RE: Oko čega se svađate s partnerom (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

JasnaM -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (22.6.2012 18:13:27)

Lanajelena, naravno da ljudi imaju drgacija misljenja po pitanju zivotinja, ja to uopste ne sporim. Meni kao samo kao vlasniku ljubimca neshvatljivo da neko moze istog da izbaci na ulicu, sto se na zalost vrlo cesto desava pa otud problem sa silnim napustenim kucicima i mackama. Ja na primer razumem tu tvoju komsinicu, jer ti zaista ljubimac postane kao clan porodice jer sa njim delis i lepo i ruzno (ali te oni za razliku od ljudi nikad ne osudjuju,uvek ti se beskonacno raduju i vole te ukratko iskrena i neiskvarena bica). Ja takodje ne uporedjujem ljude sa zivotinjama, samo smatram da nisu svi ljudi podobni da imaju ljubimca a isto tako mislim da nisu svi ljudi bas podobni da budu roditelji, ali naravno da ima i neodgovornih vlasnika i neodgovornih roditelja.
Apsolutno ne ulazim u to zasto neko ima kuce/macku a nema decu, njihova stvar da li hoce, mogu. Postujem kako god i neka setaju sta god hoce. Po meni najbolje je spojiti ljubimca i decu pa eto veselja [sm=jezicek.gif]
Ja se zaista potresem kad vidim da neko zivo bice pati jer prosto ne mogu da budem ravnodusna na bol i patnju drugog zivog bica, u vezi tvoje komsinice npr. budjenje iz anestezije kada tvoj pas cvili, pisti, trese se itd (ukratko potresan prizor), je zaista vrlo tesko za podneti. Opasku za muza sam napravila, iz prostog razloga sto ja mog psa volim (naravno da volim i muza i da ne bude zabune ne uporedjujem), ali kad bi cisto iz hira on hteo da izbaci psa, pas bi sigurno ostao. Srecom moj muz isto voli nasega psica tako da tu nema problema.

peca -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (22.6.2012 18:35:36)

Sinoc jos jedan sok [sm=zmeden.gif] sedimo mm i ja u dnevnoj sobi, gledamo tv, pricamo nesto, ja onako bzvz okrenula glavu, tj gledam na koliko je ukljucen ventilator, i na 20ak santimetara od mene na naslonu od fotelje bubasvaba ogromna ide ka meni, a spremali smo se da idemo u krevet ok raspolozeni oboje...[sm=hudicek1.gif] ja sam mahinalno vrisnulai skocila sa fotelje pored, a jos na foteljama neki svetloplavi prekrivaci a ona crna i ogromna, samo corav je ne bi video [sm=smiley13.gif] kako sam ja vrisnula mm poceo da se dere na mene, ja rekoh ajde nadji je i izbaci je MOLIM TE, on je rekao naravno da necu, bas me briga, ja sam ti lepo rekao, sama si kriva, zao mi je sto nije po tebi set__ala i tako je to krenulo, na kraju je postalo zestoko, ispomerala sam ceo namestaj da je nadjem, nje nigde, posle kad sam se malo smirila nasla sam je u nekom cosku u kom se zavukla, u medjuvremenu sam ispala i luda, i pocela da umisljam... i na kraju posle svega se on smilovao da je nadje i da je razmljecka po parketu i po mojoj papuci i ja i macka, pa je isao u extreme da ja ne cistim, ne pomeram namestaj svaki dan, pa ce se nakote a on ce da se smeje i tako.... uzas, bas je skot ponekad, pa nisam ja kriva sve i da ih masa dovlaci odnegde [sm=smiley13.gif] ja sam inace jako gadljiva na bube, a od bubasvabi imam traumu jos iz detinjstva[sm=smiley13.gif] nisam posle celu noc spavala zbog svega... bojim se da stvarno nema jos neka u stanu... ovo je druga ili treca za ne znam ni ja koji period, budem li videla jos neku, svisnucu majke mi [sm=smiley13.gif]

Jasna, ja da sam htela ili da hocu masu da izbacim na ulicu kako kazes to bi vec uradila, i niko ne bi znao... [sm=smiley13.gif]

JasnaM -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (22.6.2012 19:44:29)

