]




Didy -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 9:57:33)

Anck, na koji bazen idete? Mi smo prošle zime bili s decom par puta na SPENS-u na bazenima. Ja sam se baš iznenadila kako su ulaznice jeftine. Nešto tipa 200 dinara za odrasle, a deca ne plaćaju. Baš je povoljno.
I moji su baš uživali. Htela sam prošlog vikenda da ih vodimo, ali je mm bio baš nešto umoran, pa nismo.
Mogli bismo organizovati rr druženje na bazenu s decom. [sm=smiley36.gif]




Torbica -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 10:07:51)


IZVORNA PORUKA: Didy

Anck, na koji bazen idete? Mi smo prošle zime bili s decom par puta na SPENS-u na bazenima. Ja sam se baš iznenadila kako su ulaznice jeftine. Nešto tipa 200 dinara za odrasle, a deca ne plaćaju. Baš je povoljno.
I moji su baš uživali. Htela sam prošlog vikenda da ih vodimo, ali je mm bio baš nešto umoran, pa nismo.
Mogli bismo organizovati rr druženje na bazenu s decom. [sm=smiley36.gif]

Ijaooooo! Mozeee! [sm=smiley1.gif]




Didy -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 10:09:16)

Hehehehe, zna se ko je kao zapeta puška.[sm=jezicek.gif]




Torbica -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 10:18:07)

[sm=smiley9.gif][sm=smiley4.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 10:44:00)

Da, da na spensu onaj manji bazen topla je voda!
Ulaznica je 250 za odrasle mala deca ne placaju.




Didy -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 10:51:13)

Pa to je džabe! Mm i ja na smenu čuvamo decu i plivamo u olimpijskom bazenu. [sm=smiley36.gif] Jedino što kad posle tog malog treba da uđeš u olimpijski, nije baš svejedno.[sm=smiley36.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 10:54:41)

Ma m ismo svi u ovom malom, mislim pa nije on bas tako ni mali, mislim duboko je.
Nama je sat vremena dosta, ja se vec smorim , vidim i njima usne poplave a da ih pitas naravno nikad dosta [sm=jezicek.gif]




Didy -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 11:01:06)

Pa nije mali, ali mi oboje volimo da plivamo. I to baš da plivamo. Kad smo išli bez dece preplivavali smo olimpijski bezbroj puta. Joj, sad ste me zapalile, baš mi se jako ide!




Torbica -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 11:10:07)

Jao Didy, sram te bilo! [sm=smiley36.gif]
Mi smo hteli za vikend do Vrdnika da skoknemo, a sad kad bolje razmislim, Spens je skroz ok.. Ovo dvoje bi bili presrecni a bebac bi terao svoju politiku, njega bih mogla nekome da ostavim da ga cuva, inace cu juriti za njim sve vreme..




Didy -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 11:16:03)

Torbice, ja sam prošle zime vodila Sofiju na SPENS, bila je mlađa od tvog bepca i baš je uživala. Ako id ei tm, povedi i njega. [sm=smiley1.gif] (Zovite me borac za prava najmlađih [sm=jezicek.gif]).
A Vrdnik ti uopšte nije loša ideja. Nama je po kilometrima svejedno da li ćemo do Vrdnika ili do Novog Sada, a nismo bili otkako su renovirali bazen. Jeste li vi bili skoro? Kako je tamo?




Torbica -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 11:34:34)


IZVORNA PORUKA: Didy

Torbice, ja sam prošle zime vodila Sofiju na SPENS, bila je mlađa od tvog bepca i baš je uživala. Ako id ei tm, povedi i njega. [sm=smiley1.gif] (Zovite me borac za prava najmlađih [sm=jezicek.gif]).
A Vrdnik ti uopšte nije loša ideja. Nama je po kilometrima svejedno da li ćemo do Vrdnika ili do Novog Sada, a nismo bili otkako su renovirali bazen. Jeste li vi bili skoro? Kako je tamo?

Hihihi, borac za prava najmladjih! Moguce da si u pravu, on je na plazi predobar, toliko se zanima, ma ne cujes ga... Nego da ne krene da jurca po plocicama to je meni...
U Vrdniku nismo bili otkad je renoviran ali sam na sajtu gledala i radi po ceo dan, nema smena. Nesto mi je ostalo u glavi da nije za svu decu besplatan, morala bih proveriti, mislim da su stavili da mladji od 2 god ne placaju, nisam sigurna. Ja bih tamo zbog tople vode najvise. Pa bi deca mogla neograniceno.




Anck Su Nmaun -> RE: Dete i bazen (12.2.2014 11:40:14)

IZVORNA PORUKA: Didy

a nismo bili otkako su renovirali bazen. Jeste li vi bili skoro? Kako je tamo?


Groooznoooo!
Mi smo bili prosle godine na taj zatvoren bazen u Vrdnik . Voda je vrela, prepuna penzosa. Svlacionice uzasno prljave, a da ne spominjem sto moram proci pored ulaznih vrata kroz koja duva kao na ulici onako mokar!
Mi vise tamo ne idemo sigurno!!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>