Verolina -> RE: ime za devojcicu (20.4.2014 22:12:58)
|
IZVORNA PORUKA: Vanda Mi smo se odlucili za Auroru u sekundi. Znaci svetlost. Godinama mi se svidjalo ime Barbara...... [sm=smiley1.gif] I jedno i drugo su prelepa imena.Otmena.[sm=bravo.gif] Ja nekako imena vezujem za zvucnost i za ljude. Visnja-po Visnji Lazarevic iz "Cedomira Ilica", zeni koja je volela mnogo i posedovala visoku lestvicu vrednosti. A i moj muz i moje prijateljice vole to ime. Katarina-po Katarini Velikoj i po jos nekoliko manje carskih Katarina, ali mnogo toplijih od ove ruske. Nikoleta-ovo ime mi zvuci francuski, a ja kao i Ducic sve sto je french vezujem za svetlost i ljubav. Joana-moj deda se zvao Jovan i bio je jedna od osoba koje sam najvise u zivotu volela, a definitivno najvise postovala. I trebalo bi biti Jovana, da nije tog zvucanja, ali mi zvuci lepse bez V. Barbara-vec rekoh...otmeno i najlepsa devojka koju sam u zivotu videla bila je Novosadjanka sa ovim imenom. Damjana-epsko ime, a ja tradicionalnost volim ka i egzibicionizam, odnosno ka leba[sm=smiley36.gif] Leonina- kao da u izgovoru imena slusam muziku. A i znacenje ovog imena je divno. Natalija-Ovo ime sam zapamtila citajuci ozloglasenu Isidoru Bjelicu. Nase, toplo kraljevsko ime. Nevena-ime za preslatku devojcicu. ovo je prosto jedno od carobnih decijih imena, kao sto je i ime Dunja. kada sam zatrudnela prvi put, moj muz i ja smo mrvu zvali Dunja. Nazalost, nije se dalo i sad je jedan andjelcic obogacen za to slatko vockasto ime, a mi smo se naoruzali strpljenjem poradi druge vockice.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|