cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta smo danas pravile V deo

clock-img

02.03.2013, 18:16

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: Jole84

Torbice a kakav je to francuski krompir? user posted image
Kod nas danas pire krompir sa ubačenim spanaćem i belim lukom i pečeno pile user posted image

Francuski krompir

Verovatno ima vise varijacija na temu, i ne znam zasto se tako zove. Evo ovako, obaris 4-5 vecih krompira u ljusci, obaris 5-6 jaja, pripremis lepe po mogucnosti domace kobasice i iseces je na kolutove. I jaja i krompir iseces na kolutove. Uzmes jenu i redjas - red krompira, red kobasice, red jaja i tako dva puta. Posebno umutis 1-2 jaja sa 2-3 dcl pavlake i prelijes ovo, protreses. Poklopis jenu svojim poklopcem i tutnes u rernu na sat vremena, 200 stepeni. Njam njam!

Danas, pljeskavice od curetine, grasak varivo. Jogurt pita sa visnjama odavde i cokoladne kocke. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

02.03.2013, 18:21

clock-img

17 joka

pencil-img

10887

peceni krompirici  i svinjski  vrat i  uz  to  paprika  u  pavlaci

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

02.03.2013, 18:35

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

jao Torbice , pa podsetila si me na francusku krompir , bice ovih dana user posted image
kod mene danas neke frankfurtske kobaje , przene ( o kako je dobro kad imas nekog da ti donese tako stogod ) , krompir pire i naravno kiseli kupus user posted image
znaci danas bese oktobar fest , pivo se jos pije user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.03.2013, 20:58

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Olga user posted image user posted image
A sutra klasika, piletina pohovana, ali mi to u rerni, na pek papiru sa malko maslinovog ulja odradimo, nema dubokog przenja. Meso pusti svoju masnocu. I bude prelepo, hrskavo i socno. Pire krompir uz to. A pre toga pileca supica naravno. user posted image Kolaca imamo od danas, jupi!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.03.2013, 10:15

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

danas gulas , testo i zelena salata
razmisljam da se upustim u pravljenje somloi galuski ali sam nesto lenja za kuhinju user posted image

clock-img

03.03.2013, 10:17

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Sta je to? user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

03.03.2013, 10:29

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

sta : somloi galuske user posted image
pa to je nesto divnoooo , ima tri kore , tri fila , slag , nesto jaaaako fino ( cokolada , vanila , lesnici ili orasi , rum ) onako mekano , ma divno
imam recept bas iz Somloi regije , prevela sam ga i samo da napravim

clock-img

03.03.2013, 10:34

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Olga a sta je to?
Kod mene danas juneca krem corba,svinjski vrat sa krompiricima i lukom(u maggi zacinu i kesi),domaci hleb,salata od kiselog kupusa. A za dezert kolac sa prezlama i jogurtom.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

03.03.2013, 10:41

clock-img

Anoniman

Torbice, kako pohujes u rerni? Ja bas volim pohovanu piletinu, ali je nesto ne isprzim bas dobro, pa bih mozda mogla tako kao ti.

clock-img

03.03.2013, 14:17

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Somloiiiiii, njam njam njam, divan kolac! Nisam ga dugo jela!
Kseno, na dno tepsije stavim pek papir, premazem ga sa malko ulja, tek po dnu. Stavim panirano meso (brasno, jaje, prezla) i preko svakog parceta spricnem po kasiku dve maslinovog ulja. E sad ja ga pecem na 180 stepeni u rerni sa ventilatorom, i kad postane divno rumeno, za nekih 45 minuta otprilike, to je to. Ni ne gledam na sat, znam po boji kada je gotovo. Bude jako ukusno, istovremeno i socno i hrskavo a ne natopi se uljem nego se vise u sopstvenom soku spremi. probaj, dopasce ti se sigurno. user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

03.03.2013, 19:26

clock-img

Anoniman

e, super, probacu. stavljas komade normalne velicine, ne seckas previse?

