IZVORNA PORUKA: nokinoki
Jel može neko da napiše iskustvo sa Maxi-cosi XP sedištem. Već mesecima gledam sedišta i ne mogu da se odlučim ovo mi je za sada favorit.
Ja ti imam licnog iskustva sa Maxi Cosi i to Tobi i XP kao i sa Priori Fix koje prijateljica ima pa sam ga vise desetina puta premestala
Mi smo izmedju Tobi i XP odabrali Tobi jer:
- ima sigurniji sistem vezivanja
- udobnije (mekse, jastuk za glavu, vise pa u nasim kolima sa visokim staklima dete ipak vidi napolje)
- prakticnije podesavanje visine kaiseva i jastuka za glavu jednom rukom pa je u njega prepodne mogla moja cerka a popodne bratanica (sveki ga zato i dalje koristi)
XP je takodje super ali u poredjenju sa Tobi-jem ja sam uvek za Tobi. E sad XP poznajem jer ga bratanica sad ima kod roditelja, a nase Tobi kod sveki, pa ga koristimo za nju, ali ipak prednost dajem Tobi.
To je sve ako mora da bude MC. Ako ne mora procitaj malo o Cybex Pallas-fix jer njega jos vise preporucujem i da ga je 2008-e bilo u izboru njega bih uzela i pre Tobi. Plus je isofix i pokriva grupe 1-2-3 tako da nema dodatnog troska za jos jedno i problema: sta sa ovim manjim.
Jao cure srecno u odabiru! Ja sam to 4 puta prosla i dosta je bilo