Probala sam ukus i dobila recept od prijateljice- osvezavajuci, nije tezak a jeftin
Jogurt Torta
Potreban materijal za jednu koru: (prave se tri)
4 jaja
1/3 praska za pecivo
1 kaf.kasicica ulja
4 ravne kasicice secera
2 kasike brasna
Priprema kora: Posebno umutiti belanca, a posebno zumanca i u njih dodati 1/3 praska za pecivo, 1 kaf kasisicu ulja, 4 ravne kasike brasna.Umesati i belanca. Peci oko 8 minuta na 200 stepeni C. Probosti koru suvom viljuskom, pa ako se ne lepi kora je gotova. Napraviti 3 ovakve kore.
Potreban materijal za fil:
200 gr slaga
1 casa vode
20 gr zelatina
400 gr secera
1/2 L jogurta
Priprema fila: Umutiti 200 gr slaga sa 1 casom vode. U to dodati 20 gr zelatina(samo se istrese). Posebno rastopiti 400 gr secera u 1/2 L jogurta, pa spojiti konstantnim mucenjem sa slagom kome je dodat zelatin.
Filovanje kora: Filovati ovim redom: Kora, fil, voce i tako redom. Sto se tice voca najlepse je bobicavo voce a moze i drugo. Torta se pravi u dubljoj posudi zbog retkoce fila ( nabolje ako se pese u djuvecu kora pa se posle u isti slaze). Nakon zavrsetka, torta stoji u frizideru 3-4 sata ili u zamrzivacu.