clock-img

03.03.2013, 19:52

clock-img

Ajla82

pencil-img

22

Torbice, svaki tvoj post je pravo otkrice za mene..... bravo..

bas me bude user posted image kad vidim sta sve kuhate...ja sam tako lijenauser posted image

clock-img

03.03.2013, 21:48

clock-img

branki*

pencil-img

20828

proja,supa,musaka.probacu i ja da pohujem na ovaj nacin kako kaze torbica,inace ne volim pohovanje...

branki

clock-img

04.03.2013, 16:55

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Krompir corba (Ema trazila jos jednu ciniju njenu repete) i male knedlice (testo kao za gomboce sa sljivama) sa prezlama i secerom i sirupom od secera (ne mnogo secera pa nije puno slatko).

Al sto su mi ispale knedliceeee!!!!! Mekano ko dusa, nisam se nadala uopste jer sam ih radila do besvesti, Ema par puta da piski pa ovo pa ono, pa se igra sa testom.... svaki put peri ruke...

Jedino sam shvatila da ne treba prckati sa oblikom ako se kuvaju odmah... dve trecine sam zamrzla male njokice pa cu da pravim i rucak i tako svastaaa user posted image Bas sam ponosna... samo kad bi mi tako uspevalo svaki put...

clock-img

04.03.2013, 17:09

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ksena, ne seckam, samo razdvojim batak i karabatak i belo meso uzduz na pola, redovna parcad budu.
Ajla user posted image
Danas burek sa mesom, njam njam!

Patrijarh Pavle

clock-img

04.03.2013, 20:24

clock-img

17 joka

pencil-img

10887

danas  bio  Pasulj  sa dimljenom  kolenicom
moj  muz      obozavauser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

05.03.2013, 08:32

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Bice danas pileci paprikas sa noklicama, njokama ili kako vec hocete..

clock-img

05.03.2013, 09:12

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja kazem s valjuskama paprikas user posted image
u stvari mozda ti pravis sa njokama ali ja nikad nisam stavljala njoke ( to je ono testo sto se pravi sa krompirom je l user posted image ) u paprikas user posted image

a ja cu danas grasak sa kobajama , e sad da l cu na paprikas grasak pa skuvati kobaje ili cu da napravim varivo pa da ispecem kobaje neam pojma user posted image

clock-img

05.03.2013, 09:19

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ma frkni sve zajeno u paprikas-grasak. Nisam ni ja stavljala nikad to testo u jela.. sad cu da probam.. juce sam zamrzla..

clock-img

05.03.2013, 09:21

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e onda paprikas s praznim gombocima user posted image
bice paprikas , imas pravo

clock-img

05.03.2013, 09:25

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

hmmm svidja mi se ona ideja sa pohovanjem piletine u rerni! Baš ću da isprobam neki dan
A sinoć spremala ručak za danas - šareni pasulj zapečen u rerni sa slaninicom user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

06.03.2013, 11:40

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Cuftice i spagete,i braunisi.....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

07.03.2013, 07:13

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja kazem s valjuskama paprikas user posted image
u stvari mozda ti pravis sa njokama ali ja nikad nisam stavljala njoke ( to je ono testo sto se pravi sa krompirom je l user posted image ) u paprikas user posted image

Ja kupim gotove njoke, prokuham 2 min. i stavim kao prilog uz paprikaš i sl.
I meni se sviđa ideja o pohanju bez uljauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

07.03.2013, 09:39

clock-img

Anoniman

Mame dajte ideju sta slatko da pravim, imam slatku pavlaku u kucin pola l, pa da ne propada , prolazi joj rok valjda 15 .3.....

clock-img

07.03.2013, 09:45

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

ja se sa slatkom pavlakom slabo družim user posted image
Sinoć sam pravila pitu sa višnjama po Joletovom receptu. Malo mi ispala suva, ali već se pola pojelo user posted image
I naravno spremala sinoć i ručak za danas - supu, musaku i salatu od cvekle i šargarepe

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.