cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Mali trikovi šminkanja

clock-img

25.01.2010, 20:37

clock-img

oliveradj

pencil-img

1019

Otvaram ovu temu da bih tu savetima pomagale jedne drugima u vezi šminkanja. Ja postavljam pitanje kako se pravilno stavlja maskara, da bi trepavice izgledale što duže??

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

clock-img

25.01.2010, 20:42

clock-img

Anoniman

Mene zanima isto što i Oliveru user posted image
Mislim, nemam neki problem prilikom stavljanja maskare qali imam kratke i nikakve trepavice pa me zanima način na koji mogu iz njih da izvučem najbolje.

... da li stavljate kremu za lice pre nego0 što nanesete tečni puder ( ili u kamenu) ? (jedino kada stavim kremu ispod, lepo razmažem puder)
... kako nanosite rumenilo na obraze a da se dobije onaj fin, osenčen izgled? (nekad uspem, nekad ne ..)

.......Ajlajner! Nikada ga nisam koristila.... kako njega pravilno naneti?

....... da li stavljate olovku za usne pre karmina? (ja drugačije ne mogu!)

clock-img

25.01.2010, 20:55

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

Imajte na umu:

1. Stavljate li maskaru više puta, pričekajte da se prvi nanos osuši. Iako mnogi to ne rade, vi maskaru nanesite i preko unutrasnjeg ruba gornjih trepavica, oči će tako izgledati veće.

user posted image

2. Uvijač za trepavice će otvoriti oko, posebno ako imate izuzetno ravne trepavice.

3. Želite li maskaru i na donjim trepavicama, namažite ih pre gornjih. Pazite da na donje trepavice ne stavite previše maskare, a višak uklonite sa četkice.

4. Jednom rukom držite ogledalo, a drugom krećući od unutrasnjeg prema spoljnjem uglu oka nanesite maskaru na donje trepavice. Pazite, četkica mora biti vertikalno postavljena.

5. Moguće mrlje uklonite štapićem za uho umočenim u nemasno sredstvo za uklanjanje šminke.

user posted image

6. Gledajući malo prema dole, nanesite maskaru krenuvši od korena prema vrhu gornjih trepavica. Zatim isto ponovite s donje strane gornjih trepavica.

user posted image

7. Ako se trepavice slepe, raščešljajte ih češljićem ili ispranom četkicom stare maskare.

user posted image user posted image user posted image ja moje tesko savladam...bas su dugacke..

a ima i ovde zanimljivih stvari.. DG je otvorila temu... KLIK

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

25.01.2010, 20:56

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

1. Kako odabrati pravu boju ruža?

user posted image

Prirodne nijanse ruza uvek su u trendu i odlično pristaju svakom tipu žene. Bez obzira radi li se o dnevnom ili večernjem make up-u, s prirodnim nijansama ne možete pogrešiti. Ruž koji mora imati svaka žena je onaj čija boja je za nijansu svetlija od boje usana. Prirodna boja ruža na usnama ima isti efekt kao i tamna maskara na trepavicama. Nećete pogrešiti odaberete li nežno roza ili boju breskve. Izbegavajte ruž čija boja je slična boji pudera kako se usne ne bi stopile s licem. Dodatni efekt ćete postići nanesete li preko ruža tanki sloj bezbojnog sjaja. Boju koja vam se sviđa nanesite na sredinu donje usne.Obavezno se pogledajte na prirodnom svetlu.Tako cete videti pravu boju ruza. Ukoliko ste isprobali više od tri boje za redom, napravite pauzu.Usne mogu poprimiti boju ruževa koje ste isprobali pa nećete dobiti pravi rezultat. Oprez, ruž čija boja vam se dopada možda neće odgovarati boji vaših usana. Ne kupujte bez da ste ga isprobali! Svaka modna sezona donosi nove trendove, tako je i sa šminkom. Isprobajte i kombinujte.Nanesite omiljeni ruž u prirodnoj boji kao podlogu, a preko njega, u tankom sloju nanesite boju koja je u trendu. Pokušajte s jarko crvenom, tamno crvenom ili smeđom. Pronađite boju koja vam se sviđa i igrajte se. ne zaboravite zlatno pravilo, kada je u pitanju dnevni make up - manje je više. Ukoliko ste istaknuli oči, na usne nanesite tanki sloj ruža u prirodnoj boji ili sjaj.Za večernje izlaske odaberite tamniju nijansu ruža ili posegnite za daškom glamura i usne naglasite crvenom.

