writing-img

Kako olaksati porodjajne bolove?

clock-img

26.05.2009, 20:52

clock-img

Anoniman

Zanima me na koji ste nacin ublazavale bolove? Disanje, koja poza tokom lezanja, setnja, cucnjevi? Sta najvise pomaze?

clock-img

26.05.2009, 20:55

clock-img

Anoniman

Ja sam ublazavala bolove disanjem, i pomagalo mi je puuuno. Ne secam se koja mi je poza bila najbezbolnija, posle porodjaj sam sve zaboravilauser posted image

clock-img

26.05.2009, 22:58

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

26.05.2009, 23:02

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ja predlazem da setas sto vise, da sto kasnije legnes na sto za poradjanje, ako je to moguce. Mene su zeznuli sto su me stavili da legnem rano, pa se beba nije spustila. Setaj sto vise, a kad legnes, disi....ako si isla u skolu za trudnice onda znas kako treba u kojoj fazi porodjaja da dises. Raspitaj se! Disanje je jako vazno i moze mnogo da pomogne. Mislim da smo cak o tome pisale na forumu, procackaj malo. A poza, pa ne znam, meni su nakacili onaj ctg pa sam se jako tesko pomerala jer je spadao. Vazno je da se koncentrises na kontrakcije, dises pravilno i opustis koliko god je to moguce.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

27.05.2009, 08:51

clock-img

Anoniman

slazem se sa Jecom u potpunosti ...šetnja i disanje najvise pomaze

clock-img

27.05.2009, 09:42

clock-img

Anoniman

Nije Miljana išla u školicu, ako sam dobro shvatila to kod njih nema. Ja sam je već uputila na temu disanja, mislim da je to čitala, pitanje je koliko se to može sa papira naučiti. user posted image

clock-img

27.05.2009, 10:04

clock-img

Anoniman

ma moze Tasho ...al je najbitnije bar meni dokle god mozes hodati hodaj 

clock-img

27.05.2009, 10:55

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Mislima...

Često čujemo izraz : "Sve je u glavi!"

Mislim da je najbolje naći neke slike ili razmišljanja koja u tom momentu mogu da pripomognu... Recimo, dobra je misao: "Ovo sad što se dešava, popodne će već biti prošlost!" , ili "Usmeriću sve snage da pomognem bebi, ona se pati više od mene!", ili "Ja sam jaka, ja to mogu, izdržaću, evo još malo.."
.. Svako sebi ustvari može naći neku misao, autosugestiju, sliku, ili molitvu koju može tada praktikovati.
Ja sam razmišljala i da ponesem mp4 da slušam muziku, ako budu dozvoliliuser posted image

ŽENA JE STENA!

clock-img

27.05.2009, 10:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

I još da popijete po jednu user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.05.2009, 10:56

clock-img

Anoniman

dozvoliće ti ...što ne bi ...ponesi ako te muzika opušta još bolje .... al nemoj im lijegati na hastal dok ne budeš minimalno 7 otvorena jedino ako ti vodenjak ne rikne sam od sebe 

clock-img

27.05.2009, 10:57

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: Ana80

I još da popijete po jednu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

ŽENA JE STENA!

clock-img

27.05.2009, 11:24

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

al nemoj im lijegati na hastal dok ne budeš minimalno 7 otvorena

A boničko, pa ako me postave gore, šta ja mogu.. Ne mogu ja reći: "E ja neću!" Ha? Ili mogu?

ŽENA JE STENA!

clock-img

27.05.2009, 11:26

clock-img

Anoniman

Nama su isto u školici govorili "Samo što duže ne ležite na sto!". Ako se dobro sećam, govorili su nam da kada god nas pitaju da li ćemo još da kakimo, da samo vičemo da nismo završile, da ćemo sigurno još kakiti. user posted image

clock-img

27.05.2009, 11:26

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Meni su odmah rekli da legnem ... nisam znala moze li sta drugacije... user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

27.05.2009, 11:27

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

kada god nas pitaju da li ćemo još da kakimo, da samo vičemo da nismo završile, da ćemo sigurno još kakiti. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ŽENA JE STENA!

clock-img

27.05.2009, 11:30

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Disanje, to smo ucili u skolici, dosta moze pomoci.

clock-img

27.05.2009, 11:32

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Tehnike opuštanja pri porodu ne pomažu - KLIK

ŽENA JE STENA!

clock-img

27.05.2009, 11:33

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Nama su isto u školici govorili "Samo što duže ne ležite na sto!". Ako se dobro sećam, govorili su nam da kada god nas pitaju da li ćemo još da kakimo, da samo vičemo da nismo završile, da ćemo sigurno još kakiti. user posted image

E i nama u skolici babica rekla da vicemo kaki mi se user posted image

clock-img

27.05.2009, 11:35

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Ja sam legla na sto vec sam bila otvorena 7 cm, u ambulanti dok su me pregledali kod mene to jako brzo islo, ja se porodila cim su me stavili na sti za nekih 20 min.

clock-img

27.05.2009, 11:36

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Nisam imala vremena ni da pravilno disem ha, ha user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2009, 11:37

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

A zasto meni pise da sam odststna user posted image

clock-img

27.05.2009, 11:38

clock-img

Anoniman

Idi u Moja ringeraja - Moj profil - tamo imaš opciju da te ne prikazuje na spisku prijavljenih (aktivnih). garant ti je to štiklirano. Ugasi tu opciju. user posted image

clock-img

27.05.2009, 11:40

clock-img

Anoniman

Meni je bas juce dr rekla da ce me pustiti da setam koliko hocu, i da ona tek sat vremena pred kraj legne na sto i lagano indukciju ukljuci. Cak mi je pokazala neke fore disanja, kao duvanje svecica. Plus u hodniku su napravili sipku, kada krene kontrakcija da trudnica cucne, i uhvati se za tu sipku i dise. Velika mi je prednost sto je mali grad, i samo po par trudnica ima na odelenju, inace da je neki veci, gdje je guzva... ne bih bas najbolje prosla, nego bi me na sto bacili i ljuljnuli 2 boce indukcije da crknem. Ovo je sve na americkom nivou,oprema cijele bolnice i osoblja, vec sam negdje pisala. Zato me valjda nije ni strah.

clock-img

27.05.2009, 11:42

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: Miljana_Hn

Meni je bas juce dr rekla da ce me pustiti da setam koliko hocu, i da ona tek sat vremena pred kraj legne na sto i lagano indukciju ukljuci. Cak mi je pokazala neke fore disanja, kao duvanje svecica. Plus u hodniku su napravili sipku, kada krene kontrakcija da trudnica cucne, i uhvati se za tu sipku i dise. Velika mi je prednost sto je mali grad, i samo po par trudnica ima na odelenju, inace da je neki veci, gdje je guzva... ne bih bas najbolje prosla, nego bi me na sto bacili i ljuljnuli 2 boce indukcije da crknem. Ovo je sve na americkom nivou,oprema cijele bolnice i osoblja, vec sam negdje pisala. Zato me valjda nije ni strah.

user posted image user posted image user posted image user posted image Odlično Miljanaaaa!!!

ŽENA JE STENA!