"NEUKUSU TREBA REĆI NE!"

Pesma "Neukusu treba reći NE" je prva u nizu numera koje će se naći na izdanju "Deca pevaju rokenrol", gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečji hor "Čuperak" u saradnji s njihovim autorima

Dečji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme) snimili su zajedno novu verziju pesme “Neukusu treba reći NE”.

Pesma je prva u nizu numera koje će se naći na izdanju “Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečji hor “Čuperak” u saradnji sa njihovim autorima.

Deci je bilo silno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Kojom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Koja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju nove inkarnacije njegove pesme “Neukusu treba reći NE”. Snimak je nastao u studiju “Čuperak”, a sve je snimio Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović.

Dečji hor “Čuperak” vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesme uživo je bila zadužena i za koreografiju.


Koja i hor Čuperak su inače pesmu “Neukusu treba reći NE” premijerno izveli 13. juna 2014. godine na zatvaranju petog Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza – 5. BUDI u Kulturnom centru Pančeva. Nakon toga pesma je snimljena i u studiju.

Tokom projekta “Deca pevaju rokenrol”, deca iz hora “Čuperak” (koji radi u Kikindi i Jagodini) će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta “Deca pevaju rokenrol” su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međun?rodnog bijen?la umetničkog dečjeg izr?z? – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva). Projekat su ovoj (prvoj) fazi podržali Grad Pančevo, Kulturni centar Pančeva, Hor “Čuperak” i Digimedia PR.

news-img

Veliki petak, najtužnija godišnjica i vera u vaskrsenje

Godinu dana kasnije bol je i dalje tu. Veo tuge i dalje viori oko škole, na hodnicima, u učionicama ali i nad celom Srbijom.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img