user posted image

2.U nekoliko koraka do savršenog "smokey" make-upa

1. Nanesite podlogu na lice. S obzirom da ćete koristiti tamno sjenilo koje će se rasipati po licu ispod očiju, na taj deo nemojte još staviti podlogu. Ili podlogu stavite na  celo lice, pa ga zaštitite maramicom zalepljenom s malo selotepa.

2. Na cijeli kapak nanesite podlogu ili sjenilo boje kože.

user posted image

3. Crnim tušom ili olovkom obrubite kapke što bliže liniji trepavica

.user posted image

4.Ublažite crtu posebnom spužvicom na olovci ili običnim štapićom za uši.

user posted image

5. Nanesite crno sjenilo po gornjem kapku. Više naglasite vanjski rub očiju i pregib kapka. Crno sjenilo nanesite i na vanjski rub donjeg kapka. Štapićom za uši ublažite rubove sjenila.

user posted image

6. Nanesite "glavno" sjenilo (boja vašeg "smokey eyesa"). Odaberite lijepu smeđu nijansu, sivu (srebrnu), ljubičastu, tamno plavu, tamno zelenu...  Sjenilo nanesite na cijeli kapak, krenite od linije trepavica prema pregibu kapka. Pratite liniju oka, nanešeno sjenilo bi trebalo biti ovalnog oblika. Sjenilo nanesite i na donji kapak

user posted image

7. Čistim kistićem ili aplikatorom (ili s malo sjenila boje kože, ili sjenila koje vuče na bijelo) ublažite rub tamnog sjenila i na gornjem i donjem kapku. Cilj je postići postupan prijelaz iz tamne boje u svijetlu. Svjetlo sjenilo ili highlighter možete nanijeti na unutarnji rub oka. Pripazite i da na donjem kapku ne nanesete previše sjenila, odnosno da crta sjenila ne bude preširoka, jer ćete u suprotnom postići takozvani izgled rakuna.

user posted image

8. Četkicom za puder ili vaticom uklonite višak sjenila ispod očiju i s obraza (ili maknite zaljepljenu maramicu), popravite korektor i puder.

user posted image

9. Trepavice namažite crnom maskarom. Nabavite što crniju maskaru i nanesite barem dva ili tri sloja i na gornjem i donjem kapku.

user posted image

10. Provjerite šminku i popravite moguće nedostatke. Nemojte zaboraviti, ako ste naglasak stavili na oči, usne moraju biti diskretno našminkane.

Kako pravilno naneti rumenilo

Kada govorimo o trendu i šminkanju, ove sezone nikako ne smete da zaboravite rumenilo. Rumenilom se naglašavaju obrazi tako da se dobije efekat podignutih obraza.Uvucite obraze i narumenite najistaknutiji deo od nosa do korena kose. Boju rumenila izaberite u skladu sa ostatkom šminke, pa koristite zlatnosmeđe nijanse ili ružičastu da biste dobili na svežini lica. Rumenila treba da budu svilenkasta i sjajna, mat i teška možete slobodno da bacite

user posted image

Saveti šminkera: Kako upotrebiti sjaj?

Ako je suditi prema makeup artisti Phyllisu Cohenu, pravo mjesto za stavljanje sjaja jeste sredina očnog kapka ili unutrašnji kut oka. Glos također dobro izgleda na jagodicama i usnama. No, da ne biste izgledali ko božićno drvce, isprobajte neku od novih make-up formula kojima je preplavljeno svjetsko tržište.

