cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Najlakši način da naučite dete da veže pertle!

Mnogi roditelji znaju da je prava muka naučiti mališane da pravilno vežu svoje cipele. Srećom, Kirsten Džonson, mama dvoje dece i preduzetnik iz Alberte u Kanadi, ima caku koja će biti vaša karta za beg iz "grada frustracije".

Njena dvominutni tutorial, koji je pregledalo preko 6 miliona korisnika na Facebook-u, omogućiće vam da za vrlo kratko vreme, obuća na čičak traku vaše dece, postane prošlost.


Džonson je inače autor Facebook stranice Unstoppable Mother i bivši nastavnik fizičkog vaspitanja. Na video klipu, uz pomoć 7-godišnjeg sina Rilana (početnik u vezivanju pertli) predstavlja četiri jednostavna koraka koja za rezultat imaju takozvane "zečije uši".


Da li je ovo najidealnija metoda? Apsolutno nije, obraća se Džonson roditeljima. "Malo je neprijatno odvezati ih posle". Bez obzira na to, Džonson je ubrzo shvatila da ovaj pristup ne samo da daje izvanredne rezultate, već takođe uliva detetu veliku dozu samopouzdanja nakon uspešno izvedenog pokušaja. "Kod sve dece, a posebno kod one koja imaju problema sa finom motorikom ili dece sa autizmom, na ovaj način se ostvaruje sjajan rezultat!", kaže Džonson. Jer nakon što savladaju pomenuta 4 koraka, Džonson veruje da se "zidovi spuštaju, mozak bistrije funkcioniše", što omogućava deci da upiju neke nove informacije.


Ona dodaje da "Kada deca imaju poverenja u sebe, i počnu da govori sebi - ja to mogu, ja mogu to da uradim", odjednom će i pertle vezivati mnogo lakše ... to je ono što sam primetila kod svog sina."


Izvor: Unstoppable Mother

news-img

4 knjige za leto koje ne smete propustiti

Letnje putovanje od ljubavnih pobeda i Tejlor Svift do smrtne kazne i mračnih tajni kućne pomoćnice...

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img