cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Da li znate ko su dugine bebe?

clock-img

7.9.2022

U stvarnosti, dugine bebe su ostrva ljubavi koja nas podsećaju na izgubljeno dete, na taj način se povezujući sa njim. Kao da služe kao most do te izgubljene duše koja će uvek biti u našem srcu.

Da li znate ko su dugine bebe?

Svakog 22. avgusta, roditelji koji su izgubili dete usled pobačaja, smrti u materici ili nakon porođaja, a nedugo nakon gubitka deteta ponovo zatrudneli i dobili zdravu bebu, obeležaju rođenje dugine bebe.

Beba koja je donela dugu posle teške emotivne bure - bebu koja je novi život i nova nada.


Gubitak deteta

Kada majka izgubi bebu tokom trudnoće, san o roditeljstvu umire zajedno sa detetom. Naročito ako vi i vaš partner još nemate decu i zaista ih želite.

Zapravo, tada prestaju snovi, u kojima držite dete u naručju, dajete mu ljubav i gledate kako raste i razvija se zajedno sa vama. Gubitak tog sna može ostaviti veliku prazninu koju je ponekad teško zalečiti. Čak i godinama nakon gubitka.


PROČITAJ JOŠ: Emotivne fotografije: Kada dugina beba upozna svoju mamu


Nova beba - nova nada ali i moguće buđenje osećaja krivice

Ako žena ponovo zatrudni ubrzo nakon gubitka deteta, to joj, naravno, može pomoći da lakše "tuguje", jer joj nova beba daje novu nadu. Istovremeno, može se osećati krivom zato što izgubljeno dete pokušava da zameni novim detetom, zato što nije provela dovoljno vremena tugujući za izgubljenim detetom, time mu odajući premalo poštovanja, i zato što se zbog gubitka ne može u potpunosti prepustiti radovanju zbog dolaska nove bebe.

Sva ova osećanja su sasvim prirodna i normalna.

Zato ih sve prihvatite i dopustite im da izađu na svetlost dana. Ako pokušate da ih odgurnete, daćete im još više moći, što može umnogome da vas ometa u doživljavanju nove trudnoće i novog puta ka majčinstvu.


PROČITAJ JOŠ: Gubitak bebe - Kako se osećaju mame anđela?


Dugina beba je most do izgubljenog deteta

U stvarnosti, dugine bebe su ostrva ljubavi koja nas podsećaju na izgubljeno dete, na taj način se povezujući sa njim. Kao da služe kao most do te izgubljene duše koja će uvek biti u našem srcu.

Prihvatite ih kao posebne anđele koji vam pomažu da u potpunosti osetite ljubav prema svom živom i prema svom izgubljenom detetu. Zato zagrlite svoju duginu bebu i pustite je da širom otvori vaše ranjeno srce.


Izvor: Ringaraja.net

news-img

Veliki petak, najtužnija godišnjica i vera u vaskrsenje

Godinu dana kasnije bol je i dalje tu. Veo tuge i dalje viori oko škole, na hodnicima, u učionicama ali i nad celom Srbijom.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img