Savjeti stručnjaka

• Izbjegavajte šljokice i sjaj na masnim područjima
  • Ne stavljajte svu novu šminku odjednom - budite selektivni
  • Uvijek uradite temeljit peeling usana prije nego što stavite šljokice i sjaj
  • Samo su šljokice od poliestera sigurne za područje oko očiju. Ne upotrebljavajte one koje nisu predviđene za stavljanje na lice
  • Šljokice će duže stajati na koži ako ih nanesete preko vazelina
  • Ne dozvolite da se pomiješa previše elemenata. Ako vam je odjeća sjajna, šminka mora biti mat, i obratno
  • Pojačajte efekat mat crne koktel haljine tako što ćete nanijeti sjaj na svaki nepokriveni dio tijela
  • Ne uklanjajte šljokice suvim komadom vate 
user posted image

blog.rs

< Poruku je uredio cipiripi -- 25.1.2010 21:01:29 >

clock-img

25.01.2010, 20:58

clock-img

Anoniman

1. Stavljate li maskaru više puta, pričekajte da se prvi nanos osuši.

Baš sam htela da pitam za ovo...... nekako ne smem da stavim i drugi put jer mi se stvore grudvice user posted image
Nebitno da li je maskara neka kvalitetnija...Uvek isto.

clock-img

25.01.2010, 21:01

clock-img

Anoniman

Ponovila bih zlatno pravilo-ukoliko prilikom šminkanja želim da naglasim oči, usne su mi diskretnije našminkane i obrnuto...kada mi šljašte i oči i usne osećam se kao klovn!user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:01

clock-img

Anoniman

Mislim da ova tema postoji...:(
Delijagirl je postavila nesto ovako...
ali i ovo je super...

clock-img

25.01.2010, 21:03

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

ja koristi max factor 2000 dramatic look, probaj je odlicna je user posted image
rumenilo takodje imam njihovo, a klasian puder ne koristim, samo podlogu za puder koja je kao krema shisheido,
to je sve od moje sminke... user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:06

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja nikad ne mogu dobro da stavim kreon za oci, pa to vise ne radim...mada se reeetko kad sminkam.  Uglavnom kada sam i probala, ostanu mi tackice boje koze (tamo gde kreon ne udje) ili mi je losa koza ili ne umeeem

clock-img

25.01.2010, 21:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja nikad ne mogu dobro da stavim kreon za oci, pa to vise ne radim...mada se reeetko kad sminkam.  Uglavnom kada sam i probala, ostanu mi tackice boje koze (tamo gde kreon ne udje) ili mi je losa koza ili ne umeeem

Draga jel razvučeš kapak dok ga stavljaš?

clock-img

25.01.2010, 21:10

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Retko stavljam puder, ali koristim onaj od prirodnih minerala, tako da se ni ne vidi...lice operem sa exfoliantm (one mrvice u kremi za pranje lica), i onda nanesem kremu za lice, jedanput ili dva puta ako je zima i koza mi je suva, onda nanesem puder. Puno lepse izgleda.  Rumenilo cesto nanosim prstima, ako je u pitanju ono tecnije, a ne u prahu. AKo koristim cetku (a i u prvom slucaju), uvek se nasmej, da ti iskoce jagodice, naneses malo na cetku, dunes u nju da ode visek, i onda laganim pokretima nanosis, malo po malo dok ne dobijes zeljeni izgled.  Ajlajner ne korstim...I ne koristim olovku za usta.

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Mene zanima isto što i Oliveru user posted image
Mislim, nemam neki problem prilikom stavljanja maskare qali imam kratke i nikakve trepavice pa me zanima način na koji mogu iz njih da izvučem najbolje.

... da li stavljate kremu za lice pre nego0 što nanesete tečni puder ( ili u kamenu) ? (jedino kada stavim kremu ispod, lepo razmažem puder)
... kako nanosite rumenilo na obraze a da se dobije onaj fin, osenčen izgled? (nekad uspem, nekad ne ..)

.......Ajlajner! Nikada ga nisam koristila.... kako njega pravilno naneti?

....... da li stavljate olovku za usne pre karmina? (ja drugačije ne mogu!)

clock-img

25.01.2010, 21:12

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ma razvlacim majku mu!  Ne znam sto tako, ko da mi koza na kapku nije lepo ravna...

clock-img

25.01.2010, 21:13

clock-img

Anoniman

...Rumenilo - nanosi se kao unutra, jel tako? Znam za taj fazon sa osmehom user posted image user posted image

....olovki za usne, pa ja ne znam koliko ih imam.......! Najviše one nude (boja kože, mese...)..nekad preko njih samo stavim sjaj a uveče ruž u istoj boji user posted image
Crveno mi ne stoji nikako!.........

clock-img

25.01.2010, 21:14

clock-img

dakana

pencil-img

364

IZVORNA PORUKA: cipiripi

ja koristi max factor 2000 dramatic look, probaj je odlicna je

I ja koristim ovu jako dugo i slazem se da je odlicna user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:17

clock-img

Anoniman

Ma razvlacim majku mu!  Ne znam sto tako, ko da mi koza na kapku nije lepo ravna...

