IZVORNA PORUKA: Lilly RR 
  
 Torta sa višnjama 
  
 Kora 1:  
 200g brašna, 
 50g kakaa, 
 1 prašak za pecivo, 
 125g margarina,  
 1 vanilin šećer, 
 4 kašike šećera, 
 2 jaja, 
 1,6dl vode. 
 Rastopiti šećer u vodi, dodati sve ostale sastojke, polako mutiti mixerom dok se umeša, pa povećati brzinu i mutiti još koji min. da posvetli. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečeno ostaviti još koji min. u kalupu pa izvaditi koru. 
 Kora 2: 
 3 jaja,  
 4 kašike vode, 
 7 kašika brašna, 
 7 kašika šećera,  
 2 vanilin šećera, 
 1 prašak za pecivo. 
 Mešati žumanca, šećer, vanilin šećer  i vodu da posvetli. Umutiti čvrsto belanca pa polako dodavati brašno, prašak za pecivo i masu sa žumancima i ručno umešati. Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu. 
 Fil 1: 
 1 puding od vanile, 
 500ml soka od višanja, 
 4 kašike šećera,  
 50g margarina. 
 Skuvati puding sa šećerom u soku da bude gusto, ohladiti pa umiksati omekšali (na sobnoj t) margarin. 
 Fil 2: 
 1 puding od vanile, 
 500ml mleka, 
 3 kašike šećera, 
 50g margarina. 
 Skuvati puding sa šećerom u mleku, ohladiti pa umixati margarin. 
 Fil 3: 
 2 šlaga, 
 2 dl mleka, 
 2 dl pavlake (kisele), 
 2 kašike šećera, 
 1 želatin, 
 4 kašike vode. 
 Umešati pavlaku sa šećerom, da se šećer otopi. Pomešati vodu i želati i ostaviti da se otopi (malo promešati). Umutiti šlag sa mlekom, polako sipati želatin uz stalno mixanje, dodati i pavlaku, pa sve zajedno umixati. 
 Još potrebno: 
 1 pakovanje (450g) višanja. 
  
  Slaganje torte: 
 Kora 1 (crna)- Fil 2 (žuti)- (malo manje od pola) višanja- fil 2 (rozi)- fil 3- Kora 2 (žuta)- fil 1( rozi)- višnje- fil 2 (žuti)- fil 3 od gore i svuda okolo po torti. Ukrasiti višnjama i čokoladom. 
  
  
   
  
 Deluje malo komplikovana izrada, ali i nije tako strašno, a svakako vredi! Dobije se dosta velika torta.