Peco, nisam ni mislila na tebe tj. da ti hoces da izbacis, procitala sam sta si sve napisala i u cemu je problem. U prethodnom postu sam rekla da ti dajem svu podrsku da probas da se izboris sa muzem i da ipak zadrzite macu [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (22.6.2012 21:49:50)

peco, macka je nije dovukla. da ju je macka nasla ona bi je i pojela ili samo ubila i donela da ti se pohvali. sa te strane mace su najdivnije na svetu. moja je navatala veeelikog skakavca pre neku noc, setkao se odnikom - jedina stvar koju moja sestra vise ne podnosi od macke je insekt, pogotovo velik. tako da sad macka sme i mora da spava kod nje u sobi [sm=smiley36.gif] neko mora da je cuva od buba
bubasvabe bar u ns-u nemaju mnogo veze sa cistocom nego sa kanalizacijom/hadoviom/vlagom. ako je ima jedan u zgradi - imaju svi. zovite deratizaciju.

red3lilu -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (22.6.2012 21:57:28)

eto nemojte me streljati, al ću da puknem, ako ne kažem
kao posmatrač kontam ja da tu maca nije neki problem
tu postoji nešto dublje što ili on ne zna da iskaže ili ti ne znaš da prepoznaš
mislim da je maca ovde samo objekat da se iskaže frustracija prema nečemu...

peca -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 8:38:54)

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

peco, macka je nije dovukla. da ju je macka nasla ona bi je i pojela ili samo ubila i donela da ti se pohvali. sa te strane mace su najdivnije na svetu. moja je navatala veeelikog skakavca pre neku noc, setkao se odnikom - jedina stvar koju moja sestra vise ne podnosi od macke je insekt, pogotovo velik. tako da sad macka sme i mora da spava kod nje u sobi [sm=smiley36.gif] neko mora da je cuva od buba
bubasvabe bar u ns-u nemaju mnogo veze sa cistocom nego sa kanalizacijom/hadoviom/vlagom. ako je ima jedan u zgradi - imaju svi. zovite deratizaciju.

BB, moram da te demantujem [sm=smiley1.gif] Masha i mi smo ziveli u kuci sa dvoristem ranije, i dovlacila je sve i svasta u kucu, miseve, razne bube, nocne leptire, gustere, one vece gliste, obozavala je da juri stonoge, ali uvek zive, donese pa je pusti, pa se igra sa njima, a ni ne stigne to nesto da ubije jer mm to izbaci... znaci nikad nije donela nesto mrtvo, a sad, da li ubila posle kad joj dosadi, to ne znam :) Mozda je tvoja macka drugacija [sm=smiley1.gif] Sto se bubasvaba tice, u nasoj zgradi ih nema, mozda ima neko "leglo u zgradi pored ili tu negde, posto se ona setka i dalje... Ja za ovih ihaaj godina ovde ih nikad nisam videla, ali nije nemoguce da se pojave, jedina bubasvaba koja se pojavila u nasem stanu bila je u Masinim ustima-ziva ! I sinoc je imala jednu u ustima, i cula sam je kako je uskocila u nasu terasu, i ja ustanem brzo i zatvorim vrata od terase, a ona u ustima drzi bubasvabu, a meni odma pils na 160 [sm=smiley29.gif] sreca mm nije bio tu u tom trenutku, a ja nisam dizala dramu, i nisam pominjala, tako da si masha i bubasvaba ostale na terasi da se igraju, a ja sam izbegla svadju i mirno legla da spavam, iako sam se ja vec iznervirala...

Snelle -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 8:55:12)

Red, ja se nažalost slažem sa tobom [sm=smiley13.gif]
Peco, kupi nešto za zaprašivanje buba, Raid ili nešto slično pa zapraši. Mada, pošto ste u stanu, problem je verovatno na nivou čitave zgrade, pa mora kompletna dezinsekcija.

peca -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 9:02:34)

IZVORNA PORUKA: red3lilu

eto nemojte me streljati, al ću da puknem, ako ne kažem
kao posmatrač kontam ja da tu maca nije neki problem
tu postoji nešto dublje što ili on ne zna da iskaže ili ti ne znaš da prepoznaš
mislim da je maca ovde samo objekat da se iskaže frustracija prema nečemu...

red, nece te niko streljati [sm=smiley1.gif] i bolje da kazes nego da puknes [sm=smiley1.gif]

mozda moj muz jeste frustriran kako ti kazes i ima duboke probleme u koje ja nisam upucena [sm=smiley36.gif] ali to nece resiti moje trenutne probleme vezane za Mashu, mada u svakom slucaju i pored tvojih psiholoskih sposobnosti da procenis situaciju mislim da nisi u pravu [sm=smiley1.gif]

