Yula -> RE: Koliko para je dovoljno? (8.9.2012 22:23:19)
|
Ja ne zelim da imam puno para, ne prizeljkujem da dobijem na lotou. Zapravo, na lotou sam dobila kada sam se udala za mm i kada sam ostala trudna iz prvog puta preko VTO i kada sam rodila sina! To je vec tri puta, meni dosta. Mm radi, ja trenutno ne, resili smo da budem kuci i podizem dete. Za razliku od zena koje imaju regulisan status ovde, ja nemam nikakva primanja zbog toga. Mogla bih da ostavim dete da ga sveki cuva a ja da radim, na crno doduse, ali bih mogla pristojno da zaradim, ipak mi ne pada na pamet. Muz nema neku specijalnu platu, pristojnu, ali mi smo skromni ljudi, lepo smo se organizovali i nista nam ne manjka. Ne izlazimo uopste jer nemamo zelju, a tako ustedimo novca za neka druga zadovoljstva. Veliku finansijsku podrsku imamo od svekrve, ali u periodu kada je tu sa nama tih 4-6 meseci. Imamo sve sto nam treba. Nekada sam bila jako ambiciozna a onda sam shvatila da novac ne znaci nista ako jureci za njim izgubis sebe, zdravlje i ljude do kojih ti je stalo. Veoma mi je vazno to sto mm zna da sacuva to sto zaradi, nije raspikuca, dobro ekonomise, tako da zivimo mnogo bolje nego neki koji zaradjuju duplo vise, jer jednostavno ne znaju sa novcem. Mi smo zacrtali nas cilj a to je da stedimo novac da kupimo nesto svoje, necemo da dizemo veliki kredit, zato svakog meseca odvajamo na stranu. Sve u svemu, meni sada je dovoljno onoliko koliko je potrebno da imamo krov nad glavom, da nismo gladni, zedni, da smo pristojno obuceni, da se ne prebrojavam po prodavnicama i da mi dete ima sve sto mu je potrebno, a ima, na njemu se ne stedi ni malo. Ipak, nije sve tako bajno kao sto zvuci, tih nekoliko meseci kada je sveki tu sa njom je naravno i svekar koji je slogiran, dementan i uzasno naporan, to treba istrpeti i prosto se divim sebi kako izdrzavam, ali eto, to je jedna od stvari koju moram da istrpim zarad nekih visih ciljeva, a to je da uskoro eto kupimo nesto svoje. Kada bi iznajmili sopstveni stan ne bi nam nista ostalo da ustedimo i tu bi vec morali malo da kalkulisemo. Planiramo sto pre jos dece, bar jos jedno, tako da ja necu moci bar jos neku godinu da radim, ako nam se posreci da ostanem trudna naravno. Skoro sam bas razmisljala, kada bi mi neko rekao da biram, da li zelim da dobijem na euromilioneru ( tu su dobici po nekoliko desetina ili cak stotina miliona eura ) a da je pitanje da li cu ikada moci da rodim jos dece, ili da dobijem dete a da ne dobijem pare, ne bih se dvoumila ni trena, ZELIM DETE! Deca su najvece blago.
|
|
|
|