cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Važno je da mali dečaci imaju mnogo dobrih muških uzora

Danas mnogi dečaci žive u stanu sami sa majkom, bez tate, ujaka, strica.

Važno je da mali dečaci imaju mnogo dobrih muških uzora

Važno je da mali dečaci imaju mnogo dobrih muških uzora. Oko toga se moramo sami postarati jer u današnje vreme ne dolaze uvek spontano.


Moj sin je od rođenja okružen najviše ženama, kao i mnogi drugi mali dečaci. Od rođenja, od porodilišta bio je okružen lekarkama, ženama.

Pedijatri su najčešće žene.
U vrtiću su takođe isključivo žene.
A u školi, kada pođe, koliko sam čula više gotovo uopšte nema učitelja, bar kod nas. Nijednog.
Za malu bebu dečaka to je savršeno u redu jer im i treba ženska nežnost.
Ali kada napuni dve, tri godine, treba mu muških uzora mnogo, mnogo više.

Moj sin ima tatu i dedu, hvala Bogu. I sa njima radi sve „muške“ stvari i na „muški“ način. Vodi psa na trening sa tatom, kuvaju zajedno gde on seče luk, krompir oštrim nožem, ne onim bebećim, tata ga okreće i prevrće na način na koji se meni zavrti u glavi od straha da će vrat da slomi, a u čemu obojica beskrajno uživaju, deda ga vozi na kosačici i uvek idu zajedno na Poljoprivredni sajam.

Ali to nije dovoljno jer i tata i deda brzo odu nekim svojim poslovima. Ne provode sa njima sate svakog dana u takvim aktivnostima.

Zato je meni važno da intervenišem, da ih podsećam, da ih organizujem da kada idu negde gde bi njemu bilo zanimljivo, da povedu i njega.

I da kada mogu da biram, da izaberem da se okruži muškarcima koji mu mogu biti dobri uzori.
Niko ponosniji od njega nije kada odemo kod strica i stric ga provoza traktorom!
Ili kada je prehlađen, pa zakažemo kod doktora Saše pregled!
Ili kada ide na sportić, a na sportiću je njegov trener Srđan!

Naravno da nikada ne bih birala sport koji ne voli samo zato što je trener muškarac ili lošeg pedijatra samo zato što je muškarac.

Ali je mnogo važno da se potrudim onda kada imam izbor.

U staro vreme dečaci su spontano bili okruženi muškarcima svih uzrasta, starijom braćom, braćom od tetke, starijom rodbinom.

Danas mnogi dečaci žive u stanu sami sa majkom, bez tate, ujaka, strica. Za te mame i te dečake je posebno važno da budu svesne koliko dečacima to znači i da o tome često razmišljaju i trude se da svojim dečacima što više dobrih muških uzora uvedu u život.

To je mnogo, mnogo važno i za devojčice, ali to je druga priča.


Promo objava

news-img

Domaći film "SUNCE MAMINO" u bioskopima!

Nakon beogradske premijere topla tinejdžerska ljubavna priča, ujedno i ozbiljna porodična drama SUNCE MAMINO premijerno je prikazana i u Novom Sadu i Nišu, a potom započela svoj bioskopski život.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img