Sto se tice mm-a on nikada preterano nije voleo macke,nikada nije ni imao ni zeleo da ima macku, primio je masu zbog mene, ja sam tad ovde u stanu imala kucu,, i imam ga hvala bogu i dan danas, nek mi je ziv i zdrav !!! ljubav moja. I nasla sam jednog dana masu jadnu gladnu umiljatu smrznutu i samu, bila je cica zima, i dovela sam je kuci malo da je povratim, nahranim, ugrejem sa idejom da joj dam da jede i da je pustim dalje svojim putem, medjutim, zadrza se ona jedan dan, dva, tri, i vise, sa kucom je to bilo nemoguce, i onda sam ja tako mm-u predocila njenu tuznu pricu, i bilo je ajde, ajde, ajde, i odvedemo mi masu kod njega, on tad nije imao nikakvog kucnog ljubimca... i tako malo po malo, zavolesmo mi masu, ona nas, navikli se jedno na drugo, i ona ostade sa nama... Sizeo je on i tad na masu dok smo bili u kuci, ali je pusti u dvoriste i nje nema ceo dan skita, cak je morao da sizi i od okolnih macora koji su nocima u 2-3 ujutru mjaukali, neki cak i ulazili kroz prozor, ipak je prizemlje,. i tako, da ne duzim, svadjali su se oni i ranije i to dosta, ali je to tako bilo mnogo lakse dok smo imali dvoriste na koje je ona navikla. Kad smo odlucili da se preselimo to je bilo mucenje, sad iz ovog ugla razmisljam da je bolje da sam je ostavila tamo po dvoristu, strina mm-ova bi joj dala da jede mozda, mozda ne bi, ali je ne bi pustala u kucu, i to je nesto... ali sam je ja povela sa nama. To mucenje privikavanja, mjaukanja, neprospavanih noci, o tome necu ni da pisem, i tako se masa provlacila sa nama u stanu, svadjali su se i ovde, da se razumemo, ja znam da on nju voli, sigurna sam u to, ali od kad je Jovanastigla dodatno se promenio prema masi, pocele su znatno vise da mu smetaju njene dlake, kad je video par puta da je dovukao bubu poludeo je, boji se da ne dovede dve pa da se patimo sa njima jos pored svih muka itd. Ne znam, pokusavam da objasnim ustvari celu tu situaciju, ko je razumeo, razumeo, ko nije zao mi je. Moj mm nije neki veliki kreten, ali eto covek jednostavno voli neke stvari, i hoce da Jovana neometeno i sigurno puzi po svojoj kuci i tako to, da drzi otvorena vrata od terase ne strepeci sa cim ce masa jednom uci, a to moze preko dana, posto ih ova dovlaci nocu,[sm=smiley1.gif] sto je potpuno u redu. E sad, u njegovim planovima i zeljama ga masa ometa valjda, ne znam. Gledam, ljudi gaze jedni preko drugih i zbog manjih sitnica, ne osudjujem ga previse sto hoce da preseli mashu, ona je dobila i vise nego sto se nadala od nas, samo se bojim da mu ne dopizdi i da uradi ono sto je rekao. Treba naci neko dobro resenje, a ja ga nemam, i pocinjem da verujem da bi bilo mnogo mirnije (ali i mnogo pustije) u kuci kada bi masa otisla :) Eto, udavih, a opet ce me neko shvatiti pogresno [sm=smiley1.gif] al sta sad, to je nasha ljudska odlika [sm=smiley13.gif] sto kazu, neko vidi casu do pola praznu, a neko do pola punu, i taj koji je to rekao je to bas lepo rekao [sm=smiley1.gif]

bratzz -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 9:06:24)

IZVORNA PORUKA: lanajelena

JasnaM svi imamo drugacija misljenja po pitanju zivotinja,u NS sve manje vidim da se setaju deca a sve vise psi i macke i to me uzasno nervira,moja komsinica koja ima stvarno slatku kucu koja je nazalost bila na operaciji i ona je bila ocajna ali u toku naseg razgovora ona mi kaze ti me kao majka razumes kako mi je(meni je to bolesno da se uporedjuju deca i zivotinje)...ti uporedjujes muza sa zivotinjom i pre bi nju zadrzala [sm=zmeden.gif]

