cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Pucanje vodenjaka - evo kako zaista izgleda!

Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi trenutak pucanja vodenjaka!

Pucanje vodenjaka, evo kako zaista izgleda!

Gde si bila kada ti je pukao vodenjak?

Gde si bila kada ti je pukao vodenjak?  
To je jedno od onih pitanja o porođaju koja se iznenađujuće često postavljaju, a odgovori mogu biti prilično neočekivani. Od kuće do bolnice, jer to nije nešto što mi mame možemo da kontrolišemo.


To je jedno od onih pitanja o porođaju koja se iznenađujuće često postavljaju, a odgovori mogu biti prilično neočekivani. Od kuće do bolnice, jer to nije nešto što mi mame možemo da kontrolišemo.


Majka petoro dece iz Salema, Virdžinija, imaće zabavnu priču za ispričati – i fotografije uz nju – sledeći put kada joj budu postavili ovo pitanje.  


Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi tačan trenutak kada su fetalne membrane pukle.


Mama je krenula da se porađa i bila je na rukama i kolenima kada se to dogodilo, rekla je Elizabeth za BabyCenter.


"Mislila je da joj je vodenjak ranije pukao, ali doktor nije zapazio znake da se to zaista desilo. Kao što možete da pretpostavite, čuo se prilično glasan zvuk kada je bebina glava izašla i vodenjak pukao! 


Medicinske sestre sa strane su bile zatečene, sećam se da sam uzviknula: 'Uhvatila sam momenat!'Međutim, tek nakon naknadnog uređivanja fotografija zapazila sam sve detalje zaista snimljene! Beba je bila teška više od 4 kilograma, tako da je zapravo stvorila čep!"


Nije iznenađujuće što je slika privukla veliku pažnju. U stvari, proglašena je za najbolju u kategoriji: Porođaj na takmičenju za sliku godine Međunarodnog udruženja profesionalnih fotografa porođaja. Nije teško shvatiti zašto.  


Pogledajte celu seriju fotografija – "Dopada mi se reakcija doktora". 


Sve u svemu, on ne deluje posebno uznemireno!

 

Birth

Foto: Elizabeth Farnsworth Photography

 

Elizabeth je zadovoljna što je fotografija naišla na tako pozitivan odjek, delom zato što podseća buduće mame da postoji više od jednog načina porođaja.  


"Pošto sam i sama rodila svoje četvrto dete na rukama i kolenima, mislim da je važno za buduće mame da znaju da je i to opcija," rekla je Elizabeth. "Da, položaj na rukama i kolenima veoma je uobičajen, udoban i prihvatljiv način porođaja. Nakon što sam prvobitno objavila sliku, puno ljudi je bilo zbunjeno što je uopšte moguće poroditi se na ovaj način! Podsećanja radi, porodilja donosi bebu na svet... a ne doktor. Ležanje na leđima je ono što je najpogodnije za doktora, ali ne nužno ono što je najbolje za mamu!"

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img