A jel zašiljena olovka? user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:17

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Za jagodice obraza pocnes otprilike od sredine oka (ako zamislis liniju koja ide od zenica ka licu), i nanosis od nosa ka slepoocnicama....ali maalo po malo lagano.  Ako imas onaj bronzer, mozes to-ja to radim leti, nanesem nezno na obraze, pa ono sto ostane na most nosa, celo i vrh brade. Ali toga tako malo bude da se jedva primeti-cisto da izgledas kao maaalo preplanula.  

clock-img

25.01.2010, 21:19

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ma probala sam sa zasiljenom, pa onda sa tupom, i nikad ne nanesem lepo, uopste ne razumem.  Pa sam na kraju odustala od toga.  Ako hocu da naglasim taj deo-koristim cetkicu i stavim tamniju senku pa onda sencim drugim bojama odatle prema kapcima...pih

A jel zašiljena olovka? user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:21

clock-img

Anoniman

Za jagodice obraza pocnes otprilike od sredine oka (ako zamislis liniju koja ide od zenica ka licu), i nanosis od nosa ka slepoocnicama....ali maalo po malo lagano.  Ako imas onaj bronzer, mozes to-ja to radim leti, nanesem nezno na obraze, pa ono sto ostane na most nosa, celo i vrh brade. Ali toga tako malo bude da se jedva primeti-cisto da izgledas kao maaalo preplanula.  

Tako najviše volim . user posted image
A nekad su se štipale za obraze.......user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:32

clock-img

Lu

pencil-img

15094

1. Stavljate li maskaru više puta, pričekajte da se prvi nanos osuši.

Baš sam htela da pitam za ovo...... nekako ne smem da stavim i drugi put jer mi se stvore grudvice user posted image
Nebitno da li je maskara neka kvalitetnija...Uvek isto.

Rješenje ti je maskara sa gumiranom četkicom koja zaista razdvaja trepavice,imaš ih od raznih proizvođača.
Ja stavljam uvijek dva sloja a po potrebi i tri i baš mi budu ravnomjerne trepavice i bez grudica,mažem ih i sa unutarnje strane i sa vanjske.
Jedan savjet,nikada ne mućkajte maskaru,onaj rad sa četkicom gore-dole,nema potrebe tako se samo brže osuši i onda se stvaraju grudice.

clock-img

25.01.2010, 21:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Verus probaj liner za oči ali ne sa četkicom ako nisi vještauser posted image ,nego onaj što ima vrh kao flomaster ali naravno tanjiuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 25.1.2010 21:35:40 >

clock-img

25.01.2010, 21:34

clock-img

Verus

pencil-img

11942

'cem da probam, naravno bez cetkice, joooj na sta bi to licilouser posted image

clock-img

25.01.2010, 21:35

clock-img

Lu

pencil-img

15094

I ja ovo isto radimuser posted image
Stavim usne u položaj poljupca i tako se baš istakne jagodična kost.

clock-img

25.01.2010, 22:04

clock-img

Anoniman

Lu hvala! user posted image Sad sam proverila, od gume je user posted image ... nekad izgleda nešto ne potrefim.......user posted image

clock-img

25.01.2010, 22:42

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Meni ovaj smokey eyes nikako ne ide od rukeuser posted image
Ili mi mozda jednostavno ne stojiuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

25.01.2010, 22:48

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Verus probaj liner za oči ali ne sa četkicom ako nisi vještauser posted image ,nego onaj što ima vrh kao flomaster ali naravno tanjiuser posted image

Meni su ti flumasteri bas bezveze cini mi se da napravim veci masaker sa njima nego sa cetkicom... A imas sad da se kupi posebno cetka i neki eyeliner koji se daleko lakse namaze...

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

Poslednji tekstovi

article-img