Moja sveki je izbacila iz kuce mm i mene kad sam bila trudna jer nije htela da iz kuce izbaci dva macora (trebaloje samo da ne ulaze u kucu ziveli bi u dvoristu, inace nisu ziveli samo u kuci veci deo dana bili su napolju i muvai su se po kantama i ulazli u rupu od poljskog vecea pa pravood svekiu krevet a bogami cesto sujoj lezali i na glavu.), koji su umeli da vrse nuzdu po namestaju, i u kucu su cesto donosili miseve , gustere i svakojake bube, a o dlakama da i ne pricam.
Meni smeta nered koji prave zivotinje u kuci i smetaju mi dlake koje budu svuda unaokolo a pre sega ne razumem ljude kojima su bitnije zivotinje od svoje dece. Mojoj sveki nikad necu zaboraviti sto je stavila macke ispred sina i unuceta. Da je moja mmama tako postupila mislim da bi je se odrekla.

red3lilu -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 9:17:11)

peco, ja sam od samog početka, očigledno, stekla pogrešan utisak da je to njegova maca... tj. da je on vlasnik a da si ti od početka morala da se navikneš na nju, a sad on želi da je se otarasiš...
uhh, u svakom slučaju nezgodna situacija, mace su čudo, kad se igraju svašta će dovući kući, imaš sreće pa su to bubice (nama se desilo da su nam miševi bili poslagani ispred praga, a jednom prilikom je mačor i vrapca uvukao u kuhinju)
Ne kažem da je tvoj muž loš ili neko strašilo, sedi popričaj s njim ali u nekom opuštenom momentu da vidiš jel postoji šansa da nađete kompromis, nije u redu da se toliko tenzija diže oko bube ili mace, a da ti strahuješ u svakom momentu ..
Off topic - juče mi se desila ista stvar, donela mi keruša ispred vrata malo, neuhranjeno, bolesno mače... nije se moglo desiti u gorem trenutnku [sm=smiley13.gif]

peca -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 9:24:26)

red drago mi je da sam ti malo priblizila situaciju, a kad pomenu vrapca, i njega je jednom prilikom donela dok smo ziveli u kuci, kao sto rekoh i miseve i gustere ali zive, a tako sedne na terasu i vabi golubove [sm=smiley1.gif] i stvarno je nezgodno, pricali smo mi, on kaze da je najbolje da joj promenimo adresu, samo sto ja tu magicnu adresu nemam, i tako....

mirela78 -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 9:47:07)

Pozdrav cure....
Sto se tice tih insekata alergicnaaaaaaa sam na njih...[sm=smiley1.gif]
TUS TRAKA je zakon,odkad sam je stavila ni komarac mi nece unutra [sm=smiley36.gif]
Pozdrav iz sparnog i oblacnog Sarajeva.....

peca -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 10:02:46)

"Duško Radović
Došla su druga vremena. Dece je sve manje, a pasa sve više. Danas znamo ono što nikad nismo znali: psi su uglavnom rasni, a deca su naša, domaća i divlja. Od pasa ne treba ništa i nikoga stvarati, oni se rađaju i umiru kao psi. A od dece treba stvarati ljude, što je skoro nemoguće. Nikad vam žena ne može roditi tako kvalitetno dete, kakvog psa možete kupiti. Od deteta nikad nećete stvoriti psa, a pas vam može postati više nego dete. Sa psom morate u šetnju, što samo može koristiti vašem zdravlju. Prema detetu nemate takvih obaveza. Nailazi neko pasje vreme, u najboljem smislu te reči."

cockic -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 10:09:14)

e setih se oko ceka se jos svadjam sa mm oko toga da kad nesto trazi u ormanu nikad ne moze da nadje a to je sigurno tu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]to me uzasno nervira pa nisam neku stvar sigurno bacila u djubre nego gde bi je stavila nego u orman sa stvarima.ne nego on sve trazi povrsno imam osecaj da ga samo otvori vidi da nema i zatori i kaze nije ovde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]pa mu kazem to sigurno nece da te zove,E OVDE SAM.

Figaro88 -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 10:28:46)

Mi se ovih dana svadjamo oko sata,on hoce da kupi njemu neki sat koji kosta 30i nesto hiljada,a za te pare bi mogli napokon venecijanere da stavimo posto se to nekako uvek odlozi,bas me nervira[sm=grrr.gif]I ne razumem sta ce mu jos jedan sat.

