writing-img

RE: TV usporava razvoj govora

clock-img

24.02.2017, 18:42

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Ovaj tekst mi deluje nelogicno..Zar ne bi trebalo da uci nove svari gledajuci i slusajuci TV?!

clock-img

24.02.2017, 19:26

clock-img

mati

pencil-img

6676

Slazem se. Nas primer bas pokazuje suprotno, i sa jednim i sa drugim detetom

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

25.02.2017, 09:26

clock-img

branki*

pencil-img

20828

IZVORNA PORUKA: Dragce86

Ovaj tekst mi deluje nelogicno..Zar ne bi trebalo da uci nove svari gledajuci i slusajuci TV?!

naravno da ne.trebalo bi da uci putem igre i oponasanja roditelja i putem interakcije sa vrsnjacima,socijalni kontakt.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

25.02.2017, 09:43

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27008

Uvek glasam.protiv tv. Sta moze tu da nauci? Mozda nekad da kad su bile.decije emisije obrazovnog karaktera.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

25.02.2017, 11:14

clock-img

mati

pencil-img

6676

IZVORNA PORUKA: branki RR

naravno da ne.trebalo bi da uci putem igre i oponasanja roditelja i putem interakcije sa vrsnjacima,socijalni kontakt.

Uce oni i tako , naravno. Ali recimo Mita... Preko dana gleda Masine price i kad legnemo ne pricam ja njemu, nego on meni. I mogu reci da ih bas lepo prica.
Engleski su dosta samostalno naucili iz crtaca, Matija naucio da cita pa sad sam pokusava da cita i crtace ili sta god ga zanima na TV u.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.03.2017, 10:01

clock-img

branki*

pencil-img

20828

klik

a propo onoga sto smo pricale.

< Poruku je uredio lesica RR -- 26.3.2017 10:28:23 >

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

26.03.2017, 17:20

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Naravno da i tu ima koristi od gledanja TV-a ali mislim da sama tematika ovde nije izbaciti TV totalno iz upotrebe, vec sve umereno.
Deca koja po ceo dan bulje u TV nemaju interakciju, staticna su... tu nije nista dobro i korisno. Znaci ....samo umerenost u svemu!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 26.3.2017 17:21:17 >

clock-img

02.01.2018, 23:53

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ja A ne dozvoljavam da bulji u tv,tablet,telefon itd.
Nove stvari uci kroz igru i generalno posveceno mu je 24h za ucenje novina itd. Licno,grozim se kada vidim sliku gde ponosni roditelj napise tipa,moja beba vec sat i po gleda crtani a mama na miru pije kafu.
Nista licno,ali kafa se moze popiti i uz to da detetu procitas neku pricu,ako je dete manje da ga zanimas uz neku igracku,edukativnu knjigu i tome slicno.

Mozda sam s te strane ogranicena,ali svako preterivanje u pogledu vremena provedeno ispred tv-a mi je suvisno.
Pogotovo sa manjom decom.

clock-img

05.01.2018, 22:05

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

V ne gleda puno TV pa.nista ne prica user posted image
Predlog kako Pomoci detetu je kao pricajte vise s njim. Pa ako neko vise prica od njegove dve brbljive sestre onda stvarno ne znam sta da radim user posted image

clock-img

05.01.2018, 23:46

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Anck ja mislim da to nema veze.
A ne gleda tv bukvalno 10minuta za 24h pa ne prica.
Tj prica on,al kad se njemu prica.

A sto se tice toga..Pa ako neko trabunja detetu 24h to sam ja.user posted image Ko sta radi,citamo,pricamo,pojasnjavamo..
Sve zavisi od deteta.

clock-img

07.03.2018, 15:49

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

Verujem da ima veze, ali ako je to nešto drastično, tipa da po 5 sati dnevno gleda tv, a ne dva crtaća.
Naravno da sa detetom treba da se priča, ali u pravu ste da zavisi i od deteta. Dečaci mnogo sporije progovore i manje pričaju od devojčica istog uzrasta, to je opšte poznato.
Ia jedino sa detetom pojedine predmete uzmem u ruku i polako izgovaram njihova imena, mislim da je to dobro za razvoj govora, sve ostalo pričam normalno.

clock-img

02.07.2018, 16:32

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

V ne zanima mnogo. Pa eto tek posle drugog rodjusa propricao. Ove dve su progovorile user posted image

clock-img

02.07.2018, 16:35

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24838

Maca uopšte nije gledala tv pa skoro tek propricala. Ponekad je znala da odgleda neki crtani na tabletu-mobu, na tv-u je bio neki program Duck tv, tamo nista ne pricaju, samo slike. Eto, to je znalo ponekad da joj drzi paznju desetak minuta.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2018, 21:28

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Ima sigurno veze statisticki kad se pogleda ali nista ne mora da znaci. Moja D je do druge godine spajala samo po dve reci a recenice su nam bile pojam.

clock-img

02.07.2018, 21:34

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Sto bi rekli statistika je kao bikini: sve otkriva a nista ne pokazuje user posted image

,,Carpe diem"

PROČITAJ ISKUSTVA RODITELJA
image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image