cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako odabrati imena za blizance i koje su najlepše kombinacije?

Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.

Kako odabrati imena za blizance?

Biranje imena za jednu bebu je dovoljno teško, ali šta raditi kada očekujete blizance? Pored uobičajenih slatkih muka oko biranja imena za bebu, biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Ali ne brinite, spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.

Za početak, pročitajte naš članak Kako bebi odabrati ime?, a zatim razmislite o sledećim pitanjima:

  • Da li želite da imena slično zvuče ili ne?
  • Da li želite da imaju iste inicijale?
  • Da li želite da se po imenima zna da su vam deca blizanci?


Sada kada ste odlučili šta vam je bitno, evo nekoliko ideja za davanje imena blizancima:
 
Imena koja slično zvuče: Oduvek ste sanjali da se imena vaše dece slažu (ili čak rimuju)! Blizanci su idealna prilika za to! Samo vodite računa, imena koja slično zvuče mogu da budu zbunjujuća u periodu odrastanja. 

Isti inicijali: Često se sreću blizanci čija imena počinju na isto slovo. Ovo je možda i najbolji način da “označite” blizance, a da to ne bude očigledno i zbunjujuće. Primeri: Igor i Irena, Petar i Pavle, Dunja i Dušan.


Različito se izgovaraju, ali imaju isto ili slično značenje: Primeri imena su Bogdan, Božidar, Teodor, Teodosije, Mateja, sva imena znače isto - "dar Božji".


Redosled po rođenju: Možete izabrati da početno slovo imena vaših beba označava redosled po kome su se rodili. Na primer, ime prvorođene bebe počinje na A, a ime drugorođene bebe na B. 


Pol: Možete izabrati da ako imate bebe istog pola njihova imena slično zvuče, ili možete za žensko ime dodati slovo na muško ime. Primeri: Jovan i Jovana, Dejan i Dejana, Bojan i Bojana.

Tematska imena: Ako volite da budete drugačiji od ostalih, jedna od ideje je da deci date “tematska” imena. Na primer, imena iz vašeg omiljenog romana, istorijska imena iz istog perioda ili događaja, imena reka… Samo vodite računa da vas mašta ne ponese!

Ukoliko vam sve ovo nije važno, vašim bliznacima uvek možete dati imena koja se jednostavno po vama slažu, a nemaju ništa zajedničko.


Posetite Ringerajin spisak imena, proučite njihova značenja i pogledajte koja su najomiljenija i najmanje omiljena imena.
news-img

Svetska nedelja homeopatije 2024. godine

Tradicionalno, i ove godine se u periodu od 10.04. do 16.04. obeležava nedelja homeopatije.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img