NadaR -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 11:16:12)

Nisam se odavno svadjala , zato cu ga danas zadaviti .
Ostavio je jutros sirom otvorena balkonska vrata , nije cak ni zavjesu navukao . To je tako zjapilo od pola 7 do 9h i uslo je milion muva . Sad ne znam sta cu sa njima [sm=smiley7.gif]

Jos sam u pms -u pa ce mi jos stosta pasti napamet do popodne grrrrr ... [sm=hudicek1.gif]

lanajelena -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 16:44:17)

Pih bre jos vise ste mi ogadile macke [sm=smiley13.gif]...da me ne shvati niko pogresno ja ne krivim nikog ko ima,voli zivotinje,kao mala stalno sam dovlacila kuci mace,kuce,cak i ptice povredjene,ja i drugarice smo grejale jaja koja su neki golubovi ostavili,znaci nije da oduvek ne volim zivotinje mislim da mi se sve to promenilo onog trenutka kad su me u komsiluku kod sestre izujedali kerovi (a znali su me) od tada ne volim zivotinje u stvari imam fobiju od njih

viking -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 16:53:05)

LJ, da me ne shvatiš pogrešno, ali mislim da preteruješ. Definitivno je velika trauma kad te izujedaju psi, ali sigurno si doživela mnoge neprijatnosti i od ljudi pa ih ne mrziš (ne mislim pojedinačno, nego kao "vrstu"). Da ponovim, ne mislim ništa loše, ne optužujem, ne osuđujem ili nešto lično, ali malo mi je to preveliki "zaokret", od ljubitelja do mrzitelja životinja. I mene je pas "uhvatio" za nogu (nije me izujedao), znam i druge koji su ujedeni ali niko ne mrzi životinje. Naročito ljudi ne mrze mačke zato što ih je ujeo pas, ako me razumeš. [sm=smiley1.gif]

lanajelena -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 17:05:52)

Ma ne ljutim se ja,ali znam puno ljudi koji su nakon ujeda poceli da se plase pasa i da ih izbegavaju,sve to ide sa godinama(covek se menja) kad sam bila mala volela sam da glodjem nogicu od pileta iz supe a sad kad bi je videla slogirala bi se...ne kazem da ja mrzim zivotinje daleko od toga(pa kakv bi ja to onda bila covek),ali se drzim na rastojanju od istih,pomazim ja i kucu i macu ali mora bas da bude jako simpaticna,kad sam se zabavljala sa mm on je imao dobermana a njega se npr nisam plasila a od nekih malih bezim [sm=smiley13.gif]

pepeljuga -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (23.6.2012 22:32:31)

kad sam bila mala volela sam da glodjem nogicu od pileta iz supe a sad kad bi je videla slogirala bi se.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] joj crkoh od smeha... i ja sam isto to volela kao mala a sad ne mogu ni da je pogledam [sm=smiley36.gif]

bratzz -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (24.6.2012 13:48:22)

Svadjamo se jer svaki dan mora da odgledabas sve utakmice avoli sve sportove znaci ne dize dupe iz kreveta ogromnu rupu je napravio na trosedu [sm=hudicek1.gif]

Anoniman -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (25.6.2012 8:01:36)

Trenutno-da li da podignemo ili da NE podignemo parket pre postavljanja garderobera [sm=smiley29.gif] To traje već 2 nedelje... Zasad, mrtva trka

lanajelena -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (25.6.2012 10:01:53)

Pre dva dana oko svega cak smo i do razvoda stigli,seli se covek od 1-og u drugi stan,jos ja ispricala svekrvi koliko sam bila besna,ona zamalo a udje u prvi bus da ga bije,juce kao da nista nije bilo ljubavne poruke bla,bla truc,takav je zivot izmedju dva lava [sm=jezicek.gif]

Snelle -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (25.6.2012 10:04:12)

Oko čega ste se toliko posvađali da si za malo oterala muža u drugi stan?

Verus -> RE: Oko čega se svađate s partnerom (25.6.2012 12:29:43)

IZVORNA PORUKA: cockic

e setih se oko ceka se jos svadjam sa mm oko toga da kad nesto trazi u ormanu nikad ne moze da nadje a to je sigurno tu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]to me uzasno nervira pa nisam neku stvar sigurno bacila u djubre nego gde bi je stavila nego u orman sa stvarima.ne nego on sve trazi povrsno imam osecaj da ga samo otvori vidi da nema i zatori i kaze nije ovde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]pa mu kazem to sigurno nece da te zove,E OVDE SAM.

SVI muskarci ovo rade[sm=hudicek1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>