cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god)

clock-img

22.01.2009, 01:22

clock-img

Anoniman

Djevojčica koja je zatrudnjela u petoj godini

Upoznajte Linu Medina, najmlađu mamu na svijetu. Zatrudnjela je u petoj godini, a carski rezom rodila je zdravog dječačića. Linin odnos prema djetetu bio je primjeren za jednu petogodišnjakinju i dječaka je tretirala kao mlađeg brata
 
Bila je godina 1939. i peruansko seoce potresao je porod. Djevojčica Lina je u starosti od pet godina i sedam mjeseci rodila zdravog dečkića. Njezin stas i razvijenost petogodišnjakinje nisu joj omogućili prirodni porod, zato je rodila pomoću carskog reza.
Znakovi razvijanja djevojke su se pojavili veoma brzo. Kada je napunila tri, dobila je svoju prvu menstruaciju, a grudi su joj se razvile kada je napunila četiri godine.

Linin odnos prema djetetu bio je primjeren za petogodišnjakinju. Prema njemu se ponašala kao prema mlađem bratu. Odgajali su ga njezini roditelji. Kada je bio star deset godina, saznao je istinu o svojoj majci.

Očinstvo ostaje tajna, budući da Lina nije nikada izdala ime oca. Optužili su oca i njenog brata, koji je bio duševno nestabilan, iako za niti jednog nisu imali dovoljno dokaza koji bi govorio o zlorabi, da bi ih mogli optužiti.

Njezin je pubertet bio ubrzan nekoliko godina. Iako ona nije jedini slučaj. Usprkos tome da je najmlađa koja je rodila, preuranjeni pubertet nije neobičan. Radi se o spolnoj zrelosti koju aktivira mozak. Može biti posljedica normalnog razvoja, bolesti ili pretjeranog hormonskog djelovanja.

user posted image
Lina s liječnikom koji je porodioRazviju se sekundarni spolni znakovi, stidne dlake, grudi. Obraćanje pozornosti na preuranjeni pubertet je bitno, budući da može biti posljedica tumora.

Ali i ne samo radi toga. Neki spolni znakovi, kao što je potpuna razvijenost grudi, može biti poziv mnogo kojemu pedofilu. Usprkos tome da su se razvili sekundarni znaci, govorimo o osobi, čiji je psihofizički razvoj na razini djeteta, što bi značilo da vjeruje odraslima, koji to povjerenje mogu zlorabiti.
Koji su znaci preuranjenog puberteta?
Na preuranjeni pubertet u dječaka upućuje rast stidnih dlaka i rast spolnih organa prije devete godine te razvoj prsa prije nego se pojave stidne dlake.

U djevojčica na preuranjeni pubertet upućuju stidne dlake, koje se pojave prije osme godine te grudi koji se razviju prije nego djevojčica napuni sedam godina starosti, i menstruacija koju dobije prije nego napuni deset godina.

Po mišljenju njenog liječnika, njen preuranjeni pubertet potaknuo je nepravilan rad hipofize.Usprkos neželjenoj pozornosti koju je privukla, iz toga je izniklo i nešto pozitivnog, jer je u jedanaest mjeseci boravka u rodilištu naučila čitati i pisati.

Djevojčicu su također pozivali da se pridruži raznim priredbama na kojima bi je prikazali kao nakazu prirode, ali svi su bili odbijeni.Priroda ne stvara nakaze, već razvija različitosti.

Izvor: Dnevnik.hr

clock-img

22.01.2009, 02:18

clock-img

stella

pencil-img

414

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

H A N A 26.09.2007

clock-img

22.01.2009, 07:34

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

user posted image   nemam komentar...
jedno je majka priroda i pubertet... a drugo je silovanje petogodišnje devojčice...

< Poruku je uredio guppy RR -- 22.1.2009 7:35:09 >

clock-img

22.01.2009, 15:32

clock-img

Anoniman

Nisam iz texta shvatila dal je silovana, ili joj je u skladu sa rastom grudi, stidnih dlačica, menstruacijom u trećoj godini došla i sexualna želja. Mada koji bolesnik bi pristao na sex sa 5-to godišnjom devojčicom (čak i ako ona ima sexualnu želju)?

clock-img

22.01.2009, 16:20

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

grozno.kako neko moze da ima seksualni odnos sa detetom?ODVRATNO

clock-img

24.01.2009, 22:58

clock-img

maša

pencil-img

261

ZGROŽENA SAM POTPUNO!!!!
MOGU NEKAKO DA PRIHVATIM DA SE PRIRODA GRUBO POIGRA SA NEKIM, ALI DA SE LJUDI TAKO IŽIVLJAVAJU JEDNI NAD DRUGIMA...?????????

clock-img

19.02.2009, 14:10

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

STRASNOuser posted image user posted image user posted image i jako tuznouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

22.09.2009, 22:48

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

22.09.2009, 22:57

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.12.2009, 16:51

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3419

Prestrasno!
Kad decaci ulaze u pubertet? Imam zabrinutu rodjaku  cijem su sinu porasle dlacice dole! Mali ima 9 god, mislim da je to rano user posted image

clock-img

18.12.2009, 17:23

clock-img

sephora

pencil-img

654

suncicabg, mislim da kod dečaka polne ćelije sazrevaju sa 13 godina ali ne znam da li se to može smatrati trenutkom početka puberteta (mislim da on počinje malo ranije od sazrevanja prvih spermatozoida) a što se tiče ovog teksta: STRAŠNO i to što je bila prerano polno sazrela i to što joj je neko jadničkici napravio dete...iskreno nisam mislila da je polna zrelost ikako moguća u tako ranom dobu...

clock-img

18.12.2009, 17:23

clock-img

sephora

pencil-img

654

i da dodam, čudi me da je beba bila zdrava...ali dobro je da je sve bilo OK...IPAK...

clock-img

19.01.2010, 13:43

clock-img

Mari86

pencil-img

2202

UZASNO!!
Jadno to dete..i jedno i drugo user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

Poslednji tekstovi

article-img